Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha a leendő férjemmel megbeszé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a leendő férjemmel megbeszéltük,hogy ő dolgozik (nem eljárós melóba,hanem szgépről),én pedig itthon ténykedem a háztartásban és közben besegítek,és ennek ellenére az anyósjelölt szekál,hogy miért nem dolgozom munkahelyen mit tegyek?

Figyelt kérdés
A barátom nagyon jól keres,azt mondta,ha szeretnék elmehetek 4 órába bárhova,vagy segédkezhetek menhelyen is, de nem teszi kötelezővé. Ennek ellenére anyós sokszor szóba hozza,hogy miért nem dolgozom. Ilyenkor ignoráljam,vagy kérdezzem meg tőle,hogy ez miért fáj neki? A Kedvesemnek nem mondtam még el ezt,mert nem akartam szítani az anyja és közte a tüzet,de ha annyira rám száll az anyósjelölt elmondom neki.Vagy rendezzem ezt le én? Egyébként falun élünk.
2023. nov. 26. 11:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
A besegítés azt jelenti,hogy ha van munka,amivel még éjszaka is bibelődhetne,azt segítem neki megcisnálni, vagy ha van olyan,amit ketten is fel tudunk vinni a gépre,akkor azt is csinálom,tehát nem vagyok ingyenélő (legalább is,teljes mértékben nem hinném,hogy az vagyok). Megtehetném,hogy akár a luxusfeleségek,egész nap vásárolgatok,meg nézem a tv-t vagy a monitort,de ehelyett képzelem magam,varrni tanulok,vagy délutánként olyan programokra, amiknél mondjuk megtanulom azt,hogyan kell rendesen ezt meg azt megfőzni, mivel a főzést is, most kezdtem el tanulgatni,és van mit gyakorolnom bőven. Tehát igen is el lehet tölteni az időt, minden egyes nap. Sőt, van olyan is,hogy ha ő nem tud fát hasogatni, mert nincs ideje, akkor azt is megcsinálom,betalicskázom,vagy épp összerakom piramisban kint,hogy csak be kelljen hozni. A tüzi fára például soha nincs gondja,mert ha be is akar fűteni,mindig oda van készítve a fa, ki sem kell érte mennie.Nem magamat védem/fényezem ezzel, de aki azt mondja,hogy nem lehet otthon elfoglalnia egy nőnek magát akár gyerek nélkül sem, az elég nagyot hazudik.Panelban például biztosan nincsenek ilyen munkák,de egy abszolút vidéki háznál igen,ahol nyáron is akad bőven tennivaló mert nincs gondnok, házmester aki rendezi helyettem a virágost,veteményest, stb. Például mi a boltból zöldséget sem veszünk,mert megtermelem,és ha a párom végez a melóval az asztalon a finom friss paradicsom,amit jóízűen megehet.Ezeket el is kell vetni,kapálni mert a gaz az nő bőven, permetezni (ha megkapja valami), szóval karban kell tartani.Télen meg jönnek az egyéb elfoglaltságok,amivel fejleszteni tudom magam és pótolni azoknak a házimunkáknak a megtanulását, amit otthon nem engedtek elsajátítani.
2023. nov. 26. 19:29
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

"A Kedvesemnek nem mondtam még el ezt,mert nem akartam szítani az anyja és közte a tüzet"

Pedig el kell ezt mondanod neki, a háta mögött ne piszkáljon az anyja. A közös életeteket együtt kell megoldanotok, ott harmadiknak helye nincs.

2023. nov. 26. 22:06
 23/26 anonim ***** válasza:
35%

Az anyós oldaláról is èrthető a kèrdès, a te oldaladról meg èrthető hogy mièrt így èltek.

A párodnak legyen egy kockázati èletbiztosítása (nem megtakarításos) ès mindkettőtöknek komoly önkèntes nyugdíjpènztári megtakarítása.

Nagyon szèp tőled hogy mindenben segíted ès támogatod a őt, így neki "csak" dolgozni kell.

Ha a ház, az udvar tiszta, főzöl, mosol, a kert terem akkor az anyósnak egy szava sem lehet.

Valószínűleg neki -mint sokaknak- a nyugdíj jelenti a biztonságot. A mai fiataloknak viszont egy ledolgozott èlet után is csak nyomorgásra lesz elèg, úgyhogy ha máskènt is boldogultok akkor biztosítsátok más módon a megèlhetèseteket.

2023. nov. 26. 23:09
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Sokan jártak már úgy, hogy ingyen bedolgoztak a férj vállalkozásába, aztán amikor jött az új szerelem a férfi életébe, akkor az ex a bedolgozott munkaóráit már nem tudta sem pénzre, sem bejelentett munkaórákra, vagyis nyugdíjalapra konvertálni, ment az egész a levesbe. Persze nem törvényszerű, hogy veled is ez fog történni, ez csak egy gyakori forgatókönyv a hasonló esetekre, mint amilyenben te is vagy.

Akik keményebben szólnak hozzá, azok inkább miattad dühösek, nem rád, mert látják ezt a csapdát, amit mintha te nem akarnál tudomásul venni. Mert oké, hogy van biztosítás arra, ha történik az uraddal valami, de mi a biztosíték arra, hogy egyszer nem fog elhagyni, és akkor csupasz hátsóval leszel szélnek eresztve.

Az anyóst meg nem neked kell lerendezned, vagy nem egyedül neked. Nyugodtan mondd el a párodnak, hogy az anyja piszkál, aztán majd meglátod mennyire lehet valós vagy valótlan a mondandóm elején felvázolt szcenárió.

2023. nov. 27. 00:01
 25/26 anonim ***** válasza:
42%
Semmi köze hozzá anyósnak.
2023. nov. 28. 20:53
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Milyen "jól fizető" számítógépes munka az, amibe még egy képzetlen laikus (ez szakmailag értendő, nem sértés) is be tud segíteni? Meg "sok pénz" vs. gazos falusi ház, ahol naponta órákat kell takarítgatni, fát kell vágni, meg ilyenek? Ennek a faszinak nem pár kell, hanem egy ingyencseléd. A te szüleid/rokonaid ehhez mit szólnak? Mert ha se főzni nem tudsz, se házimunkákat nem engedtek otthon neked végezni, akkor ti biztosan nem így éltetek otthon.
2023. nov. 29. 05:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!