Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Eltartott nők? Hogy kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eltartott nők? Hogy kell elképzelni ezt?

Figyelt kérdés

Lattam a tiktokon egy videót, ahol a csaj konkrétan fel volt háborodva, hogy ha ő elmegy dolgozni, akkor a férje ne

várja mindennap a friss, meleg vacsorát. Felmerult bennem pár kérdés. Eltartottak, valaszoltok rá?

1. Ha hirtelen vége lesz a kapcsolatnak, mihez kezdtek, 0 megtakarítással, munkanélküliként? (azok akik nem házasok, mert akik házasok azok nyilván vért izzadnak csak hogy jusson valami alamizsna)

2. Az egyenlőség szóba se jöhet? Pl, hogy mindenki dolgozik, ezáltal mindeki kiveszi a részét a hazimunkábol.

3. Felnőtt nőként nem ciki hogy nem vagy anyagilag önálló és független? Nincs olyan érzésed mintha egy gyerek lennél, aki az apukájával él, nem pedig a párjával ?

4. Nem rossz ez a kiszolgáltatottság, amit az anyagi függés okoz?

5. Ajándékot neki a saját pénzéből veszel, pl karácsonyra? 😅

6. Tényleg nem érdekel semmilyen terület, amivel szívesen foglalkoznal, amiben szívesen dolgoznál? El sem hiszem.

7. Tegyük fel ketten éltek, egy kis lakásban, vagy van max 1 gyerek, aki minimum óvodás már. Mosni, vásárolni, takarítani, de még főzni sem kell mindennap. Mit csinálsz, amikor nincs házimunka? Mert a párod ugyebár ugyan ugy dolgozik akkoris, tehát borul is az egyenlőség.. Vagy ilyenkor ez nem zavar mi?

2023. szept. 13. 11:29
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
- eltartottnak
2023. szept. 14. 12:37
 32/35 anonim ***** válasza:

A gyerek nem az övé. De ha lesz közös azt is igyekszem úgy intézni hogy ne kelljen teljesen eltartania, vagyis legkésőbb a gyes lejáratkor legyen már munkám. Most is úgy akartam, csak nem vették föl a gyereket bölcsibe egyáltalán, az ovi meg itt elég hülyén van.

Amúgy nem ő mondja hogy oldjam meg magam, szó nélkül kifizeti ha bármi kell, egyszerűen nekem nagyon kellemetlen hogy eltartott lettem, hisz mindig is volt munkám.

22, 25

2023. szept. 15. 08:03
 33/35 anonim ***** válasza:

Egyébként meg azt mondjátok megalazó vonatjegyre kérni. Akkor máshol ez hogy működik ahol nincs keresete? Szó nélkül benyúl a tárcajaba, és kiveszi a pénzt? Vagy mondjuk minden hétfőn ad a pasi neki egy 20-ast, hogy "Tessék Babám, vegyél valamit magadnak", vagy "Osztd be ügyesen"?

De most komolyan kérdezem, mert tényleg nem tudom elképzelni hogy működik. Vagy így ahogy írom, vagy pedig nem megy sehova amihez minimálisan is kell pénz, vásárolni meg kizárólag együtt.

2023. szept. 15. 08:54
 34/35 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy működik, hogy van egy közös bankszámla, amire megy a férjem munkahelyi fizetése és a közösen működtetett mezőgazdasági vállalkozás bevétele. Nekem nincs munkahelyem, főfoglalkozású őstermelő vagyok. A vállalkozáshoz mindkettőnk munkája szükséges, egyikünk nélkül sem menne. Így a vállalkozás bevételénél nem lehet megmondani, melyik forintért dolgoztam én és melyikért ő, de nyilvánvaló, hogy a férjem révén sokkal több kerül a kasszába. De a lényeg, hogy a számla közös, mindkettőnknél van bankkártya, a nagyobb kiadásokat megbeszéljük. Ez akkor működik, ha a pénzköltési szokások hasonlóak a párnál és nem kell minden fillért kiszámolni. Nálunk ez így volt akkor is, amikor gyesen voltam és nem dolgoztam a gazdaságban. De olyan is volt, hogy a gyesből vettünk gázolajat a traktorba.😁
2023. szept. 15. 12:43
 35/35 anonim ***** válasza:
Így már kicsit más a felállás, hogy nem közös a gyerek, így megértem az álláspontodat. Nyilván egy fizetést jobban be kell osztani, két fizetésből több jutna hobbira, impulzusvásárlásra is. De azért gondolj arra, hogy az otthoni munkának is van értéke, te is teszel hozzá a közös élethez. Remélem hamarosan megoldódik a helyzeted, addig meg ne restelld elfogadni azt, amit szeretetből adnak.
2023. szept. 15. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!