Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az együttélő párok egy része miért nem házasodik meg?
51.
Ha pedig "csak egy jogi dolog", akkor nem kellene pátoszos mázzal leönteni annak, aki szerint ez "jogi dolog".
51, most tényleg ezen vitázunk? Ha holnaptól Pocahontasnak és John Smithnek hívjuk egymást, akkor sincs semmi.
Így szoktuk meg, kb 15 éve így hívjuk egymást, fura lenne már váltani, egy a lakcímünk, azonos a vezetéknevünk, közös az ingatlanunk. Ez a legkevesebb.
52, nem gúnyolódtam. De ez egy egyszerű fekete-fehér, hivatalos dolog. Ha hivatalban megkérdezik, hogy házas vagy, egyszerűen azt mondod, hogy nem. Nem? Nem hiszem, hogy az a válaszod, hogy, hát papírt ugyan nem írtunk alá, de mi úgy érezzük, hogy a kötelékünk örök és stbstb. Amikor engem megkérdeztek, hogy mi a legmagasabb iskolai végzettségem, azt mondtam, hogy érettségi. Mert még nem volt meg a diplomám. Nem az, hogy áh, már csak az államvizsga van vissza, szinte már végeztem, jó szakember is vagyok, olyan mintha meg is lenne már a papírom. Érted. Ezekre van egy fekete-fehér válasz. Nem hivatom magam Dr-nak a diplomám megszerzése előtt, hiszen még nem szereztem meg.
Mai világ ide vagy oda, nem hagyatkozhatunk csak az érzéseinkre. Mondom, ha én a szomszéd házában érzem jól magam, attól engem még onnan elvitet a rendőrség ha nem jogszerűen tartózkodok ott. :D
52.
Nem írtam, hogy csak az. Azt írtam, hogy az egy jogi intézmény. Emellett megfér a pátoszos máz.
56, nyugodtan hívjátok egymást úgy ahogy akarjátok, de attól még nem vagytok azok.
57.
Valami nagyon gyógyegér jogásznak tűnsz, akinek tényleg pátoszos bármi, amiben benne van a "jogi" kifejezés és izgatónak tartja az olyan dolgokat, mint "ötödik paragrafus" vagy "első kiegészítés".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!