Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan alkalmazkodtatok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan alkalmazkodtatok egymáshoz és egymás szokásaihoz?

Figyelt kérdés

A párommal kb 4 hónapja lakunk már együtt, és tényleg mindennél jobban szeretem őt. Ő az első akivel együtt élek a családom után.

Nagyon jól megvagyunk, de vannak olyan apró dolgok amik a hétköznapokban nagyon tudnak zavarni. Ő pl vissza szokta tenni a szekrénybe a használt de nem koszos ruhákat amitől én a falra mászok. Szimpla kedvességből sokszor az én ruhámat is “elteszi” ami engem nagyon zavar, de ettől még tudom, hogy ő csak jót akart.

Emellett az anyukája (minden sértés nélkül) az a házirobot fajta nő. Főz, mos, takarít, nem szereti csinálni, panaszkodik, de senkinek nem hagyja, hogy segítsen, ő oldja meg. Ezért a barátom amíg össze nem jöttünk azt sem tudta hogy kell mosni, felmosni, teregetni, stb, mert soha nem mutatták meg neki. Számára ez volt a női példa én viszont más vagyok. Máshogy tanítottak, és a saját életemet is máshogy alakítottam ki. Pl én mindig hétvégén szeretem kimosni a hét közben összegyűlt dolgokat. Kéthetente ágyneműt, törülközőt, stb. Ő viszont van hogy megkérdezi miért nem tiszta az a ruha amit két napja tett be a szennyesbe, mert hogy otthon azt szoktam meg hogy így van, és tudatosan tudja hogy máshogy működik velem, de a beidegződései máshogy vannak. Mivel az anyja mindig elpakolt utána és nem tanította meg, hogy el kell pakolni, ezért néha ott marad egy-két dolog. Tudatosan figyel erre, de néha elfelejti.

Csomó dologban az anyukájához hasonlít, tipikus hogy a főztömre azt mondja, hogy jobb mint Ritáé (az anyukája), örülök hogy ízlik neki, de nem akarom Ritát bántani. Kedvelem, nem rossz ember, csak férjet választott rosszul sajnos.

Nyilván nekem is vannak ilyen szokásaim amik őt zavarják, pl a díszpárnák az ágyon meg ilyenek, de nyilván ezt ő tudja jobban.

ma 12:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

Ezek apróságok, össze kell csiszolódni.

A srác amúgy nem kapcsolhatja be a mosógépet, ha adott ruhát szeretne felvenni, miért rád vár?

ma 12:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minél előbb tudatosítsd a barátodban, hogy nem az anyja vagy. Ha kell neki a póló, mossa ki, miért egyértelmű hogy neked kell? Ennek rossz vége lesz..
ma 13:02
 3/14 A kérdező kommentje:
De de mostmár tud mosni, és szokott is ha kell valami, de nagyon “végső” esetben. Az az igazság, hogy az anyukájának nincs munkája, csak a háztartást. De én 8 órás munka mellett vezetem a háztartást is. Mint ahogyan nagyon sokan mások. Csak nyilván így pl nincs energiám hétköznapokon mosni vagy ilyesmi.
ma 13:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Cccc. 😅 Látszik, hogy még kezdők vagytok. A szabályokat most kell lefektetni, szépen türelmesen megbeszélitek és majd az idő megmondja, hogy mennyire vagytok képesek alkalmazkodni a másikhoz. Vagy sikerül vagy nem. Csak ne görcsöljetek rajta.
ma 13:03
 5/14 anonim válasza:
100%

Hát ne csak “végső” esetben mosson :D amúgy is az a legkönnyebb házimunka, kb 5 perc meló van vele max, 10 ha nagyon sok cuccot kell kiválogatni és lassan csinálja az ember….

ma 13:05
 6/14 anonim ***** válasza:
93%

"én 8 órás munka mellett vezetem a háztartást is."

Miért?

Ő az erős férfi, és neki is 24 órája van.

Fáradt hullaként akarsz majd hamarosan ténferegni?

Se erő, se program, se idő se szórakozás?

ma 13:08
 7/14 anonim válasza:
100%

Amúgy miért te vezeted a háztartást? Ez kb akkor oké ha a párod külföldön dolgozik és pár hetente megy haza. :D

Most húzd meg a határokat, ne hagyd bekényelmesedni, mert utána már rá nem veszed hogy változtasson.

ma 13:11
 8/14 anonim ***** válasza:
21%
Mondjuk kettőtökre az a nagy háztartás... azért nem kell gondolom belerokkanni. De neki sem!!
ma 13:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyuci pici fiával nem kell együtt maradni, ennyi. Bár tényleg nem értem, két ember hogyhogy nem tud megbirkózni egy háztartásvezetéssel? Mi lenne, ha gyerek is lenne? Vagy megszoksz, vagy megszöksz!
ma 13:18
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

"én mindig hétvégén szeretem kimosni a hét közben összegyűlt dolgokat"

Szereted?

Nem lenne jobb együtt elmenni valahova hétvégén?

ma 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!