Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Közös számla - Csak szerintem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös számla - Csak szerintem gáz a szitu?

Figyelt kérdés

Nemrég csináltunk közös számlát a párommal. Ebben a hónapban elég sok pénz ment el, és a kedves párom az előbb tételesen végigkérdezte egyesével a bankos sms-eim alapján, hogy mi micsoda, mire költöttünk. Én egy kissé számonkérésnek éreztem az egészet, de ő nem érti mi a problémám.

Mert oké, a nagyobb kiadásokat persze, gondolja végig az ember, de ezt túlzásnak érezem.

2023. febr. 24. 21:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem teljesen normális, hogy végignézi a kiadásokat, ha látványosan nagy összeg került le a számláról hó végén.
2023. febr. 24. 21:32
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
Legyél külön számlán akkor. 🤷‍♀️
2023. febr. 24. 21:36
 3/16 anonim ***** válasza:
79%

A lényeget nem írtad.

Ki, mennyit tesz be a kalapba, ÉS, van-e külön pénzetek?

2023. febr. 24. 21:44
 4/16 A kérdező kommentje:

Az ő fizetése több. De mindketten ugyanannyit havonta félreteszünk. Neki van egy másik számlája is, ahol csak a vállalkozása pénzügyeit kezeli.

Az zavart, hogy sorban el kellett mondanom hogy melyik tétel micsoda... Pár ezreseket is

2023. febr. 24. 21:54
 5/16 anonim ***** válasza:
90%
Mi meg írjuk a kiadásokat. Tanulságos hónap végén összesíteni, hogy mennyi fogy és az hogyan oszlik meg. Teljesen megértem a párodat, szerintem ti is írjátok, aztán nem hónap végén kell a másikat kérdezgetni (én pl. vissza sem emlékeznék rá, mire költöttem hetekkel ezelőtt).
2023. febr. 24. 21:59
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy milyen stílusban vagy hangnemben tette ezt.. mert normálisan nézve teljes reális az ilyesmi jelenleg. Elmegyek bevásárolni semmit se veszek kb csak pár terméket és kb fizetek 10.000 Ft-t.. és sokszor én is nézek, hogy mire ment el ennyi. Nyilván akkor bajos, ha számonkérően tette, hogy te mégis mire költötted el a pénzt.
2023. febr. 24. 22:22
 7/16 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ez tök oké. Jó ha az ember átlátja mire költ, könnyebb úgy beosztani a pénzt, ha látod mire mennyi megy el.
2023. febr. 24. 22:24
 8/16 anonim ***** válasza:
54%

A feleségem ugyanezt csinálja 20 éve.

Felír minden tyúkszar költést cetlikre. Én meg leszarom amíg hó végén is van pénz a számlán.

2023. febr. 24. 22:49
 9/16 anonim ***** válasza:
86%
Akkor holnaptól vásároljon a párod.
2023. febr. 24. 23:08
 10/16 anonim ***** válasza:
86%

Ő is elmondta egyesével, hogy mennyit és mire fizetett? Mert ha igen, akkor oké.

Egyébként a számlavezetés jó dolog, nálunk is van, de számonkérésre nem kéne hasonlítania.

2023. febr. 24. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!