Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl nagy áldozat?

Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok, a párom 27. Fél éve vagyunk együtt. Volt már nagyon komoly, több éves párkapcsolatom, de rövidebb életűek is. Az viszont biztos, hogy eddig ő az, akivel a leginkább el tudom képzelni az életem, soha, senkivel nem volt még ekkora az összhang, ennyire önmagam és nyugodt sem voltam még egy fiú mellett sem. Szóval iszonyú szerencsésnek érzem magam vele. Viszont én nagyon messze vagyok az otthonomtól, 15 óra egy út, ha meg szeretném látogatni a családomat és a barátaimat. Ez nekem kegyetlenül nehéz. Itt is és otthon is van jövőképem, lehetőségeim, mindkét helyen tudok haladni a céljaim felé, itt is vannak barátaim. A páromról egyszerűen nem akarok a honvágy miatt lemondani. Viszont azon sokat gondolkodom, hogy ha majd a szerelem és a lángolás kezd alábbhagyni és túl leszünk a rózsaszín felhős időszakon, akkor mi fog történni. Hogy fogom megélni a honvágyat és az otthonomról való lemondást. Mi lesz, ha hibáztatni fogom magamat vagy őt? Mi lesz, ha emiatt nem leszek majd boldog? Mi lesz, ha ez a téma eltávolít majd minket és esetleg szétmegyünk miatta? Ti hogy látjátok? Van valaki hasonló helyzetben? Hogy élitek meg? Mi segít nektek? Egyáltalán őrültség a szerelem miatt fizikailag eltávolodni a családomtól és a barátaimtól?

2024. márc. 7. 08:14
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

De igen, szerelmes vagyok. A rózsaszín köd időszaka van. És ez egyszer elmúlik, mert ez egy kapcsolat dinaminkája, ahogyan fejlődik és alakul. De ez nem jelenti azt, hogy akkor már nem szeretem a páromat, de azt igen, hogy újraértékelődik a másik és a kapcsolatunk is új szintre léphet. Azt előre nem tudhatom, hogy a rózsaszín köd meg a lángolás alábbhagyásával milyen belső vívódásokkal kell majd szembenéznem.

Abban nincs igazad, hogy életképtelen vagyok a családom meg a barátaim nélkül. Abban viszont igazad van, hogy függök tőlük. Nekem iszonyat fontos az, hogy fizikailag tudjak velük együtt lenni, hogy egymás életének a részesei legyünk. Az emberi kapcsolatok számomra prioritást élveznek.

2024. márc. 10. 10:29
 22/26 anonim ***** válasza:
74%

Hát akkor keress magad mellé olyan férfit, aki közel él a te családodhoz és az övéhez is. Nehogy az legyen, hogy majd ő is azért panaszkodik, hogy nem lehet velük többet, mert érted áldozatot hozott. Egyébként főleg azért írtam, hogy nem vagy szerelmes, mert vele társítod, hogy nem lehetsz otthon holott nem az ő bűne. Ő nem tehet róla, hogy te az egyetem miatt oda költöztél és összejöttél vele. Nem hoztál áldozatot érte! Mivel ő később lépett képbe!

Lehet hazamenni, lehet javasolni neki, hogy költözzetek közelebb, vagy ahonnan származol.

Nem igaz, hogy nem jutott eszedbe. Nem mered elmondani neki, vagy mondtad, de nem akar. Mindkettő esetben nincs jövőtök hiszen kommunikáció nulla, vagy más a cél.

A függőség mellesleg nem jó rád nézve, mert egyszer már nem lesznek és meg kell találni a helyed az életben nélkülük.

Ha te pl. ő rájuk hallgatsz mindenben, nekik panaszkodsz, állandóan rajtuk lógsz annak meg lesz az eredménye még olyan személy mellett is, aki szintén onnan van. Magadba maradsz mint a kisujjad. SENKITŐL, még anyukádtól se jó függni! Igazság szerint nem árt neked egy jó pszichológus.

2024. márc. 10. 10:57
 23/26 anonim ***** válasza:
69%

Még semmilyen áldozatot nem kellett hoznod, és nem is kell. Tanulni mentél, megvan. Szerelem is jött. Hazautazhatsz bármikor. Talán téged is meglátogathatnak. És van net, telefon, videochat.

Minden OK, mitől félsz?

2024. márc. 10. 11:42
 24/26 anonim ***** válasza:

20-as vagyok. Jót mond a 18-as - majd ha itt az ideje, akkor megoldod.

Augusztusig 5 hónapot akarsz szenvedni? Élvezd, amit lehet.

2024. márc. 10. 11:44
 25/26 anonim ***** válasza:
21%
Az biztos, hogy én a gyerekemet a hazámban, otthon akarnám megszülni és felnevelni!!! Ha nem hajlandó a párod hazaköltözni, akkor inkább szakítanék.
2024. márc. 10. 17:43
 26/26 anonim ***** válasza:
48%
Maradj vele. A távolság nem reális probléma.
2024. márc. 23. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!