Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire egészséges mindig együtt lenni sülve-főve párkapcsolaton belül? Vagy mennyi az egészséges mérték?
Ez egy elég megosztó témakör.
Ismerek olyan embert, aki azért szakított a másikkal mert hogy túl sok időt töltöttek együtt (szerinte), egy másik ismerősöm pont az ellenkező okból, hogy túl kevés időt töltöttek együtt.
De megint ismerek olyan párokat, az egyik 8 éve van együtt, másik 7 éve, megint egy másik 20 éve, és úgy képzeljétek el, hogy mindent, de mindent együtt csinálnak.
Együtt járnak dolgozni, egy helyre, egy műszakba (de nem egy részlegen), az ebéd szünetet együtt töltik, együtt mennek haza, együtt mennek vásárolni is. Hétvégén együtt is főznek.
Volt olyan ismerősöm csávó, aki azt mondta erre, húúúú ezt ő nem bírná, ez túl sok, ennyi időt a párjával tölteni, beleőrülne, hogy kell a tér.
De ez a három párocska akit mondtam, mindenhova együtt mennek, az egyik párocska (akik 7 éve vannak együtt) női tagjával beszéltem, kérdeztem, ez a barátjának mennyire felel meg. Azt válaszolta, hogy egyik Szombaton ő korábban felkelt, pont azért hogy hagyjon neki teret, csakúgy elment boltba vásárolni, a barátját hagyta aludni.
Erre mikor ott volt a boltban, hallotta csörög a telefonja, a barátja volt az, kérdezte hol van, hova ment? És a barátnője mondta ő csak leugrott pár dolgot venni, nem akarta zavarni se felébreszteni, a barátja pedig kiakadt, hogy ''de mi nem egy pár vagyunk? Miért nem együtt megyünk?". Ilyen szinten nem zavarja a barátját, hogy mindig együtt kell lenniük.
A másik két párocskát nem tudom, kívülről tűnik úgy számomra, hogy őket nem zavarja hogy mindent együtt csinálnak, össze vannak ''nőve".
Megint ismerek egy házaspárt, ők 10-11 éve vannak együtt, a férjjel beszéltem, van két kis gyerekük, a feleségnek (ő nem magyar, talán ezért) vannak ''érdekes'' elképzelései egy kapcsolatról.
Nem azért, a gyerekekről gondoskodik, ellátja őket, a férjnek is segít amiben tud, de kb. semmi időt nem tölt a feleség a férjével, úgy értem nincsenek kettesnek romantikázások (családi program van olykor közös barátokkal).A feleség úgy van vele, neki van egy saját önálló élete, a férjet olykor magára hagyja a gyerekekkel, ő meg elmegy bulizni a barátaival, még csak nem is főz a férjére, hanem a férj főz magára.
Mert amúgy a férj igényelné, hogy néha elmenjenek együtt valahova (vacsora, utazás).
A feleség mikor elmegy és meg se mondja pontosan hova és mikor, mindig arra hivatkozik hogy ''nem vagyok a tulajdonod'', ''nem birtokolsz engem'', aztán jön amikor jön, ki tudja honnan és kiktől.
Amúgy alapvetően nem lenne baj, ha néha egymás nélkül töltenek időt, tudom is én, a férj néha a haverjaival megiszik egy sört, a feleség pedig csajos napot/estét tart, de szerintem ez már a másik véglet, ha egy pár semennyi időt nem tölt kettesben.
Nem is tudom, ti mit gondoltok erről?
Szerintetek túlzás ilyen sok időt tölteni a párunkkal? (Együtt élni, egy helyen dolgozni, egy műszakban, együtt vásárolni, stb.) Tönkre tehet egy párkapcsolatot ha túl sok időt töltenek egymással? Kell néha a ''tér''?
Vagy ez egyén függő?
Egy párt ismertem régebben, akinek a férfi tagja (több mint 20 év házasság) meg pont azt bizonygatta, azért jó a kapcsolatuk a feleségével, mert egymás nélkül is tudnak élni, egyedül egy magukban is tudnak boldogok lenni, és megvannak egymás nélkül is. A férj egyébként is a munkájából kifolyólag sokat utazott, a feleség is elfoglalta magát, a gyerekekkel főleg.
Vagy szerintetek pont az káros, ha két ember csak él egymás mellett, de kettesben sosem töltenek időt? Sőt, túl sok időt töltenek egymás nélkül?
Mik a tapasztalaitok?
Nagyon egyénfüggő, és hogy a párod milyen érzéseket vált ki belőled.
Én az exemmel 10 hónapig voltam együtt. Az első hónapok után egyre fojtogatóbbnak éreztem a viselkedését. Folyton hívogatott suli alatt is, hogy hol vagyok, kivel, mit csinálok, biztos meg csalom, egyre többet követelőzött, hogy mindig vele foglalkozzak, ne találkozzak barátokkal, inkább vele legyek, 19 évesen közölte hogy gyereket akar, meg megkérte a kezem, azt hittem ha igent mondok megnyugszik de még rosszabb lett sajnos. Innentől már többször elhangzott a " megtiltom" szó. Persze ettől még csináltam amit akartam , csak utána folyton hisztizett. Nagyon rossz volt már, úgy éreztem megfulladok. Végül szakítottam. Még fél évig állandóan hívodatott.
