Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek mit lenne érdemes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mit lenne érdemes megbeszélni az összeköltözés előtt?

Figyelt kérdés
24 éves (l) vagyok már 5 éve külön élek, egyedül fizetem az albérletemet/minden felmerülő havi költségeket. 1 éve hogy együtt vagyunk a párommal (f 25 éves) akivel nagyon jól érzem magam szeretjük egymást, minden rendben van. Felmerült az összeköltözés, beszélgettünk róla azonban kicsit félek hogy nem lesz egy egyszerű menet az elején. Ő még a szüleinél lakik, sosem lakott külön (nincsen ezzel semmi gond) viszont a szülei mindent megcsinálnak helyette, fogalma sincsen mi mennyibe kerül, meglepődik azon hogy milyen felmerülő költségek lehetnek. Láthatóan hozzá van szokva, hogy minden megvan csinálva neki és bele van kényelmesedve ebbe a helyzetbe. Biztos vagyok benne, hogy egyébként segítene mindenben csak neki ez még nagyon új minden téren. Tudnátok tanácsokat adni hogy mit beszéljünk át előtte, hogyan tudnék neki segíteni ebben? Nem szeretnék anyuka szerepbe kerülni, számomra az nagyon kiábrándító.

2024. máj. 30. 12:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
A pénzügyeket mindenféleképp és a mindennapi feladatok felosztását.
2024. máj. 30. 12:27
 2/20 anonim ***** válasza:
84%

Őszintén szólva fogalmam sincs. Nem kerültem még ilyen helyzetbe. De jó lenne először eldönteni, hogy külön vagy közös kasszán lesztek. Javaslom először a külön kasszát. Van nektek fix fizetésetek amiből eldöntetitek ki mit fizet. Ha nálad él a rezsit állnia kéne.

Ha költekezik akkor elmagyarázod neki, hogy másra kell, mást beszéltettek meg. Nyilván hogyha értetlen, vagy rád vár minden dontesben ez nem fog menni.

2024. máj. 30. 12:29
 3/20 anonim ***** válasza:
91%

"minden megvan csinálva neki és bele van kényelmesedve ebbe a helyzetbe" - ezt kifejtenéd? Mindentől függetlenül gáznak tartom, hogy 25 évesen kiszolgáltatja magát és fogalma nincs a világról.

Egyébként ezt a "segítene" szót töröld ki a szótáradból. Ő nem segít, hanem kiveszi a részét, mivel ő is ott lakik.

Megértem, hogy nem akarsz anyuka szerepbe kerülni, de már most abban vagy. Te keresel megoldást a gördülékeny együttélés érdekében, tanácsot gyűjtesz, hogy segíts neki. Ő mit csinál? Vajon ő is azon aggódik, hogy mit csinálhat, hogy működjön a dolog?

2024. máj. 30. 12:31
 4/20 anonim ***** válasza:
87%
Én inkább szakítanék mint nevelgetném.
2024. máj. 30. 12:33
 5/20 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem se akarj felnőttesdit játszani egy "kisgyerekkel", akinek otthon ki van nyalva a popója, mert az együttélés nemcsak arról szól ám, hogy jókat zabálunk-hempergünk-programozgatunk-haverozunk, ez ennél sokkal több.
2024. máj. 30. 12:39
 6/20 anonim ***** válasza:
81%
4, én is. Teljesen kiábrándító, ez egy manchild. Kérdező, teljesen más szinten vagytok ezzel a pasival, te önálló vagy fiatalabb korod ellenére, hogy tudsz felnézni erre az emberre? Már most anyuka szerepben vagy. Nem egészséges, rá fogsz menni erre!
2024. máj. 30. 12:40
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

3-nál a pont. Ő mit tesz/szervez azért, hogy működjön az együttélés?

Hogy nincsen (elvileg) felnőtt ember létére semmi igénye, hogy felnőttként éljen? Az egy dolog, hogy otthon lakik, na, de hogy elnézi, hogy kiszolgálják, meg nem tudja, mi mennyibe kerül, erre nincs mentség, ez hatalmas piros zászló!

2024. máj. 30. 12:43
 8/20 anonim ***** válasza:
69%
Menekülj!
2024. máj. 30. 12:46
 9/20 anonim ***** válasza:
80%

Megpróbálhatjátok, de kösd fel a gatyádat szerintem. Kb úgy fogod érezni, mintha hirtelen kaptál volna egy gyereket magad mellé.

Talán kezdjétek úgy, hogy ne összeköltözéssel, hanem legyen minél többet nálad. Bízz rá feladatokat, menjen el bevásárolni. Fizessen be egy két számlát. Hogy tudja mire számítson, illetve te is látod majd rajta mennyire akarja majd ezt az egészet egyáltalán.

2024. máj. 30. 12:51
 10/20 anonim ***** válasza:
83%
Úristen, gyere le az égből! 25 éves létére nem tudja, mi mennyibe kerül? Te tényleg a nyakadba akarsz venni egy életképtelen kölyköt? Dolgozik egyáltalán? Légyszi írj még infokat róla, otthon mit csinál, tényleg semmit? Abba már bele se merek gondolni, mi lenne, ha jönne a gyerek!
2024. máj. 30. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!