Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Közös számla - Csak szerintem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös számla - Csak szerintem gáz a szitu?

Figyelt kérdés

Nemrég csináltunk közös számlát a párommal. Ebben a hónapban elég sok pénz ment el, és a kedves párom az előbb tételesen végigkérdezte egyesével a bankos sms-eim alapján, hogy mi micsoda, mire költöttünk. Én egy kissé számonkérésnek éreztem az egészet, de ő nem érti mi a problémám.

Mert oké, a nagyobb kiadásokat persze, gondolja végig az ember, de ezt túlzásnak érezem.

2023. febr. 24. 21:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
A probléma nem a párodnál van. Örülj, hogy legalább ő próbálja a pénzügyeiteket kézben tartani. Ha ennyire nem esik jól, akkor nem kell közös kassza.
2023. febr. 25. 01:55
 12/16 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem a közös számla egy birtoklásmániás hülyeség.

Nézzétek meg, mennyi pénz megy el kajára, rezsire, közös szórakozásra egy hónapban. Erre a célra nyissatok egy számlát és mindenki utaljon át rá fizetésarányosan egy összeget a korábbi költések alapján.

A többi maradjon a saját számlán és a kedves partner ne ugasson bele, hogy mire megy el.

2023. febr. 25. 04:10
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Az OTP-nek az alkalmazásán belül van egy tök jó grafikon, amin látni lehet, hogy adott hónapban összesen mennyit költöttél és az kb mire (ugye a fogadó üzlet alapján megpróbálja belőni). Nem mondom, hogy hiba nélküli, de tök jól összefoglalja a dolgokat, hogy a hónapban költöttél, mittudomén, 300e-t összesen, abból 170 ment élelmiszerre/háztartásra, 50 rezsire, stb. Ha nem ott bankoltok, akkor is lehet alkalmazásokat használni erre, csak ugye az nem automatikus. Ezt csak azért mondom, hogy ha őt ennyire érdekli a dolog most, akkor feltételezhetően a jövőben is rá fog kérdezni dolgokra.

De azért veled egyetértek, ha a számlatörténet alapján rákérdezne most, február 25-én, hogy 3-án mégis mi volt az a 2345 forintos tétel a CBA-ból, akkor nem igazán tudnék rá válaszolni. Ha egy 23450 forintos tételre kérdezne rá a H&M-ből, akkor máris könnyebb lenne. Ennek ellenére ez az elszámoltatás engem is zavarna. Ha nem bízik bennem, akkor ne legyen velem közös kasszán.

2023. febr. 25. 07:30
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

"Én egy kissé számonkérésnek éreztem az egészet, de ő nem érti mi a problémám.

Nem számonkérte, csak kérdezte.

A bankos sms-eidet ő is véginézhetné legközelebb.

"mi micsoda, mire költöttünk" - ha ő intézné, megkímélne téged, és tudná, aztán te kérdezhetnéd őt.

2023. febr. 25. 11:40
 15/16 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem meg tök igaza van, amennyiben minden hülyeségre elszórod a pénzt.

Volt olyan kapcsolatom, ahol szégyenszemre zsebpénzt kellett adnom a barátnőmnek, mert különben úgy kinullázta volna a számlát, mint a huzat - akkor épp nem volt munkája, ezzel semmi baj, átmeneti állapot, de megtakarítása sem - vajon miért?

2023. febr. 27. 19:15
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Pont a pár ezres tételek okozzák hó végén a fejfájást. Mert csak 1000 ft,ez meg csak 2000 ft,aztán heti 3,4 ilyen,és máris elment havi kb 30000 ft. Aminek tegyük fel látszata sincs. Ezzel csak azt szeretném írni,hogy legegyszerűbben a kicsi,és jelentéktelen dolgokon lehet spórolni. Szerintem igaza van a párodnak.
2023. febr. 28. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!