Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha beteg vagy csinálsz házimunkát?
Apróságokat esetleg.
Mosás, teregetés, mosogatás, mosogatógép be-ki pakolás.
Mást nem.
Attól függ mennyire vagyok beteg, ha csak az ágyban bírok létezni akkor persze nem, de egyébként ha kiír a doki és már kezdek jobban lenni, akkor szoktam csinálni sok házimunkát, mert valamivel el kell ütni az időt, és betegség után amúgyis szeretem ha új ágynemű, tisztaság stb van.
Ha nincs olyan nagy bajom és dolgozni megyek akkor ugyanúgy zajlik a nap mint máskor, megcsinálom a házimunka rám eső részét.
A feleségem más téma, neki ha fáj a feje, vagy köhög kettőt akkor lefekszik és egész délután-este fekszik, olvas vagy sorozatot néz, ilyenkor én csinálok mindent. Az évek során már megszoktam hogy nem kötök bele, az egyetlen bajom hogy egyre gyakrabban, már kb heti 1-szer "fáj a feje", és általában mindig amikor hétvégén házimunka lenne, de már elengedtem, megcsinálom a házimunka nagyrészét én, csak nyugalom legyen
Attól függ.
Ha kapar a torkom, attól még elmosogatok, de mondjuk nem szervezek nagytakarítást.
Betegen nem csinálok semmit. Fekszek, alszok, olvasok, filmezek. Így átlagosan 3 nap alatt kigyógyulok. Ennyi idő alatt egy rendszeresen karbantartott lakás nem fog elkoszolódni.
Anyám az ellentétem. Lázasan, covidosan is este még mosogatott. Aztán a karácsonyt a kórházban töltötte, majdnem megfulladt. Rá pár hétre szívműtét. Nekem ez nem hiányzik, inkább pihenek pár napot.
Dolgozni se megyek be, természetesen. Vagy lecsúszom azt a 3 napot, vagy kiíratom magam. Utóbbi akkor szükséges, ha tényleg rottyon vagyok, antibiotikum kell, stb.
Mosogatás beleférne, de nem vagyok hajlandó. Túléli a család... 😜 Portörlés nélkül három napot kibírunk. Főzni se (én) szoktam.
Viszont a legkisebb náthával is egész nap aludnék. Nekem egyszerűen kell ez a pár nap, amikor csak pisilni kelek fel. Két évente egyszer, mikor beteg vagyok, ennyi lustálkodás belefér. Ha ez alatt a párom cseszegetne a házimunkával, akkor leszedném a fejét. De szerencsére nem szokott. Ismer és megérti. Sőt, ha reggel hatkor még nem ugrok ki az ágyból, ő jegyzi meg először, hogy biztos beteg leszek estére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!