Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit tegyek, mit mondjak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, mit mondjak a páromnak, hogy ne sértôdjön meg, de meg is èrtsen? (Rèszletek a megjegyzésben)

Figyelt kérdés
Két egymástól messzi városból származó pár vagyunk, külföldre költöztünk dolgozni, külföldön született meg a kisbabànk. Szeretnék karácsonyra hazamenni a picivel (1èves), természetesen a párom is jönne. A párom is szeretné meglátogatni a családját, mielôtt az én szüleimhez mennénk. A kèt út nem vonható össze, mert tùl fàrasztò lenne nekünk is, nem hogy a kisfiunknak. A párom szülôvárosa tôlünk 30órára van (repcsivel,átszállàssal, màsik repcsi, aztàn 6óra kocsival). Az én városom 11 òrára (egy repcsis ùt ès 3óra kocsival). Azt mondtam a pàromnak, hogy pusztán a tèrképi fekvés miatt nem szeretnék az ô városába elmenni most, menjünk csak az èn szüleimhez karácsonyra idén, és jövôre elmegyünk az ô családjához. Erre megsèrtôdött persze, hogy akkor nem megyünk senkihez sem. Mert vagy mindenhova ellátogatunk vagy sehova. És nem is jönne az én csalàdomhoz karácsonyra. Mit mondjak neki, hogy megèrtessem vele, hogy nem utálom a rokonait, sem a lakóhelyüket, de nem fèr bele 2 utazàs egy szezonba (mert tùl sok lenne a kisfiunknak)? Szerintem túlzás a hogy reagált.. vagy neki van igaza? Inkább ne menjünk sehova? Az nem tûnik ésszerûnek..
2023. szept. 29. 03:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
68%

De tényleg, miért nem az ő szüleihez mentek? Szerintem te nem tudod, milyen egy 2 éves gyerek, jövőre felkötitek magatokat vele egy 30 órás úton, most 1 évesen sokak jobban bírná.

Ha egy útra akartok menni, menjetek most hozzájuk, akkor legalább látja, hogy te képes vagy erre az áldozatra, és jövöre nem fogja erőltetni, hogy 2 helyre menjetek, mert kialakul a felosztás. Ennyivel meg lehet oldani az egészet, ez neked miért nem jó?

2023. szept. 30. 06:01
 22/29 A kérdező kommentje:
Tényleg nem tudom, mert ez az elsô gyerekünk és nincs tapasztalatom.
2023. szept. 30. 06:04
 23/29 anonim ***** válasza:
75%

Akkor higgy nekünk, többen leírtuk. Nekem 2 gyerekem is van, 2 évesen tuti ne indulnék el vele 30 órás útra komplikált útra. Még a 11 órásat is meggondolnám, de hogy 30 órásra, repülős átszállásokkal meg mindennel...

Menjetek az ő szüleihez idén, mindenki jobban jár.

2023. szept. 30. 06:25
 24/29 anonim ***** válasza:
76%
Bocsi, de tényleg leírtuk egy páran, hogy a gyerek ezt az utat jól fogja bírni. Kezdem azt sejteni, igaza van a férjednek, meg se akarod hallani mit mondanak mások, hanem csak a magadét mondod.
2023. szept. 30. 06:48
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
A másik pedig, az egyik kommentedből az derül ki ugye terveztek még egy babát. Ha egy gyerekkel szerinted ennyire nagy dolog egy utazás, mi lesz kettővel? Elárulom az lesz csak a durva.
2023. szept. 30. 07:07
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hány napot szántok a látogatásra,de megtehetitek,akkor legyetek pl 1 hetet a te szüleidnél,és onnan menjetek 1 hétre a párod szüleihez. Lehet úgy is tervezni,hogy a szenteste legyen az utolsó nap a szüleidnél. Tehát az a 6.,így a hetedik napon indultok. És ott is tudtok karácsonyozni.
2023. szept. 30. 07:59
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem indok, csak hülye kifogás.

Én sem örülnék ha a nejem ilyen fszságra hivatkozva ignorálná a családomat.

2023. okt. 3. 19:14
 28/29 anonim ***** válasza:

Azt én sem gondolnám, hogy hagyjuk ki a saját családomat! Az a baj, hogy itt megállt a tudomány és egyáltalán nem volt gondolkozás semmi más megoldásban. Csak az egyik messzire van és akkor oda nem megyünk vagy sehová nem megyünk. Egyik sem megoldás és konkrétan érthető a hiszti!

Egyik lehetőségként meg lehetne beszélni a családdal, hogy kevesebb családtaggal egy helyen legyen mindenki. Akár a közelebb található családnál, ha van úgy hely és nem nagy család volna. Ha nem lehet, akkor meg lehetne szervezni karácsonyi üdülést szálláson komplett családdal. Totál jó dolog kisülhetne belőle és gondolkodás helyett mégis balhé van. Ha mégsem jön össze ez sem, akkor ki kell venni hosszabb szabadságot és mind a két helyre elmenni. Erre az egészre előbb is kellett volna gondolni.

2023. okt. 5. 11:52
 29/29 anonim ***** válasza:
Illetve összegezve el lehet gondolkodni azon is, hogy nem csak egyik féllel van itt probléma.
2023. okt. 5. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!