Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan, aki megbánta a gyermekvállalást? Leírná ennek a történetét?
Az emberek nem a gyerekvállalást szokták megbánni, hanem a vele járó terheket. Nem arról van szó az ilyen esetekben, hogy nem szereti a gyereket, hanem hogy sok neki a probléma. Gondolok itt az alváshiányra, a betegségekre, aggódásokra, az énidő elvesztésére stb.
Ezeket onnan tudom, hogy régebben nekem is voltak olyan napok, amikor azt éreztem, hogy hát ez hiba volt, nem nekem való, nem bírom. De szerencsére a nehéz időszakokon mindig hamar túl voltunk, és én is sokat erősödtem.
Megbánni maximum az bánja meg, akiből hiányoznak a szülői ösztönök, besikerült a gyerek, és esetleg akarata ellenére lett szülő, vagy a külső nyomás miatt vállalta be végül.
Én mindenkit arra bíztatok, hogy a gyerekvállalásról való döntést nagyon alaposan gondolja meg. Mert csakis úgy van értelme vállalni, ha tudod, hogy a mérleg másik oldalán milyen gondok vannak és mikről mondasz le. Ha ezt elfogadod és jó szívvel tudod viselni a problémákat és a negatív dolgokat is, akkor boldog szülő leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!