Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha összeköltözök a párommal hogyan fizessük a kaját?
Mindenki fizesse csak a sajátját. Ünnepekkor illik megvendégelni a másikat 1-1 alapon, szóval egyszer az egyikhez mennek vendégségbe, másszor a másikhoz.
Egymás hűtőjében legyen külön rész fenntartva a másik kajájának, amihez az ott élő fél nem nyúl hozzá (pl. nem mérgezi meg vagy ilyesmi).
Ilyen kérdésnél elkéne gondolkodni, hogy a párkapcsolat nektek való-e.
Ha én összekötöm magam valakivel akkor közös minden. Ehhez kell egy nagy fokú bizalom. Még én sem találtam meg azt a valakit.
7.
Vagy megmérgezze az ételedet (XX.század elején népszerű módszer volt a hadirokkant férjektől és idegesítő gyerekektől való megszabaduláshoz "Mit kínlódsz vele?")
Ha összeköltöztök, akkor nem csak a kaja a kérdés. Sokkal nagyobb rész a rezsi és minden olyan, ami nem személyes dolog (pl. személyes a ruha, saját kozmetikai cuccok, de nem személyes a barátoknak vitt ajándék, közös utazás, tisztítószerek, ágynemű, törülközők, stb).
- Ha komoly a KÖZÖSSÉG, akkor ezeket KÖZÖS KASSZÁVAL oldjátok meg, kivéve valami csekélyebb saját zsebpénzt. És akkor a közös étkezés ugyanígy megy. Gyakorlatilag közös dobozba betenni, a közös kiadásokra kivenni! (Ehhez jó ha van a kassza mellett egy nyilvántartás, ki, mennyit, mire - nem a bizalmatlanság miatt, hanem, hogy tudjátok, mennyiből éltek meg.)
- De ha van valamelyikőtöknek valami költséges szenvedélye (pl. cigi, ital, szerencsejáték), akkor azt neki magának kell fedeznie! Annak megfelelő összeget viszont a másik is magára fordíthatja a keresetéből. Ebbe tartozik a szülőknek külön adott ajándék vagy támogatás.
Csak a közös otthoni étkezés költségeit szám szerint megosztani értelmetlen, óriási gond, teljes bizalmatlanság, képtelenség. (Ki ette meg a fél üveg lekvárt?) Ha ez nálatok problémát jelent, akkor egyáltalán nem vagytok alkalmasak az igazi együttélésre, hagyjátok abba az egészet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!