Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eltartanátok a párotokat, ha munkanélkülivé válna?
Nem élünk együtt, fél éve vagyunk együtt. Külön élünk, ő albiban, én saját házban a szüleim által. Nettó 260et keresek, neki most leviszik a fizuját 220ra. Az albija 90+rezsi, van telefontörlesztője. Nagyon úgy tűnik, hogy leépítés lesz náluk.
Ő még nem gondolt bele, hogy mi lesz ezután. Terveztük az összeköltözést, de ő mindenképp előtte akart még egy autót venni, hogy ha késő estig dolgozik, ha tudjon jönni, addig nem is akar összeköltözni.
A szüleim szerint nem kéne eltartanom, max költözzön hozzám korábban.
Tudom, hogy ez az én kapcsolatom, így nekik nincs beleszólások, de részben igazuk van. Nekem van diákhitelem, azt törlesztem gőzerővel és valószínűleg idén ki is tudnám fizetni. Ha viszont költözik és nem lenne melója, akkor havonta az 80 ezret legalább jelent, ha csak otthon ülne.
Szüleivel nem túl jó a viszony, anyukája elvesztette a munkát, apja is épp hogy csak annyit keres, hogy megéljenek.
Ti ebben az esetben hogyan döntenétek? Párommal még nem beszéltem erről komolyan, nagyon ideges volt mai is, hogy a melóhelyén kapott egy emailt a leépítés miatt...
Azzal szerintem nincs gond, ha hozzád költözik, hiszen sokat spórolhat a dologgal. Ugyanakkor kimondottan eltartanod nem kell őt. Ha rezeg a léc, akkor szerintem ne most vegyen kocsit. Ebbe nyilván nem szólhatsz bele, max felvethetnéd, mint ötletet. Azt viszont semmiképpen ne engedd, hogy belekényelmesedjen ebbe a dologba! Ne ajánlj fel neki semmiféle eltartást, csak hogy költözzön hozzád, és akkor legalább az albérletre nem kell költenie. Ebben benne van, hogy másra viszont igen. Nyilván nem fogsz leválasztani neki egy polcot a hűtőben, de azért érezze, hogy nem arról van szó, hogy mostantól minden a te válladat fogja nyomni. Félre ne érts, nem akarlak megsérteni sem téged, sem a párod, de mindössze fél éve vagytok együtt. Azért érdemes óvatosnak lenni.
Amúgy természetesen én is segíteném a páromat, ha nehéz időszakon menne át (oké, én nős vagyok, de ha csak járnánk, akkor is).
Nincs tartaléka?
Párom 5 hónapja munkanélküli, hozzám költözött, nyilván lakbért nem fizet, rezsit sem, de emellett nem kell eltartanom, mert van annyi félretett pénze, hogy pár hónap munkanélküliség ne okozzon gondot. Nem is értem hogy lehet hitelre telefont venni úgy, hogy nulla megtakarítása van...
Egyébként persze, ha szeretném, nyilván támogatnám. De nem szívesen kezdenek ennyire felelőtlen emberrel...
Én segítenek neki DE...
Rövidre kell húzni a nadrágszíjat...
Azaz, kolhozon hozzad , így az albi ára megtakarítás lesz.
Azt hittem az élelmiszer boltokban van forgalom, szugseg vsn az emberekre.
Amúgy meg aki hosszú távon dolgozik a cégnél annak biztos helye van.
15# ebben igazad van. :)
Ha hozza költözik több szex is lesz , esély a csaladalapitasra , de mit szól a család?!
A fiú biztos boldog lesz ::))
Persze, de mi együtt élünk és komoly a kapcsolat.
De a friss pasikám új autóját meg telókáját biztos nem szponzorálnám...
Röpke néhány hónapos kapcsolatban egy olyan embert akinek nulla megtakarítása van hiába dolgozik, sose éltünk még együtt biztos, hogy nem tartanék el.
Nyilván ha már valóban komoly kapcsolatról beszélünk ahol együtt élünk az egy más helyzet, mi mind a ketten tartottuk már el a másikat (vagyis inkább csak fizettünk többet a közösbe amíg a másik talált munkát, mindig volt megtakarításunk). De egy fél éves járogatásban én nem mennék ilyenbe bele, nem is ismered a párod rendesen.
Pàr hónapos kis valamiben biztos nem tartanàm el. Plàne ha még együtt se élünk, max kölcsön, de azt se telefontörlesztésre, hanem hogy ne haljon éhen.
Komoly kapcsolatban persze az a természetes, hogy nem hagyjuk egymàst magàra a bajban.
Mi együtt vagyunk 10 éve, pàr hét különbséggel mindketten elvesztettük a munkànkat a vírus miatt. Szóval nagy gàz van...
Egyébként természetesen a bajban is kitartunk egymàs mellett, mindketten eltartanànk a màsikat, ha csak egyikünknek lenne melója. Még évekkel ezelőtt 1-1 alkalommal volt rà példa mindkettőnknél. Nem dobtam a férjemet az utcàra olyankor, és ő sem engem mikor munkanélküli voltam. Bàrkivel megeshet hogy elküldik, nincs biztos munkahely. Ilyen esetben nàlunk annyi történt, hogy a munka nélkül maradt fél vette àt az amúgy közös összes hàzimunkàt, postai ügyintézést, bevàsàrlàst stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!