Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek bele kell fizetni a másik lakáshitelébe, hogyha egy pár együtt él?
Volt Redditen egy kérdés, aminél kirobbant a vita arról, hogy a posztolónak van egy lakása, vele él a párja is, aki nem fizet a “lakhatásért”.
Ti mit gondoltok? Hogyha egy pár együtt él, de csak az egyik fél néven van a lakás/hitel, akkor a másiknak illik ebbe bele fizetni?
Többen sérelmezték azt, hogy míg a posztoló fizet X hitel törlesztőt a banknak, addig a párja ingyen lakik nala, mert csak a rezsibe fizet bele. Így ő nagyon sokat spórol havonta.
44.
Engem sem zavar, csak simán nem tartom igaznak. Mese.
Én nem fizetnék semmit a hitelbe.
N 31
47, oké, teszem azt, nekem van saját lakásom, amiben ingyen lakom. A páromnak van hitellel lakása, de össze szeretnénk költözni. Na, ilyenkor mi van? Senki, soha nem költözik össze?
Vagy a nagy egyensúly érdekében költözzünk össze nálam, akár logikus, akár nem és ő adja ki a sajátját annyiért, ami a törlesztője, mert akkor mindenki 0-ról indul? Gondolom ez így oké lenne nem?
Szörnyű lehet a te fejedben élni. Én se bízom az emberekben, nem feltételezek róluk túl sokat, de ez a fajta, beteges félelem, attól, hogy a másik jobban jár és majd nevet a markába, szerintem ijesztő.
Szerencsére teljes döntési szabadság van ma. Tehát, ha ilyen konfliktus keletkezik, ki lehet szállni, vagy lehet közösen megoldást találni. Én kiszálltam, mikor egyik páromnak hasonló ötlete támadt. Ugyanakkor én sem kértem és nem is fogok soha lakbért a társamtól, vagy a húgomtól. Beteges.
Eleve nem értem a felvetést.
Az illető kiválasztotta álmai lakását, vagy legalábbis a legjobbat, a saját szempontjából. Közel a munkahelyhez, X emelet, elhelyezkedés, méret, elrendezés, sziget, fűtés, stb. Ő dönt a hiteltörlesztésről, hogy mennyi a futamidő, a havi fizetnivaló. Mindezt úgy, hogy természetesen egyedül is fizetni tudja, betegség vagy munkanélküliség esetén is, a következő X (10-15-30) évben.
Ha valaki odaköltózik, akkor eleve nyer rajta, ha az érzelmeket félre tesszük is. A rezsi felét fizeti, miközben pl fűtési költségek vagy a közös költség nem változott. Felezik a házimunkát, stb. Tehát az IS nyer, akié a lakás.
De aki odaköltözik, az a fentiekben nem döntött. Lehet, hogy utálja a környéket, vagy messzebb van a munkahelyétől. Utóbbi esetben a lakás tulaja se száll bele az útiköltségbe. Például...
Albérletben lakva elég sok védi a bérlőt. Például nem lehet csak úgy kitenni, azt visz fel, akit akar, ha valami tönkremegy, azt a tulaj javíttatja, stb. Együtt élve sok esetben még fenyegetőzik is a tulaj, hogy "ez itt az én házam, ha valaki nem tetszik, mehetsz amerre akarsz". Valakinél lakni baromi kiszolgáltatott helyzet. Ez több szempontból kockázat.
De hogy valaki még fizessen is érte ... ?
Ez meg a másik, hogy nem kell mindenkivel összeköltözni, hogy olcsóbb legyen a lakhatás. Elég lenne csak azzal, akivel komolyan, hosszú távon tervezel. Mondjuk ha nem is egy életen át, de mondjuk 10-20 évre.
Akivel eleve úgy mész bele, hogy pár év és vége, azzal minek összeköltözni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!