A férjem is nagyon ragaszkodó típus, de nem úgy ahogy az exem. Igaz, mi nap közben nem vagyunk együtt mert más a munkahelyünk, viszont volt idő amikor egymás közelében dolgoztunk, nekem csak pár megállóval kellett előbb leszállnom a buszról. Jó volt együtt jönni- menni, ez hiányzik nagyon. Most már másol dolgozunk, más időben, nekem nem kell tömegközlekedés, mert közel vN, a párom viszont sajnos a fővárosban dolgozik. Telefonon beszélünk kicsit ebédszünetben, hogy minden oké e.
Itthon viszont mindig együtt vagyunk , legalábbis 1 szobás a házunk, szóval max a fürdőben lehetünk szó szerint egyedül. Ez csak amiatt zavar, hogy így sajnos elég kevés könyvespolc fér így be , hogy csak egy szoba van. Amúgy nem szoktuk zavarni egymást ha a saját dolgainkkal akarunk foglalkozni. Ha könyvet akarok olvasni akkor azt csinálom, ha laptopon sorozatot akarok darálni akkor azt csinálom és ezek rá is vonatkoznak.:) Ha elmegyünk egymás mellett a házban, pl kimegyek a mosdóba, vagy ő, akkor megcsókol, puszi, vagy fogdosás szokott lenni. De közösen is szoktunk nézni sorozatokat, filmeket, van hogy játszunk együtt valamit, pl kártyázunk, társasozunk, vagy néha elmegyünk valami közös programra.
Egyébként szoros a kapcsolatunk, ha én pl random lemennék a boltba szó nélkül, ő is felhívna hogy hová tűntem. Ez szimplán csak aggódás. Nincs benne semmi rossz. Soha nem éreztem soknak. Inkább bárcsak lenne itthon több időnk. Pl nap közben hiányzik hogy nem látjuk egymást.
"Egyébként szoros a kapcsolatunk, ha én pl random lemennék a boltba szó nélkül, ő is felhívna hogy hová tűntem. Ez szimplán csak aggódás. Nincs benne semmi rossz. Soha nem éreztem soknak."
Persze ez érthető, hogy megkérdezi hol van az ember, ha nem találja otthon, ez bizonyos szintig oké. De, amit írtam az előző hozzászólásban (#6) azt arra értettem, mikor már túl megy egy határon a dolog. Felhívja, megkérdezi hol van a másik, majd utána elkezd nyomást gyakorolni, "a barátja kiakadt, hogy de mi nem egy pár vagyunk? Miért nem együtt megyünk?"
Ez már birtoklásba megy át, nem az aggódásról szól.
Mi 8 éve vagyunk együtt, és az életünk akkor a legboldogabb ha sokat tudnunk együtt lenni térben és időben is. A férjem home officeban van 99%-ban, egy ideje már én is abban voltam, most meg gyeden, és a lakás sem nagy. Szóval egy munkahelyünk ugyan nincs, de a covid mizéria óta a napjaink szinte egészét együtt töltjük. Persze vannak néha külön programok, de nem olyan sok (pláne most gyerek mellett). És nekünk ez jó így, csinálja mindenki a saját dolgait, nem kell folyton beszélgetni attól még, hogy egy térben vagyunk, de mégis bármikor lehet szólni a másikhoz.
De azért boltba szoktunk egyedül (is) járni, szóval az még nekem is furi hogy valaki ezért számonkéri a párját. Meg ügyintézni, orvoshoz, fodrászhoz, ilyesmikhez is mindenki egyedül jár.
Mi igényeljük, hogy sokat legyünk együtt :)
Barátom még egyetemre jár, én most épp nem dolgozom, de pár hete még dolgoztam és akkor 2 napot kellett irodázni, 3 nap home office. Úgyhogy sokat voltunk együtt, csak 2 nap volt, amikor nem. Volt egy olyan időszak, hogy valami történt és én nagyon rosszul éreztem magam, csak az nyugtatott meg, ha együtt vagyunk. Így az irodás napokon elkezdtünk telefonon is beszélni, ami korábban nem volt jellemző, mindig csak írtunk. Napi 2-3 hívás volt. Amikor meg itthonról dolgoztam, akkor meg egy szobában voltunk. 2 szobás a lakás amúgy, korábban ő mindig a másikban volt és csak átmenetünk néha egymáshoz. Azóta ez a helyzet javult és már egyedül lehet hagyni :D Most meg mindig együtt vagyunk mert egyikünk sem dolgozik. Persze vannak baráti talik meg külön is szoktunk családot látogatni, van énidő de nem úgy, hogy "nekem x órára szükségem van", hanem ahogy kijön. Boltba is legtöbbször külön megyünk. Előre félek attól, hogy a következő munkahelyemre be kell járni mindennap (sajnos már főleg ilyen munkák vannak), meg ha ő is végez és elkezd dolgozni akkor csak esténként lehetünk együtt meg hétvégén :/ Pedig nem ehhez vagyunk szokva, már az első héttől kezdve többet vagyunk együtt, mint amennyit nem egy héten. Randizni is szoktunk menni :)
Volt olyan exem, akinek meg túl sok voltam. Az elején heti 4 tali volt, ő is akarta, mert rózsaszín köd meg minden, aztán egy idő után lemondta a talikat meg nem ért rá. Nem is akart találkozni nagyon, ezt be is ismerte. A végén csak akkor taliztunk, ha a barátaival mentünk valahova, meg talán heti 50 percet. Neki ez így teljesen megfelelt, na az ilyen szerintem senkivel ne költözzön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!