Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket zavarna, hogy a párotok anyja folyton az exről beszél?
A párom exe nem él már (kb 20 éve lassan, még tinik voltak amikor elhunyt, szóval régi dologról van szó). A párom ki szokott menni hozzá a temetőbe tiszteletből, visz virágot, ami számomra teljesen rendben van. Viszont az anyja éjjel nappal azzal fáraszt, hogy elmeséli annak a lánynak (akit én nem is ismertem) az egész életét, mit szeretett mit nem és mekkora szerelem volt köztük a párommal és ő is mennyire szereti és ez milyen szomorú, ami történt és bla bla. De nem egyszer-egyszer, hanem elmondja és utána kezdi az egész sztorit másnap előről. De mindent az ég világon tudok már a kapcsolatukról és nem a páromtól.
Én meg nem akarom megbántani és meghallgatom. A páromnak sem merek szólni mert ahogy ismerem ő kiakadna és nem akarok vitát gerjeszteni. Lehet, hogy én nem vagyok elég laza, vagy nem tudom, de már kerülöm a beszélgetéseket emiatt.
Titeket is zavarna? Vagy csak szokjam meg a fran.cba?
Valószínűleg az anyja beleragadt abba az eseménybe, talán már a közös esküvőjüket tervezte és elképzelte milyen lesz az életük együtt. Tényleg szomorú ami történt, sajnálom még ismeretlenül is, de nem érdekelne miket álmodott meg a fiának, tisztelettel megbeszélném vele hogy ez nem az én dolgom és nem szeretnék erről témázni.
Ha nem tartaná be, akkor kerülném a társaságát, minimálisra venném a kontaktot, akár eleve nem beszélnék vele ha megoldható.
20 éve történt, amúgy se tehetek másnak a traumájáról, akinek ráadásul sok köze nem volt a lányhoz (nyilván nem ismerem a részleteket, de nem ő volt együtt vele). A halál az élet része, mindenkinek eljön egyszer - meg kell tanulni továbblépni, de az elmúlt évtizedekből ítélve ő már nem fog.
Ha zavar a helyzet, akkor tenni kell ellene, cselekedni. Másképpen nem lesz változás, hanem marad a mindennapi mesélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!