Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Meddig tolerálható a munkanélk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig tolerálható a munkanélküliség együttélés esetén?

Figyelt kérdés
A párom decemberben elvesztettem az állandó munkahelyet, egy hónapig itthon volt, januárban elkezdett alkalmi bejelentéssel dolgozni, de már lassan másfél hónapja ez sincs. A végkielégítésből és az allakseresesi járadékból (ez már nem jár) adott be a "kasszába", és be is vásárol, de egyre inkább úgy látom, hogy nem igyekszik munkát találni, a pénze fogy, megtakarítása nem nagyon van. Nem keresek jól, ez így nem fenntartható. Külön kasszán voltunk, amióta együtt élünk.

2023. ápr. 4. 22:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy kérdezted már tőle, hogy hogyan érzi magát ezzel kapcsolatban? Voltam a másik oldalon, elveszítettem a munkám, a párom piszkált, hogy mi van már, de sosem kérdezte, hogy én hogyan érzek ezzel kapcsolatban. Tanultam, interjúkra készültem, de elvárta volna, hogy a teljes háztartást vezessem. Megmondtam neki, hogy megcsinálok dolgokat, de ne hogy már utána is nekem kelljen takarítani, mert nem ezért vagyok itthon.

Ha anyagilag nem fér bele ez az időszak, az extra stresszes, nekem volt félretett pénzem...

2023. ápr. 5. 07:31
 12/18 A kérdező kommentje:

Nem megyeszékhelyen lakunk, hanem egy dél-alföldi kisvárosban. Itt tényleg nem sok minden van, de azért akadna ez-az, meg ha nem is jó fizetésért.

Régebben ő nehéz fizikai munkát végzett, nekem ülőmunkám van, hagytam, hogy kevesebb házimunkát csináljon, ami egy kis lakás volt. Most egy nagyobb házban (nem hatalmas, csak a lakashoz kepest nagyobb) élünk, ahol kert is van, több a házimunka. Régebben sokat főzött, most néz rám miután hazaérek munka után, hogy mit eszünk.

Igen, kérdeztem, hogy hogy viseli, empatikus vagyok és támogató, tudom, hogy 2 munkahely elvesztése nagyon önbizalom romboló lehet, sajnálom, hogy ez a helyzet, de a tyúksz.ros kis fizetesemből nem fogunk tudni hónapokig megélni. Nekem van tartalekom, neki nem igazán.

2023. ápr. 5. 09:02
 13/18 Mathus ***** válasza:
57%
Nehéz fizikai munkát nem lehet élethosszig végezni. 40, de már 35 felett sem könnyű (mindjárt jön valamelyik #dózsalászló, hogy nem, de egyébként igen). Amikor ment a szekér, akkor érdemes lett volna gondolkozni, most már szívás. Még az egészségügyi dolgok el sem.kezdődtek, hogy itt-fáj-ott-fáj. Ezekkel az arcoskodásokkal meg érdemes csínján bánni, mert veled is lehet vmi, aztán ő fog ide irogatni, hogy nem veszi hasznod? Nálunk van baráti házaspár, pici gyerekekkel, ahol a nő öt éve otthon, a férjének egy nyikkja sincs. Nálunk családban betegség miatt negyven elmúlt a feleségem, mire teljes állásba tudott menni, nem három hónapig, hanem huszonévig nem volt rendes munkája. Gondold át mire vagy elégedetlen.
2023. ápr. 5. 09:24
 14/18 A kérdező kommentje:

Te miről beszélsz?

Senki sem vaára, hogy élethosszig tarto fizikai munkát végezzen bárki is, lehet váltani, tanulni. Én munka mellett tanultam másik szakmát, ahogy sokan mások is. A szekér sosem ment túl jól. Az meg nem az én bajom, hogy a feleséged huszonévig nem dolgozott, nehogy már emiatt nekem is huszonévig el kelljen tartanom egy felnőtt embert. Kicsit fordítva ülsz a lovon.

2023. ápr. 5. 09:59
 15/18 anonim ***** válasza:
28%
Egyébként az ilyen lusta, kihasználós pasikat miért tartják a nők? Valaki válaszolja már meg nekem! Kisebbségi komplexus hogy nem lesz másik pasi? Vagy hogy legyen otthon egy bio f*sz, jobb mint a műanyag? Vagy mégis mit látnak egy ilyen mihaszna, ostoba, senkiházi pasiban?
2023. ápr. 5. 14:13
 16/18 anonim ***** válasza:
48%
Bezzeg ha ő lenne a nő akkor kutya kőtelességed lenne eltartani. Szép kis álszent banda!
2023. ápr. 7. 14:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha amúgy van pénze, támogatják a szülei vagy van megtakarítása akkor egész sokáig. Másfél éve vagyunk együtt, egy éve élünk együtt. Ő még egyetemre jár de már nincs sok órája, simán belefért volna az idejébe de nem dolgozott, mert kapott pénzt. Egy hónapja kezdett dolgozni. Amúgy rosszul esett nekem ez, mert nekem meg muszáj volt dolgoznom, ő meg azért nem tanulta halálra magát, tehát nem töltötte ki semmi kötelesség napi 8 óráját.
2023. ápr. 22. 09:34
 18/18 anonim ***** válasza:

"Külön kasszán voltunk, amióta együtt élünk"

Akkor ez maradjon is így.

Rezsi, kaja közös, a többi külön.

Ne aggódj, és ne vállalj többet, mint amennyi neked belefér.

2023. ápr. 23. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!