Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek mit lenne érdemes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mit lenne érdemes megbeszélni az összeköltözés előtt?

Figyelt kérdés
24 éves (l) vagyok már 5 éve külön élek, egyedül fizetem az albérletemet/minden felmerülő havi költségeket. 1 éve hogy együtt vagyunk a párommal (f 25 éves) akivel nagyon jól érzem magam szeretjük egymást, minden rendben van. Felmerült az összeköltözés, beszélgettünk róla azonban kicsit félek hogy nem lesz egy egyszerű menet az elején. Ő még a szüleinél lakik, sosem lakott külön (nincsen ezzel semmi gond) viszont a szülei mindent megcsinálnak helyette, fogalma sincsen mi mennyibe kerül, meglepődik azon hogy milyen felmerülő költségek lehetnek. Láthatóan hozzá van szokva, hogy minden megvan csinálva neki és bele van kényelmesedve ebbe a helyzetbe. Biztos vagyok benne, hogy egyébként segítene mindenben csak neki ez még nagyon új minden téren. Tudnátok tanácsokat adni hogy mit beszéljünk át előtte, hogyan tudnék neki segíteni ebben? Nem szeretnék anyuka szerepbe kerülni, számomra az nagyon kiábrándító.

2024. máj. 30. 12:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is inkább nyúlcipőt húzz. Nem fog megváltozni soha! Ha akarna már ő hozta volna fel neked, hogy bár nem ért semmihez szeretne tanulni tőled, vagy az anyjától tanulgat.
2024. máj. 30. 12:57
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de őszinte leszek, ha összeköltözöl vele, csicska leszel, kimondatlanul. Azt el tudom képzelni, majd ígérget, hogy majd ezt is megcsinál, meg majd megtanulja azt is, rosszabb esetben meg megy a kifogás-hiszti, hárítás. Most nem érek rá cica, te jobban tudod, stb. Ha annyira akarod ezt a kapcsolatot folytatni, csakis akkor, ha önállósodik, és ezt tényleg látod rajta. Bár ezt kötve hiszem, hogy megtörténik. Ha valaki 25 évesen itt tart, hát? Az élet nemcsak a jó szexből áll!
2024. máj. 30. 13:06
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, mért nem írsz már valamit róla/rólatok? Jut eszembe, nem értem, hogyhogy nem tudja, mi mennyibe kerül. Randin mindig te fizetsz? Vagy csak mindig egymásnál vagytok?
2024. máj. 30. 13:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt a kérdést neki kellett volna feltenni, és nem neked. Már ez megmutatja a dinamikát. Ő szarik bele az életbe, él mint egy elkényeztetett hülyegyerek, te meg azon aggódsz, hogy mit tegyél, hogy működjön. Ne pazarold a drága idődet egy manchildra!
2024. máj. 30. 13:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mit eszel ezen a fickón már ne haragudj, azon kívül? Ha elmentek valahova, ő sosem fizet semmit? Vagy nem jártok sehova? Tényleg nem értem! Nem hívott még meg egy palacsintára, mert az anyja süti? Nem vett neked egy szál virágot, mert a kertjükből szedi? Vagy mi?
2024. máj. 30. 13:18
 16/20 anonim ***** válasza:
22%

Ismeretlenül félelmetesek ezek a kommentek, rohadtul nem tudhatjuk! Ezért kell előre beszélni vele és pénzügyileg kalkulálni. Valahol el kell kezdeni, pontosan nem anyuka fogja vele elkezdeni. Jó ég, milyen kommentek!

Amúgy ez rám is igaz volt 10 évvel ezelőtt és mamahotelben voltam, de már 22 évesen úgyszólván "félig" összeköltöztem rövid időre valakivel. Ráadásul "hivatalosan" munkanélküliként... Anyumnak és "anyósnak" is fizettem be. Igazából nem volt ez igazi így és szerelemként sem, mégis így tanultam meg a helyzetet. Erre jó volt, illetve vicces módon őket én segítettem meg kevés pénzemből. Engem pedig nem anyum tanított meg. Ki más tanított volna meg?? Aztán visszakerültem anyumhoz, de ez egészen más helyzet és bőven önálló vagyok azóta.

2024. máj. 30. 13:27
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 16-os, a kérdező semmit sem ír magukról, de ne haragudjon meg az ég, 25 évesen nem tudni mi mennyibe kerül, ez gáz. Nem az a baj, a srác mamahoteles, de hogy nincs tisztában ennyi idős létére az életben alap dolgokkal, ez vágta ki mindenkinél a biztosítékot.
2024. máj. 30. 13:32
 18/20 anonim ***** válasza:
89%
Tudja-e fixen havi szinten fizetni a rezsi, kaja felét. A többi meg majd kiderül.
2024. máj. 30. 18:34
 19/20 anonim ***** válasza:
52%
Elször külön legyetek, csak épp egy fedél alatt. Külön háztartás, külön kassza. Aztán kiderül vannak-e még terveitek egymással.
2024. máj. 30. 19:08
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

- hol élnétek

- pénzügyek, közös/ külön kassza

- akartok e házasodni, ha igen kb mikor

- akartok e gyereket, ha igen mennyit, kb mikor

- házimunka elosztása

Stb stb.

Hirtelen ezek jutottak eszembe amik fontos kérdések.

2024. máj. 31. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!