Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire irreális elvárás,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire irreális elvárás, hogy minden éjjel aludjunk együtt, ha már együtt élünk?

Figyelt kérdés

Együtt élős felnőtt párkapcsolat.

NEM arra gondolok amikor munka, családi vészhelyzet, kórházi kezelés vagy hasonló rendkívüli esemény van.

Nekem fontos hogy együtt aludjunk minden este. Szóval szabadidős ottalvós program csak úgy ha mindketten megyünk. Nincs rá aprólékos logikus magyarázatom, egyszerűen úgy érzem “nincs rendjén” távol aludni egymástól. Azért (is) költöztem össze a párommal hogy este együtt aludjunk el és reggel mellette ébredjek.

Semmi bajom a napközbeni külön programokkal, 1000% oké ha a párom mondjuk éjjel 4-kor érne haza buliból, amíg hazajön és nem csak másnap. Szóval arról szó sincs hogy össze kellene nőni. :)

A konkrét eset ami ihlette a kérdést az egy (nem kötelező) ottalvós céges buli, nekem ez nem oké - én semmiképp se mennék ilyenre és azt se szeretném ha a párom menne. Egynapos csapatépítőre mindketten szoktunk járni, de nekem ez túlzás…

‼️ ennek a kérdésnek NEM az a célja hogy ez alapján akarjam eldönteni “kinek van igaza”, szimplán csak erről eszembe jutott hogy vajon mennyire lehetek különc ezzel a hozzáállással - afféle közvéleménykutatás ‼️

2023. okt. 30. 12:50
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
Én együtt élek a párommal, és mindig együtt alszunk. Pesten élünk, neki viszont van egy összeszokott baráti köre, együtt nőttek fel. Számomra teljesen rendben van, hogy pár havonta egy hétvégére lemegy hozzájuk (egy nyaralója van az egyiknek, ott szoktak aludni). Minden nap együtt alszunk, szóval kibírható. Tudom, hogy jól érzi magát, nélkülem is lehet élete. Én is nagy ritkán alszom a barátnőimnél. A bizalom köztünk maximális, évek óta együtt élünk már. Nem mindegy amúgy, hogy 4kor ér haza, vagy délelőtt mondjuk? Így se úgy se aludt otthon, nem egészen értem a logikát. Nem lehet, hogy nálatok nem a céges buli, hanem inkább a cégnél egy konkrét személy zavar?
2023. okt. 30. 14:05
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem kellene olyan társ aki ilyeneket meg akarna "tiltani". Nyilván nem heti szinten megy az ember ilyesmire..nálunk mondjuk nincs ilyen, de van ismerősöm akik cégen belül wellnesbe szoktak menni pl. A cég állja a költségeket. Most azért ne menjen el az ember a kollegáival, mert a párja nem bír ki egy estét nélküle? 🤔

Vagy mondjuk ha én a tesómmal kettesbe akarnék kirándulni, ami ottalvós, menne a hiszti miatta?! Én nőként azt mondom hagyni kell teret a másiknak.

2023. okt. 30. 14:44
 13/43 A kérdező kommentje:

Valamit szerintem félreértettél, alap hogy nem “tiltunk”(?) dolgokat felnőtt embernek, szó se volt tiltásnak.

2023. okt. 30. 14:47
 14/43 A kérdező kommentje:
*tiltásRÓL
2023. okt. 30. 14:48
 15/43 anonim ***** válasza:
84%
Tulajdonképpen miről szól a kérdés? Meg akarod kérni a párodat, hogy ne menjen? Vagy rosszul esik neked, hogy ő elmegy? Azt szeretnéd, hogy ne is akarjon menni?
2023. okt. 30. 15:01
 16/43 A kérdező kommentje:

Arról szól a kérdés amit le is írtam hogy miről szól a kérdés: “eszembe jutott hogy vajon mennyire lehetek különc ezzel a hozzáállással - afféle közvéleménykutatás”

2023. okt. 30. 15:21
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, én is az első variációt jelöltem, holott imádok együtt aludni a kedvesemmel. DE! Számomra nagyon sarkos, ha ennyire "mindig minden körülmények között" van valami. Hiába nem tiltod konkrétan, engem maga az elvárás is zavarna, illetve az, hogy nem férne bele akár egy céges, akár egy baráti ottalvós progi, amit nem a pároddal csinálsz.

Szóval mondom, inkább az zavar ebben, hogy "minden éjjel és pont". Ez nekem így valóban irreális.

40/N

2023. okt. 30. 16:48
 18/43 anonim ***** válasza:
83%

13# Nem tiltod, de ha elmenne, neheztelnél miatta. Nekem ez érzelmi zsarolás valamelyest, és nem férne bele egy párkapcsolatba.

De te meg tudod indokolni hogy miért zavarna ha elmenne arra az ottalvós céges partyra?

Attól félsz hogy megcsalna, vagy félsz egyedül aludni? Vagy mi a konkrét kifogásod ellene? :)

2023. okt. 30. 17:12
 19/43 A kérdező kommentje:

Szó se volt neheztelésről.

Lehet hogy rosszul fogalmaztam a címben, az “elvárás” szó nem volt jó választás, jobb lett volna a “vágy” vagy hasonló.

Most ez kb olyan mintha moziba akarnék menni, a párom meg nem. Ilyenkor se neheztelek, majd megyünk máskor. Ettől viszont még vágyhatok rá hogy azért csak jó lett volna elmenni. De lehet hogy az én logikám furcsa.

A megcsalástól semmilyen szinten nem tartok, de ahhoz egyébként se kellene ott aludni sehol, ha ez lenne a célja. Írtam, egyszerűen úgy “van rendjén” számomra, ha együtt fekszünk le aludni, nincs mögöttes cél/félelem.

2023. okt. 30. 18:15
 20/43 anonim ***** válasza:
0%

"nincs mögöttes cél/félelem."

Miféle félelemre gondolsz?

2023. okt. 30. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!