Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl nagy áldozat?

Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok, a párom 27. Fél éve vagyunk együtt. Volt már nagyon komoly, több éves párkapcsolatom, de rövidebb életűek is. Az viszont biztos, hogy eddig ő az, akivel a leginkább el tudom képzelni az életem, soha, senkivel nem volt még ekkora az összhang, ennyire önmagam és nyugodt sem voltam még egy fiú mellett sem. Szóval iszonyú szerencsésnek érzem magam vele. Viszont én nagyon messze vagyok az otthonomtól, 15 óra egy út, ha meg szeretném látogatni a családomat és a barátaimat. Ez nekem kegyetlenül nehéz. Itt is és otthon is van jövőképem, lehetőségeim, mindkét helyen tudok haladni a céljaim felé, itt is vannak barátaim. A páromról egyszerűen nem akarok a honvágy miatt lemondani. Viszont azon sokat gondolkodom, hogy ha majd a szerelem és a lángolás kezd alábbhagyni és túl leszünk a rózsaszín felhős időszakon, akkor mi fog történni. Hogy fogom megélni a honvágyat és az otthonomról való lemondást. Mi lesz, ha hibáztatni fogom magamat vagy őt? Mi lesz, ha emiatt nem leszek majd boldog? Mi lesz, ha ez a téma eltávolít majd minket és esetleg szétmegyünk miatta? Ti hogy látjátok? Van valaki hasonló helyzetben? Hogy élitek meg? Mi segít nektek? Egyáltalán őrültség a szerelem miatt fizikailag eltávolodni a családomtól és a barátaimtól?

2024. márc. 7. 08:14
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Két éve vagyok itt. Az volt a terv, hogy augusztusban megyek majd végleg haza.
2024. márc. 7. 14:12
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A felnott elet ilyen, ideje megnyomni az ujratervezes gombot. Csak itt most nem egyedul nyomod, hanem van mar melletted valaki, akinek szinten ujra kell gombolni a kabatot.
2024. márc. 7. 15:22
 13/26 anonim ***** válasza:
Szerintem jó pont hogy kompromisszumképes. Gondolom ha ennyire szereted akkor tudod hogy nem csak rámondta-e. Hagyd egy kicsit a dolgot, friss a kapcsolat, eseyleg fel ev mulva hoyzd fel a temat vagy ha ugy alakulna a beszelgetes elmondhatod hogy mennyire szereted a csaladodat es igen nehez lenne tavol lenni tőlük. Ha szeret biztos számít neki mit érzel. Én nem tudnék tavol lenni a csaladomtól, így teljesen aterzem.
2024. márc. 7. 15:53
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem tudok sokat hozzátenni, de szinte pontosan ugyan azt a helyzeted írtad le, amiben én vagyok a párommal (csak én a másik oldalán vagyok a történetnek), nagyon minimális eltéréssel a számokban. Átérzem ezt a helyzetet.
2024. márc. 7. 16:49
 15/26 A kérdező kommentje:
14-es, nektek körvonalazódik már egy megoldás?
2024. márc. 7. 21:46
 16/26 anonim ***** válasza:
30%

"Két éve vagyok itt. Az volt a terv, hogy augusztusban megyek majd végleg haza."

Oké, csak ebben a helyzetben hülyeség volt itt összejönnöd bárkivel is. Jöttél volna inkább össze a lakóhelyeden valakivel, és akkor együtt várnátok az augusztust.

2024. márc. 7. 21:51
 17/26 anonim ***** válasza:
70%

#15: Az én párom azt mondta, hogy nélkülem nem szeretne hazamenni. Én még nem szeretném, hogy neki rossz legyen itt, szóval még nem igazán. Legalább 1 (de szeretne egyetem után még dolgozni itt) évig, amíg nem végez, még nem kell ezen sokat gondolkodnunk, de elkezdtem megtanulni az anyanyelvét, hogy ha esetleg az lenne a jobb / helyes döntés, hogy menjünk, akkor tudjak boldogulni ott.

Szerintem ha kompromisszumkészek vagytok mindketten és őszintén szeretitek egymást és éretten tudtok kommunikálni, akkor nem fog komoly gondot okozni ez vagy jól fogjátok venni ezt a közös akadályt, hogy hol éljetek.

2024. márc. 7. 23:04
 18/26 Senior Séf ***** válasza:
65%

Mi lesz...? Mi lesz...? Mi lesz...?

A hídon akkor kell átkelni, ha odaértél. Előre kár rugózni ezen.

2024. márc. 8. 17:43
 19/26 Barito ***** válasza:
10-es, úgy tűnik, baromi rossz az empátiád.
2024. márc. 10. 08:11
 20/26 anonim ***** válasza:
68%

Őszinte leszek veled -

Szerintem te nem vagy szerelmes a párodba. Ha az lennél akkor nem gondolkodnál így:

"Egyáltalán őrültség a szerelem miatt fizikailag eltávolodni a családomtól és a barátaimtól?"

Egyetem miatt mentél oda és közben közbe jött a párod, akivel jó, mert nyugodt, rendes, de kevés mert nem vagy szerelmes belé. Aki félév során azt gondolja, hogy elmúlik a rózsaszín köd az nem szerelmes. Meg aki a párjára fogja, hogy miatta van távol az sem az.

A tudatalattid jelzi ilyen formában. Tehát nyugodtan pakolj össze és menj haza.

Ha netán tévedek és mégiscsak szerelmes vagy akkor életképtelen vagy a szülők és barátok nélkül. Más több ezer kilométerre van az otthonától és mégis boldog különösen a partnerével. Te meg egyenesen depresszióba esel. Holott havonta/kéthavonta lehet találkozni velük, hol te mész hol ők mennek hozzád. Naponta telózni, beszélgetni kamerán keresztül.

Vagy betegesen függsz rajtuk, vagy mint írtam csak jó kifogást jelentenek mert nem vagy szerelmes.

Gondold át melyik és aszerint cselekedj.

2024. márc. 10. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!