Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Eltartott nők? Hogy kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eltartott nők? Hogy kell elképzelni ezt?

Figyelt kérdés

Lattam a tiktokon egy videót, ahol a csaj konkrétan fel volt háborodva, hogy ha ő elmegy dolgozni, akkor a férje ne

várja mindennap a friss, meleg vacsorát. Felmerult bennem pár kérdés. Eltartottak, valaszoltok rá?

1. Ha hirtelen vége lesz a kapcsolatnak, mihez kezdtek, 0 megtakarítással, munkanélküliként? (azok akik nem házasok, mert akik házasok azok nyilván vért izzadnak csak hogy jusson valami alamizsna)

2. Az egyenlőség szóba se jöhet? Pl, hogy mindenki dolgozik, ezáltal mindeki kiveszi a részét a hazimunkábol.

3. Felnőtt nőként nem ciki hogy nem vagy anyagilag önálló és független? Nincs olyan érzésed mintha egy gyerek lennél, aki az apukájával él, nem pedig a párjával ?

4. Nem rossz ez a kiszolgáltatottság, amit az anyagi függés okoz?

5. Ajándékot neki a saját pénzéből veszel, pl karácsonyra? 😅

6. Tényleg nem érdekel semmilyen terület, amivel szívesen foglalkoznal, amiben szívesen dolgoznál? El sem hiszem.

7. Tegyük fel ketten éltek, egy kis lakásban, vagy van max 1 gyerek, aki minimum óvodás már. Mosni, vásárolni, takarítani, de még főzni sem kell mindennap. Mit csinálsz, amikor nincs házimunka? Mert a párod ugyebár ugyan ugy dolgozik akkoris, tehát borul is az egyenlőség.. Vagy ilyenkor ez nem zavar mi?

2023. szept. 13. 11:29
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Amúgy annyi pénznél, már a nő is máshogy a férfihez. Kevesebb hiszti, elnézőbb, kevesebb kontroll.

Akkor gondolom szerelem sincs a nő részéről, ha elnéző meg stb.

2023. szept. 13. 12:19
 12/35 anonim ***** válasza:
A kérdező valami pap lehet. Ezek az erkölcsi magaslatok:)
2023. szept. 13. 12:21
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Eltartott nő vagyok. Ez egy átmeneti állapot, nem volt mindig így és nem lesz mindig így.

1. Ha hirtelen vége lesz a kapcsolatnak, az szívás. Természetesen munkába állok, elvállalok akár takarítást, konyhai munkát, vagy visszamegyek pincérkedni. Ha elválnánk, akkor ugye minden második hétvégén a férjemmel lennének a gyerekek, így azokon a hétvégéken is tudnék dolgozni. Ja, és van megtakarításom. Pontosan arra az esetre, ha beütne a krach. A férjemnek van életbiztosítása, aminek én vagyok a kedvezményezettje. Így egy halálesetkor sem maradnék egyetlen ruppó nélkül.

2. Egyenlőek vagyunk, csak más a feladatunk a családon belül. A férjem beleteszi a pénzt, én meg intézek minden mást. Nem megyek bele részletekbe, a lényeg, hogy olyan időszakot éltünk meg, amikor itthon volt annyi dolgom, hogy kitöltse az időmet. A férjem elismeri az övével egyenrangú munkának azt, amit itthon csinálok/csináltam.

3. De, az anyagi függőség zavar. Nem érzem cikinek, de zavar. Most az, hogy ki a gyerek... a férjem keresi a pénzt, de én foglalok neki (is) időpontot az orvoshoz, mert neki nincs türelme hozzá. Most akkor ki a gyerek?

4. Lsd.3as pont

5. Ajándék: A megtakarításomból tudom fedezni.

6. Őszintén mondom neked, hogy egy kiegyensúlyozott, harmonikus, nyugodt családi életre vágyom. Nincsenek karrier ambícióim.

7. 2 gyerekünk van, az egyik ADHD-s a másik dongalábbal született. Az ADHD-s gyerekkel több kivizsgáláson, több sorozat terápián vagyunk túl, hogy képes legyen az iskolában létezni. Plusz itthon is le kellett lassítani az életet, hogy ne terheljük túl a gyerek idegrendszerét. Én voltam az állandóság, a fix pont. A dongalábas gyereket operálni kellett. Az egész lábfejben helyükre kellett tenni a csontokat. A műtét utáni rehabilitáció kemény menet volt. És ez a kettő eseménysor egyszerre zajlott.

Az üresjáratban is akadt itthon munka. Egy kis kőműveskedés, egy kis hőszigetelés, egy kis tapétázás. Plusz van egy időigényes hobbim, a hímzés.

Azért én azt látom, hogy azok a nők, akik otthon maradnak, nyomós okuk van erre. Biztos van olyan is, aki lustaságból marad otthon. De én ilyet nem nagyon látok.

2023. szept. 13. 12:25
 14/35 A kérdező kommentje:
12, én egy nő vagyok, nem pap. És énis eltartott vagyok. :) van 2 jólmenő vállalkozásom, ami eltart engem, ezeket önerőből, segítség nélkül nyitottam meg évekkel ezelőtt, most élvezem a hasznát. Önálló vagyok és független.
2023. szept. 13. 12:32
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Egy menő vállalkozó mit keres gyakorin? Nem túl "proli" mulatság ez?
2023. szept. 13. 12:39
 16/35 anonim ***** válasza:
Engem nem tartanak el, viszont tényleg van olyan, hogy valaki semmiben nem dolgozna szívesen. Én ilyen vagyok. Bár jobban mondva de, egy terület van, de ahhoz egyetem kell, amihez meg alkalmassági vizsga és kétszer meghúztak rajta, másodszorra azt mondták, nem lehet javítani a dolgon. Ezenkívül meg semmi nem érdekel. Csak vegetálok.
2023. szept. 13. 12:40
 17/35 anonim ***** válasza:
A menő vállalkozók nem járnak ide. Én nem vagyok menő vállalkozó, illetve nem tartom magam annak, de annyi pénzt csinálok, amit úgysem hisz el senki, ha nem látja a céginfot. Ráadásul semmi ner, semmi simli, csakis legális tevékenységgel, versenyszférában.
2023. szept. 13. 12:43
 18/35 anonim ***** válasza:
Megható az aggódásod, kérdező.😁
2023. szept. 13. 13:06
 19/35 anonim ***** válasza:
Most nézem, hogy menő vállalkozó kérdez, de vajon minek? Szerintem feküdj le annyi pasival amennyivel csak tudsz, az illik egy menő vállalkozóhoz.
2023. szept. 13. 13:09
 20/35 A kérdező kommentje:

Orvosok is járnak ide. Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. A bőrgyógyász egyszer Itt nézte meg, mi lehet a bajom. Akkor pont én nem jöhetek ide, mert van 2 jó nagy boltom, nagy forgalommal?

Ráadásul 2x tettem fel itt fontos kérdést, komoly dologgal kapcsolatban, amire "életmentő" válaszok jottek, amiért hálás voltam. azóta évente kb 2 alkalommal kérdezek valamit, ami vagy fontos, vagy tényleg nagyon érdekel.

2023. szept. 13. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!