Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Eltartanátok a párotokat, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eltartanátok a párotokat, ha munkanélkülivé válna?

Figyelt kérdés

Nem élünk együtt, fél éve vagyunk együtt. Külön élünk, ő albiban, én saját házban a szüleim által. Nettó 260et keresek, neki most leviszik a fizuját 220ra. Az albija 90+rezsi, van telefontörlesztője. Nagyon úgy tűnik, hogy leépítés lesz náluk.

Ő még nem gondolt bele, hogy mi lesz ezután. Terveztük az összeköltözést, de ő mindenképp előtte akart még egy autót venni, hogy ha késő estig dolgozik, ha tudjon jönni, addig nem is akar összeköltözni.

A szüleim szerint nem kéne eltartanom, max költözzön hozzám korábban.

Tudom, hogy ez az én kapcsolatom, így nekik nincs beleszólások, de részben igazuk van. Nekem van diákhitelem, azt törlesztem gőzerővel és valószínűleg idén ki is tudnám fizetni. Ha viszont költözik és nem lenne melója, akkor havonta az 80 ezret legalább jelent, ha csak otthon ülne.

Szüleivel nem túl jó a viszony, anyukája elvesztette a munkát, apja is épp hogy csak annyit keres, hogy megéljenek.

Ti ebben az esetben hogyan döntenétek? Párommal még nem beszéltem erről komolyan, nagyon ideges volt mai is, hogy a melóhelyén kapott egy emailt a leépítés miatt...

2020. ápr. 28. 11:43
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
84%
Most ő teszi ezt velem, szóval megtenném fordított esetben
2020. ápr. 28. 11:48
 2/22 anonim ***** válasza:
83%

Ha minden téren jól elvagyunk eltartanám, míg nem talál munkát. Most ráadásul a korona miatt én jártam úgy, hogy a cégem elküldött 3 hónapra (ráadásul mivel a melóhelyek nagy része zárva, ezért még másikat sem talál az ember), a barátnőmnek pedig meg van a munkája. Cserébe főzök, takarítok, és ha hazajön illedelmes férfiként már tolom is az arcom a lába közé.:)

40f

2020. ápr. 28. 11:55
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

Máshol 4 tagú család él annyiból, amennyit te egyedül keresel... Ez a havi 80 ezer hogy jött ki neked? Ekkora összeget kell törlesztenie a telefonra vagy hobbi delfintenyésztő és ennyi lenne a vízdíj? Gondolom vannak tartalékai, ha autót tervez venni, tehát tudná fizetni az ő részét, amíg nincs munkája.

Egyébként az se biztos, hogy munkanélküli lesz, mivel csak egy általános e-mailt kapott a leépítésről, az önmagában még koránt sem biztos, hogy kirúgják... De ha így is lenne, én biztosan kiakadnék, hogy a párom nem állna mellettem a nehéz időkben, akkor hogyan számíthatnék rá a jövőben? Abba gondolj bele, ha te veszítenéd mondjuk el a munkád, neked ezek hogyan esnének?

2020. ápr. 28. 11:56
 4/22 anonim ***** válasza:
88%
Igen, ha lenne rá lehetőségem, mindenképpen. Nem erről is kellene szólnia egy párkapcsolatnak, hogy ott segítjük egymást, ahol tudjuk?
2020. ápr. 28. 11:58
 5/22 A kérdező kommentje:
Én szívesen eltartanám. A 80ból 20 a telefonja, és legalább 50 a kaja. A rezsit meg a többit nem számoltam még. Tartaléka jelenleg nincsen.
2020. ápr. 28. 11:59
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha munkanélküli az ember, akkor első körben megszabadul az olyan kiadásoktól, mint havi 20 ezres telefon törlesztő... Aztán ha autót akar venni, akkor mégiscsak van valami tartaléka, mert gondolom nem egy havi fizetésből veszi a kocsit. Ezt a tartalékot szépen át lehet nevezni egy ilyen időszakban autó vétel helyett megélhetésre.
2020. ápr. 28. 12:05
 7/22 anonim ***** válasza:
72%

Ugy hogy nem lajtok együtt en nem tartanám el.

Miert is? Mert az első dolog az ha valaki megszorul higy leadja azokat a dolgokat amire nem teleik nem pedig valaki kifuzeti neki.

A legelső az lenne hogy felajanlod koltozzon hozzad ha megszoril igy tudsz neki segiteni. Es lakva ismerszik meg az ember. Szerintem ettől többet 6 honap utan nem szabad első körben.

2020. ápr. 28. 12:05
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
A leglogikusabb az lenne, ha hozzád költözne. Amúgy én egyedül élek és nekem a kaja havi 30-40 ezer forint MAX! Pedig nem éhezek és még így is elég sok a kukában landol, mert ilyen kis porciókat sokkal nehezebb megfőzni, mintha ketten laknánk egy háztartásban. A rezsi (víz, fűtés, internet, áram) meg 16 ezer forint, úgy hogy távfűtés van a lakásban...
2020. ápr. 28. 12:10
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem eltartod hanem támogatod. Amikor a párommal szétmentünk ugyan többek között miatta nem volt melóm mert költöztem utána visszafizettem minden hozzájárulást pl a bérleti díjhiz fél évre visszamenően. Nekem igy volt tiszta a lelkiismeretem. Ha zavar a penz hianya sztem ugy vezesd fel a parodnak hogy kölcsönadsz neki. Ha meg együtt maradtok akkor ezt az időszakot ugyis elfelwjtitek.
2020. ápr. 28. 12:37
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt tudom írni , amit az előttem szólók . Nézd én februárban vesztettem el a munkahelyem és ez sajnos most ilyen...még munkanélküli ellátást sem kapok pár nap híján nincs meg a ledolgozott 365 napom , a TB-t is most magam után kell fizetni, ha esetleg mégis elvesztené a munkahelyét lehet, hogy ő kapna ellátást, ami három hónapig még biztosítja és remélhetőleg az alatt a korona is lezajlik ami megnehezíti mindenkinek az időszakát, életét. Az én páromnak nem is volt kérdés hogyan vészeljük át ezt az egészet ráadásul most nekünk nagyon rosszul összejön minden,Édesapam meghalt, a kutyánk beteg, a nagyobbiknak oltás , a kocsit rosszak, arra is költeni kellett és mégis meg tudtuk oldani, pedig kevesebbet keres mint te sokkal. 140.000-ret, nagyiparban, 18 év ott töltött munkaviszony után is . Ez az e-mail elhiszem, hogy önmagában ijesztő, de még nem jelent semmi biztosat. Lehet nem is esik bele a szórásba. De ha így állsz hozzá hogy lesz ez a jövőben?
2020. ápr. 28. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!