Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párotoktól automatikusan elhúzódtok ha beteg lesz?
Nincs "kivágva", a BETEG fél igényli a különalvást. Amikor betegségről beszélek akkor nem egy 3 napig tartó sima nátháról van szó.
Férjem ritkán beteg, néha van egy pár napos náthája, de 1-2 évente el szokott kapni valami komolyabbat is, influenza, durva nátha, és olyankor általában elég szarul van, nyűglődik, fázik, melege van, kitakarózik, betakarózik, rázza a hideg, köhög stb., és amikor végre elalszik még a szokásosnál is durvábban horkol, forog, csapkod álmában mint szokott. Azon a pár éjszakán, amíg szarul van nem szeret velem aludni, mert állandóan felkelt engem is, és ettől rosszul érzi magát (érted, mert szeret). De most pl. terhes vagyok, volt félidőben kb. egy enyhébb torokfájós náthaszerűsége, amivel normálisan nem foglalkoztunk volna, épp csak hőemelkedése volt, de ragaszkodott a különalváshoz és nem is puszilgatott abban a pár napban (pedig amúgy naponta többször szoktunk csak úgy szájrapuszit adni egymásnak), mert féltett, inkább túlóvatoskodta.
Én sem betegeskedem sokat, nekem a torkom a gyenge pontom, általában évente 1-2x elkap egy felsőlégúti vírusfertőzés, és olyankor egy-két éjszakát én is inkább a kanapén töltök, mert általában orrot fújok folyamatosan, teát iszok, kenegetem az orrom-torkom Wick Vaporubbal, és amíg nem tudok elaludni addig bambulom a TV-t stb. - férjem meg aludjon nyugodtan a hálóban.
Az is közrejátszik ilyenkor, hogy a kutyát nyilván az egészséges fél sétáltatja ilyenkor, szóval legalább pihenje ki magát, mert aztán reggel övé a kutya, meg délután, meg este is.
Mi így szeretjük egymást, hogy NEM akarjuk a másik, egészséges felet is egész éjjel ébren tartani míg mi szenvedünk. Szerencsére nem ezen múlik a kapcsolatunk, hogy évente néhány éjszakát nem egy ágyban töltünk, de mindenki másképp csinálja. :)
Igen, ilyenkor nincs pusziszkodás stb. Attól még törődünk egymással, viszünk teát, gyógyszert ilyesmi, de a fizikai kontatot minimalizáljuk. Nem cél, hogy a másik fél is elkapja, bőven elég ha az egyikünk beteg. Van 3 gyerekünk is, jó, ha ők sem kapják el, és egészséges szülő látja el őket.
Ugyanez érvényes sima náthára is. Különbözik az immunrendszer, ami az egyiknek csak megfázás, az lehet, hogy a másikat jobban ledönti a lábáról. Vagy az egyik túl van rajta 3 nap alatt, a másik meg küszködik vele 2 hetet… Jobb az ilyet megelőzni.
De szerencsére ritkán vagyunk betegek, több évente 1x, persze a megfázás gyakoribb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!