Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Csicskaság vagy nem? Hol a határ?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csicskaság vagy nem? Hol a határ?

Figyelt kérdés

32F vagyok. 2 éve házas. Feleségem 28. 8 éve együtt.

Van egy kolléganőm akivel jó viszonyt ápolok, ő is házas idősebb nálam ő 42 éves.

Sok mindent megdumálunk, jó barátok vagyunk már egy ideje. Viszont ma össze kaptunk egy vélemény különbségen.

Osszekaptam a feleségemmel, mert megkért arra, hogy segítsek neki egy ruhát megmérni, mivel ő egyedül nem tudja. Én próbáltam neki segíteni de nem sikerült nekem sem megoldani, ezért én lettem a hülye. Ezen osszekaptunk mivel én úgy érzem, hogy ha megkér valamire és nem teszem meg, vagy nem sikerül akkor sincs joga megsértődni.

Ezt elmeséltem a kolléganőmnek, ahogy korábban is és ahogy ő is elszokta.

Tudni kell, hogy a kolléganőmnek van egy véleménye arról a helyről ahol élünk, amolyan általános rossz vélemény, hogy minden xy lakos ilyen meg olyan. Én velem is csak azért van jóban, mert ide költöztem de nem itt nőttem fel.

Szoval elmeseltem neki, mire jött azzal, hogy én odavaló vagyok, meg, hogy én egy csicska vagyok mert miaz hogy ő nem tudja egyedül megcsinálni.

Ezek utan jött azokkal a dolgokkal amiket régen meséltem, hogy itt ott voltam, hogy én csak egy csicska vagyok és tipikusan olyan mint az itt elok, rólam is meg van a véleménye.

Azt sérelmezte, hogy én elmentem a cipőjét elvittem a feleségemnek cipészhez, kiváltottam anyósom receptjét, illetve elmentem 40 km-t Bp-re mert a feleségem telefonja nem volt jó és segítettem neki.

Kérdésemre azt mondta, hogy ő semmire sem kéri meg a férjét.

Kicsit rosszul esett amit mondott. Mondjuk olyan furi, mert nem értem. Hol a határ? Azt a részét értem, hogy probléma, hogy segítek és ne én legyek utána a szemét ha nem sikerül, de a segitest nem értem miért baj.

Pl. Ilyen volt mikor elmondtam neki, hogy volt, hogy segítettem hajat vasalni a feleségemnek, illetve elmentem neki egy ruháért mert dolgozott.

Azon is komolyan elkezdtem gondolkodni, hogy lehet valami más van a dologban és nem csak a barátot látja bennem ?

Gyakorlatilag ledegradált mindennek, hogy hülye vagyok és kinevetett.. nem is értem..

Szerintetek miért ilyen? És igaza van ? Hol a határ?

2023. ápr. 30. 00:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%

Erős volt, amit csinált, mert azért nem ez az ideális. Ahogy a másik véglet sem.

Normális esetben úgy nézne ki a dolog, hogy mindketten tesztek a kapcsolatban egymásért. Ha valamit az egyik lazán meg tud csinálni, akkor tényleg felesleges szólni a másiknak. De, ha szól az ember és a másiknak nem megy, akkor NINCS joga leszólni a próbálkozást.

Viszont, a sztori hallatán felmerül bennem a kérdés, hogy a feleséged mit tesz érted? Amit csináltál, hogy ennek meg annak elmentél ezért vagy azért, elég sok férfinál látni. Megcsinálnak dolgokat, mert ők a férfiak. Ehhez pedig sok nő hozzászokik és kihasználja. A családomban is volt egy ilyen férfi, mára nyugdíjas. Kb. ő rohangált mindenki dolgai miatt és annyira szomorú volt látni, hogy a többiek mennyire ránőttek és ő ezt észre sem vette. Amikor meg neki kellett valami, mert az egészsége leromlott, sehol nem volt senki...

2023. ápr. 30. 00:51
 2/12 A kérdező kommentje:

Igazából vissza felé is működik a dolog. Sok mindent megtesz ő is, de legtöbbször megoldom én magam nem is kérek tőle.

Igazából itt az én cselekvésem a kérdéses. Olyan szinten akadt ki a kollégám, mintha kb a tyúksz...rt kente volna a ruhámba a nejem, majd én azt megettem volna

2023. ápr. 30. 00:56
 3/12 anonim válasza:
100%

Szia! Elolvastam, és szerintem ebben a sztoriban a feleséged és a kollégád is hibázott.

Aki engem így szid és degradál, jó messziről kerülném ezek után! Hát tudod ki szólna hozzá.

A problémát a feleségeddel beszéld meg, a kulcs a kommunikáció. Ez a kollégád nem tűnik valami hasznos tanácsadónak amúgy sem.

