Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezeljük ezt a helyzetet hosszú távon? Mit tanácsoltok?
Sziasztok! Egy nehéz, de őszinte kérdéssel fordulok hozzátok, mert úgy érzem, több szem többet lát alapon hasznos lenne mások véleménye.
26 éves nő vagyok, 2 éve vagyok férjnél, a kapcsolatunk összesen 8 éve tart. A házasságunk alapvetően harmonikus, de az utóbbi időben a szexuális életünk szinte teljesen ellaposodott, havi egyszer van együttlét, és ez sokszor okozott bennem feszültséget. Körülbelül fél éve a férjem bevallotta, hogy megcsalt. Ez mélyen megrázott, és emiatt egy hónapra külön is költöztünk. Ezen idő alatt bulizni jártam a barátnőimmel, és két régi ismerősömmel is összejöttem, akikkel intim kapcsolatom is volt.
Amikor kibékültünk és visszaköltöztem hozzá, ő érdeklődött a történtek iránt, és végül mindent részletesen elmeséltem. Meglepett, hogy nem volt dühös, sőt, élvezettel hallgatta a részleteket. Bevallotta, hogy az ő félrelépése szándékos volt, és azt remélte, hogy én is hasonlóan cselekszem, mert már régóta szeretett volna "osztozni rajtam" más férfiakkal. Ezt nehezen fogtam fel, de sokat beszélgettünk erről. Arra jutottunk, hogy ha ez mindkettőnk számára elfogadható, akkor kipróbáljuk ezt az újfajta kapcsolatmodellt.
Jelenleg van egy szeretőm, akivel heti 2-3 alkalommal találkozom, és a férjem ezt nemcsak elfogadja, hanem támogatja is. Ugyanakkor bennem folyamatosan ott motoszkál a kérdés: vajon ez a helyzet hosszú távon jót tesz a kapcsolatunknak? Nem vagyok benne biztos, hogy ez valóban megoldás a korábbi problémáinkra, vagy csak egy átmeneti dolog, ami később esetleg nagyobb gondokat okozhat.
Volt valaki hasonló helyzetben? Mit tanácsoltok? Hogyan kezeljem ezt az új dinamikát? Kíváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalataitokra, akár pozitív, akár negatív oldalról.
Férjednek fura egy gondolkodása van. Szerintem megint hazudik, azért támogat, mert így kvittek vagytok.
Úgy érzem te meg csak azért tartasz szeretőt, hogy a férjednek jó legyen.
Szóval működne, ha mind a ketten akarnátok egy hármas felállást, de így nem. Zárd le a témát. Ha férjed képtelen kommunikálni a vágyait és neki az a megoldás, hogy odalök másnak... Nos, tudod te.
"Ha szamunkra ez most oromet okoz"
Közben meg szorongsz. Ne hazudj önmagadnak. Vagy ez vagy az. Döntsd el.
Ha nem megy magadtól, akkor menjetek párterápiára.
Egy jól bejáratott üzenet a "modern család" konyhaasztaláról:
Apukám! A paprikás krumpli a hűtőben, melegítsd meg, egyél szépen! Estére nem itthon alszom, mert tudod, bizsereg a nunim. Majd reggel találkozunk! Csók anyu!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!