Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan alkalmazkodtatok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan alkalmazkodtatok egymáshoz és egymás szokásaihoz?

Figyelt kérdés

A párommal kb 4 hónapja lakunk már együtt, és tényleg mindennél jobban szeretem őt. Ő az első akivel együtt élek a családom után.

Nagyon jól megvagyunk, de vannak olyan apró dolgok amik a hétköznapokban nagyon tudnak zavarni. Ő pl vissza szokta tenni a szekrénybe a használt de nem koszos ruhákat amitől én a falra mászok. Szimpla kedvességből sokszor az én ruhámat is “elteszi” ami engem nagyon zavar, de ettől még tudom, hogy ő csak jót akart.

Emellett az anyukája (minden sértés nélkül) az a házirobot fajta nő. Főz, mos, takarít, nem szereti csinálni, panaszkodik, de senkinek nem hagyja, hogy segítsen, ő oldja meg. Ezért a barátom amíg össze nem jöttünk azt sem tudta hogy kell mosni, felmosni, teregetni, stb, mert soha nem mutatták meg neki. Számára ez volt a női példa én viszont más vagyok. Máshogy tanítottak, és a saját életemet is máshogy alakítottam ki. Pl én mindig hétvégén szeretem kimosni a hét közben összegyűlt dolgokat. Kéthetente ágyneműt, törülközőt, stb. Ő viszont van hogy megkérdezi miért nem tiszta az a ruha amit két napja tett be a szennyesbe, mert hogy otthon azt szoktam meg hogy így van, és tudatosan tudja hogy máshogy működik velem, de a beidegződései máshogy vannak. Mivel az anyja mindig elpakolt utána és nem tanította meg, hogy el kell pakolni, ezért néha ott marad egy-két dolog. Tudatosan figyel erre, de néha elfelejti.

Csomó dologban az anyukájához hasonlít, tipikus hogy a főztömre azt mondja, hogy jobb mint Ritáé (az anyukája), örülök hogy ízlik neki, de nem akarom Ritát bántani. Kedvelem, nem rossz ember, csak férjet választott rosszul sajnos.

Nyilván nekem is vannak ilyen szokásaim amik őt zavarják, pl a díszpárnák az ágyon meg ilyenek, de nyilván ezt ő tudja jobban.

tegnap 12:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinek. Nekem pl kifejezetten nyomasztó lenne, ha minden hétvégén is mennem kellene ide-oda ahelyett hogy végre pihenhetnék.

Amúgy ha meg valaki menni akar valahova, akkor berakja a mosást és megy. Automata mosógép mellett nem kell már ott állni végig.

tegnap 13:54
 12/14 anonim ***** válasza:
55%

Megbeszélni milyen elvarasok vannak az első dolog.

Közösen kell csinálni. Mosást bárki kepes megcsinálni/gép dolgozik/.

Utána bárki kepes berakni a nedves ruhákat a szárítóba.

Főzést közösen lehet csinálni. Takarítást szinten közösen. Közös munkával megtanulja mik az elvarasaid.

tegnap 16:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Bocs, de az, hogy nem főz mos, meg takarít nagyon "nem apróság", hanem ezzel együtt kell élned, mert nem fog változni.

Vagy nevelheted, mintha az anyja lennél, hogy hé, mossál már fel, hé, porszívózni kellene - és sorolhatnám.

Nekem aztán nem kellene olyan "férfi", akinek ez nem alap, hanem bszogatni kell érte, ráadásul olyan idióta, hogy még számonkér.

Egyszer mondhatná meg, miért nincs tiszta ruha, meg "anyám így szokta" - húzhatna vissza az anyjához.

tegnap 21:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Lehet lepontozni, de nyolcórás munka mellett én aztán nem fogom az ELVILEG felnőtt - valójában a pelenkából kinőni képtelen - "férfit" irányítgatni, miként mosson fel, meg hogyan indítson el egy mosást.

Azt meg főleg nem csinálnám, hogy én vezetek kettőnkre háztartást, mert ő megrekedt ovis szinten. Hogyne.

tegnap 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!