Lehet, hogy féltékeny a feleségedre mert te ennyit segítesz neki, ő meg egymaga csinál mindent. Holott, ez egy alap dolog lenne, mert egy férfi és egy nő ugyanannyit dolgozik, de mellete a nő háztartást vezet és gyereket nevel.

Segíts neki ahol tudsz, de mondd ki, ha valamivel megbántott. Lehet, hogy feszült volt, és rajtad csattant az ostor.

Munkahelyen meg lehúzó emberekre nem szabad hallgatni, nem szabad lesüllyedni a szintjére.

2023. ápr. 30. 00:57
 4/12 A kérdező kommentje:

Igazad lehet. Ő mindig azt mondja, hogy amit én csinálok az nem jó és máshogy csinálná és náluk máshogyan van.

Pl. Náluk a férje nem viszi fel az apost és anyost orvoshoz mert nem akar kórházban ülni. Én mondtam, hogy nekem ez fura, én megtenném. Erre én lettem a papucs..

2023. ápr. 30. 01:01
 5/12 anonim válasza:
100%

3. Válaszoló vagyok:

Nagyon értékes ember vagy, és így hajnalok-hajnalán jó érzés volt olvasni, mennyi mindent teszel a családért. Én eddig csak olyan példákat láttam, ahol a férfi egy lusta semmirekellő.

Az meg hogy a kolléganőnek ez a normális, az nagyon elszomorító.

Ő azért nem segítene másnak, mert neki se segít a férje.

2023. ápr. 30. 01:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy rendkívül romboló kapcsolat a kolléganőddel. Degradál, lehúz, lecsicskáz, beolt, kategorizál, egy kalap alá vesz. Itt akivel baj van, az ő és te, hogy bármilyen szinten is elgondolkozol azon, hogy esetleg igaza van, illetve próbálsz jó viszonyt ápolni vele. Azt is eltudom képzelni, hogy szabotálni szeretné a kapcsolatodat, bár akkor gondolom nem téged szólna le.

Egy házasság arról szól, hogy segítünk egymásnak, csapat játékot játszunk. Bedobod a cipészhez a cuccát, mert útbaesik, ő megveszi anyukádnak az anyáknapi virágot hazafelé. Veszel neki felvágottat, ő csinál neked vacsorát, blaablaa... teljesen mindegy milyen fajsúlyú, oda-vissza működik. És az is a házassággal jár, hogy néha összezörrenünk.

Az viszont nem egy támogató baráti/haveri kapcsolat, aki egy problémafelvetésre/panaszra így reagál. Mint barát, az lett volna az elfogadható válasz, hogy "Bélám, tudod, hogy szerintem túl sokat tűrsz, de a te dolgod, biztosan megbékéltek." Felénk legalábbis kb. ennyire szokás beleártani magunkat egymás házasságába... Leépíteném ezt a nőt.

2023. ápr. 30. 01:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Te egyaltalan nem vagy papucs, egy normalis kapcsolatban tesznek a felek egymasnak szivessegeket - az, hogy te nem kered meg gyakran a felesegedet, az mar a te dolgod, nyilvan akkor nem kell neki mindenaron radtukmalnia a segitseget.

A nonek eleg maradi elkepzelesei vannak egy kapcsolatrol, es valoszinunek tartom, hogy inkabb projektal, otthon o lehet a “csicska”, es rajtad vezeti le a feszkot, esetleg irigy a felesegedre, hogy neki normalis ferje van. Vagy el akar csabitani a felesegedtol, azert mocskolja.

Nyilvan a felesegednek sem kell ennyire felkapnia a vizet, de azert oszinten, ilyen szituk barmelyik kapcsolatban elofordulnak, nalunk is, hogy ha benazik az egyik, akkor ideges lesz a masik, nem mindig, de van ra pelda. Ezek hirtelen felindulasok, ami jo esetben ot perc mulva mar nem szamit, nem emlekszik ra senki.

2023. ápr. 30. 01:40
 8/12 anonim ***** válasza:
35%
csicska egy cigany szo
2023. ápr. 30. 06:50
 9/12 anonim ***** válasza:
95%

De gyökér a kokkeganőd:D

Zavarja hogy te segitesz meg jo házassagotok van és bele akarna köpni mint légy a levesbe:D

2023. ápr. 30. 07:14
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"Tudni kell, hogy a kolléganőmnek van egy véleménye arról a helyről ahol élünk, amolyan általános rossz vélemény, hogy minden xy lakos ilyen meg olyan. Én velem is csak azért van jóban, mert ide költöztem de nem itt nőttem fel."

Máskor okosabban válassz barátot. Ez egy korlátolt, előítéletes nő, a "csicskából" is látszik.

2023. ápr. 30. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!