Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eltartott nők? Hogy kell elképzelni ezt?
Lattam a tiktokon egy videót, ahol a csaj konkrétan fel volt háborodva, hogy ha ő elmegy dolgozni, akkor a férje ne
várja mindennap a friss, meleg vacsorát. Felmerult bennem pár kérdés. Eltartottak, valaszoltok rá?
1. Ha hirtelen vége lesz a kapcsolatnak, mihez kezdtek, 0 megtakarítással, munkanélküliként? (azok akik nem házasok, mert akik házasok azok nyilván vért izzadnak csak hogy jusson valami alamizsna)
2. Az egyenlőség szóba se jöhet? Pl, hogy mindenki dolgozik, ezáltal mindeki kiveszi a részét a hazimunkábol.
3. Felnőtt nőként nem ciki hogy nem vagy anyagilag önálló és független? Nincs olyan érzésed mintha egy gyerek lennél, aki az apukájával él, nem pedig a párjával ?
4. Nem rossz ez a kiszolgáltatottság, amit az anyagi függés okoz?
5. Ajándékot neki a saját pénzéből veszel, pl karácsonyra? 😅
6. Tényleg nem érdekel semmilyen terület, amivel szívesen foglalkoznal, amiben szívesen dolgoznál? El sem hiszem.
7. Tegyük fel ketten éltek, egy kis lakásban, vagy van max 1 gyerek, aki minimum óvodás már. Mosni, vásárolni, takarítani, de még főzni sem kell mindennap. Mit csinálsz, amikor nincs házimunka? Mert a párod ugyebár ugyan ugy dolgozik akkoris, tehát borul is az egyenlőség.. Vagy ilyenkor ez nem zavar mi?
Szerintem egy ferfi két okból akar eltartani egy nőt; hogy teljesen leuralja, vagy mert hülye.
A nő pedig két okból akarhatja ezt:
Hogy ameddig a férfi gürcöl, ő plázázik, szépsegszalonozik, pasizik.
A másik meg tényleg nem akar elmenni sehova, kényelmesebb neki otthon tevékenykedni, nem érdekli hogy még a betétet is a pasi veszi neki.
Jelenleg én is eltartott vagyok, de ez egy átmeneti, kényszer helyzet. Kényelmes itthon, mert szinte egész napra van mit csinálnom, de akkor ülök le amikor akarok, meg minden a saját tempómban kényelmesen halad.
Viszont nagyon kiszolgaltatott érzés hogy alig van valami saját pénzem. Én szeretek vásarolgatni, néha ruhát, a hobbimhoz valamit, könyvet, vagy csak ha dolgom van a városban akkor akar kis enni-inni valót is csak magamnak, vagy bemenni a drogeriaba ha onnan kell valami.
Nagyon rossz volt hogy múltkor a paromtol kellett arra is pénz hogy vonattal meglátogathassam a szüleim. Tényleg kényelmes itthon, neki is sokkal jobb, de ez az anyagi függőség ez nekem szörnyű. És egyébként ez a kényelem ellenére neki se jó hogy engem is el kell tartani mint egy gyereket. Jelenleg a gyerek miatt itthon se tudok dolgozni, de amint megy oviba ez megoldódik. És akkor mindkettőnknek jó lesz.
Attól hogy mondjuk egy kapcsolatban az egyik fél dolgozik csak, míg a másik a háztartást vezeti, honnan tudod hogy ki van szolgáltatva?
Honnan tudod hogy nem kamatozik 50 milliója a bankban? Honnan tudod, hogy nem övé-e az a lakás amiben laknak? (és amiért a pasinak nem kell albérletet fizetnie) Honnan tudod, hogy nincs kiadott ingatlanja, amiből elég passzív jövedelme van, hogy az kettejüknek elég legyen, miközben így mindketten boldogok? Honnan tudod, hogy nincs-e olyan vállalkozása, amiből azért jön be valamennyi? És hasonlók.
25
Akkor is képtelen lennék az ő pénzét magamra költeni, ha közös számla lenne. Az nem az enyém, nem én dolgoztam meg érte. Ez esetben is csak akkor és csak annyit költenek ami nagyon muszáj, pl étel, vagy ha tényleg szükséges valami ruha (mert szétment), de abból biztos nem vennék pl könyvet, vagy egy 10. ruhát, mert nyáron azt szeretem. Persze valakinek ez nem jelent gondot, simán eljár belőle szépsegszalonokba is, de én erre akkor is képtelen lennék ha ő mondaná. Nem vagyunk egyformák.
22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!