Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van ez? Közös számla...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ez? Közös számla majd váláskor minden tartozás nekem is fizetendő?

Figyelt kérdés
Férjemmel házasság kotésünk óta (2009) közōs számlán voltunk. Oda ment a csp,a gyes,mióta dolgozok a fizetés. Azonban a gépes netbankhoz hozzáférést (még a géphez se.!) Nem kaptam. Ha válásra kerülne a sor mégis minden tartozás amit felhalmozott (diákhitel, mindenféle hitel mert kell új telefon.nekem 10eve azt mondta mindent fizet,azonban kiderült hogy ez kamu... Bezzeg ha a lakást eladjuk akkor abból semmit nem kapok,mert felé ajándék, fele örökség. Muszaj eladni mert máshogy nem tudja rendezni a tartozást. Köszönöm ha segítettek nekem.
2019. nov. 16. 18:47
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
A vagyon és az adósság is közös. Feleződik minden.
2019. nov. 16. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Attól függ mikor az adóssága. A házasság alatt felvett hitel közös. De amit előtte vett fel, ès gondolom a diákhitel mèg házasság előtti, azt gondolom, hogy az nem terhelhető rád.
2019. nov. 16. 21:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Házasság alatt vette fel.
2019. nov. 16. 21:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Vagyon? Az nincs, se kocsi,lakás is amiben lakunk,örökség és ajándék részére.
2019. nov. 16. 21:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha házasság alatt vette fel, akkor igen, közös. Ez van. Ennèl körültekintőbben kell lenni, ès nem megelègedni azzal, hogy oda kapom a fizum, de nem fèrek hozzá semmihez.
2019. nov. 16. 22:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyènkènt a házasság az vagyonközössèg. Ha külön számlára kaptad volna a fizetèsed, az is ugyanúgy közös lenne, hiába csak a te nevedet van a folyószámla. Szóval az lènyegèben nem oszt szoroz, hogy közös volt a számla. A házasság alatt felvett hitelek szintèn közös felelőssèg. Ez van.
2019. nov. 17. 13:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, engem pont ugyanígy forgatott ki a pénzemből a volt férjem, szóval igen, jól gondolod. És igen, nem gondolkodtunk előre, ezért magunknak is köszönhetjük. De sajnos a házasság alatt felvett hitel közös, ugyanakkor ha ő örökölt és ajándékba kapott valamit, és tudja bizonyítani, akkor ahhoz neked nincs közöd.
2019. nov. 18. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!