Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az együttélő párok egy része miért nem házasodik meg?
27 vagyok.
28.: Igen, tudok. Ezek nekem fontosak: a felvállalás. Hogy annyira szeret engem a szerelmem, hogy aláír egy hivatalos papírt, hiszen biztos benne, hogy örökre együtt leszünk. Nem írat velem házassági szerződést, mert nem feltételezi rólam, hogy kiforgatom a vagyonából. Hogy családtagnak tekint és ezt hivatalossá is teszi. Ez a szerelmünk megpecsételése. Hogy vállalja, hogyha esetleg rosszul alakul, akkor nem lép le addig, amíg én dolgozom és hagy ott egy búcsúlevelet, de amúgy eszébe sem jut, hogy ez rosszul alakulhat. Nem gondol a válásra. Maga a lagzi: a buli. Az ünneplés. Én ezt szeretem. Szeretem a figyelmet. Szépen kiöltözni, elmenni egy eseményre, ahol mindenki engem és életem szerelmét ünnepli, mindenkinek kikiáltjuk, hogy mi örökre együtt leszünk. A család, közeli barátok jelenléte, akik szintén örülnek a boldogságunknak. Egy jó vacsora, italozás, finom torta, tánc. Én más esküvőjét is szeretem.
A többi meg a jogi része de az titeket nem érdekel.
31.
Ezek közül "hát mer' buli" sem igazán értelmes indok.
A másik hellyel-közzel elfogadható, bár extrém mértékű naivitás kell hozzá.
Látod, és itt jön az, hogy ahány ember, annyi preferencia. Pl a lagzi, figyelem. Én introvertált vagyok, pont ellentétes érzelmeket vált ki belőlem a lagzi gondolata mint belőled. A szalagavatóm előtt hánytam az idegességtől reggel, hogy most mindenki rám is fog figyelni, táncolni kell meg minden. Nem vagyunk ettől rossz emberek, csak mások.
Az elköteleződés meg... hogy lelép még munkában vagyok. Ismereknl olyan párt ahol ez konkrétan megtörtént a lagzi után két évvel.
Sok mindenen túl vagyunk együtt, rákon, halálon, beteg családtag ápolásán, nem részletezem. Akkor is szerettük egymást mikir csóró egyetemisták voltunk, akkor is mellettem állt mikor 40 kiló voltam és nem volt hajam, olyan is volt, hogy pelenkázott. Nekem ezt jelenti a férj.
a 27-es, 31-es nem én vagyok, aki kezdte a vitát :D.
A lagzi nem a lényeg, az csak egy körítés. Aki akar akar, aki nem az nem. A házasság a lényeg. Részemről teljesen más volt azt kimondani, hogy ő a férjem, mint azt, hogy ő a barátom/párom. Teljesen más minőség. Az, hogy vannak sikertelen házasságok, nem jelent semmit. De mondom, én elfogadom, ha valaki nem akar házasodni, mások vagyunk, nem lehet ez mindnekinek fontos. Csak az érthetetlen számomra, hogy akkor miért kell egymást férjnek és feleségnek hívni. Ez sántít nekem.
35.
Lehet, csak bosszantani akarják ezzel az ilyen kis joghuszárokat, mint te. Láthatóan sikeresen.
36.
Kb. egyszinten van a két "indok".
39.
A naiv és ostoba embereken jó gúnyolódni, ennyi az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!