Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eltartott nők? Hogy kell elképzelni ezt?
Lattam a tiktokon egy videót, ahol a csaj konkrétan fel volt háborodva, hogy ha ő elmegy dolgozni, akkor a férje ne
várja mindennap a friss, meleg vacsorát. Felmerult bennem pár kérdés. Eltartottak, valaszoltok rá?
1. Ha hirtelen vége lesz a kapcsolatnak, mihez kezdtek, 0 megtakarítással, munkanélküliként? (azok akik nem házasok, mert akik házasok azok nyilván vért izzadnak csak hogy jusson valami alamizsna)
2. Az egyenlőség szóba se jöhet? Pl, hogy mindenki dolgozik, ezáltal mindeki kiveszi a részét a hazimunkábol.
3. Felnőtt nőként nem ciki hogy nem vagy anyagilag önálló és független? Nincs olyan érzésed mintha egy gyerek lennél, aki az apukájával él, nem pedig a párjával ?
4. Nem rossz ez a kiszolgáltatottság, amit az anyagi függés okoz?
5. Ajándékot neki a saját pénzéből veszel, pl karácsonyra? 😅
6. Tényleg nem érdekel semmilyen terület, amivel szívesen foglalkoznal, amiben szívesen dolgoznál? El sem hiszem.
7. Tegyük fel ketten éltek, egy kis lakásban, vagy van max 1 gyerek, aki minimum óvodás már. Mosni, vásárolni, takarítani, de még főzni sem kell mindennap. Mit csinálsz, amikor nincs házimunka? Mert a párod ugyebár ugyan ugy dolgozik akkoris, tehát borul is az egyenlőség.. Vagy ilyenkor ez nem zavar mi?
Amúgy annyi pénznél, már a nő is máshogy a férfihez. Kevesebb hiszti, elnézőbb, kevesebb kontroll.
Akkor gondolom szerelem sincs a nő részéről, ha elnéző meg stb.
Eltartott nő vagyok. Ez egy átmeneti állapot, nem volt mindig így és nem lesz mindig így.
1. Ha hirtelen vége lesz a kapcsolatnak, az szívás. Természetesen munkába állok, elvállalok akár takarítást, konyhai munkát, vagy visszamegyek pincérkedni. Ha elválnánk, akkor ugye minden második hétvégén a férjemmel lennének a gyerekek, így azokon a hétvégéken is tudnék dolgozni. Ja, és van megtakarításom. Pontosan arra az esetre, ha beütne a krach. A férjemnek van életbiztosítása, aminek én vagyok a kedvezményezettje. Így egy halálesetkor sem maradnék egyetlen ruppó nélkül.
2. Egyenlőek vagyunk, csak más a feladatunk a családon belül. A férjem beleteszi a pénzt, én meg intézek minden mást. Nem megyek bele részletekbe, a lényeg, hogy olyan időszakot éltünk meg, amikor itthon volt annyi dolgom, hogy kitöltse az időmet. A férjem elismeri az övével egyenrangú munkának azt, amit itthon csinálok/csináltam.
3. De, az anyagi függőség zavar. Nem érzem cikinek, de zavar. Most az, hogy ki a gyerek... a férjem keresi a pénzt, de én foglalok neki (is) időpontot az orvoshoz, mert neki nincs türelme hozzá. Most akkor ki a gyerek?
4. Lsd.3as pont
5. Ajándék: A megtakarításomból tudom fedezni.
6. Őszintén mondom neked, hogy egy kiegyensúlyozott, harmonikus, nyugodt családi életre vágyom. Nincsenek karrier ambícióim.
7. 2 gyerekünk van, az egyik ADHD-s a másik dongalábbal született. Az ADHD-s gyerekkel több kivizsgáláson, több sorozat terápián vagyunk túl, hogy képes legyen az iskolában létezni. Plusz itthon is le kellett lassítani az életet, hogy ne terheljük túl a gyerek idegrendszerét. Én voltam az állandóság, a fix pont. A dongalábas gyereket operálni kellett. Az egész lábfejben helyükre kellett tenni a csontokat. A műtét utáni rehabilitáció kemény menet volt. És ez a kettő eseménysor egyszerre zajlott.
Az üresjáratban is akadt itthon munka. Egy kis kőműveskedés, egy kis hőszigetelés, egy kis tapétázás. Plusz van egy időigényes hobbim, a hímzés.
Azért én azt látom, hogy azok a nők, akik otthon maradnak, nyomós okuk van erre. Biztos van olyan is, aki lustaságból marad otthon. De én ilyet nem nagyon látok.
Orvosok is járnak ide. Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. A bőrgyógyász egyszer Itt nézte meg, mi lehet a bajom. Akkor pont én nem jöhetek ide, mert van 2 jó nagy boltom, nagy forgalommal?
Ráadásul 2x tettem fel itt fontos kérdést, komoly dologgal kapcsolatban, amire "életmentő" válaszok jottek, amiért hálás voltam. azóta évente kb 2 alkalommal kérdezek valamit, ami vagy fontos, vagy tényleg nagyon érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!