Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek mennyire egészsége...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyire egészséges mindig együtt lenni sülve-főve párkapcsolaton belül? Vagy mennyi az egészséges mérték?

Figyelt kérdés

Ez egy elég megosztó témakör.

Ismerek olyan embert, aki azért szakított a másikkal mert hogy túl sok időt töltöttek együtt (szerinte), egy másik ismerősöm pont az ellenkező okból, hogy túl kevés időt töltöttek együtt.

De megint ismerek olyan párokat, az egyik 8 éve van együtt, másik 7 éve, megint egy másik 20 éve, és úgy képzeljétek el, hogy mindent, de mindent együtt csinálnak.

Együtt járnak dolgozni, egy helyre, egy műszakba (de nem egy részlegen), az ebéd szünetet együtt töltik, együtt mennek haza, együtt mennek vásárolni is. Hétvégén együtt is főznek.

Volt olyan ismerősöm csávó, aki azt mondta erre, húúúú ezt ő nem bírná, ez túl sok, ennyi időt a párjával tölteni, beleőrülne, hogy kell a tér.

De ez a három párocska akit mondtam, mindenhova együtt mennek, az egyik párocska (akik 7 éve vannak együtt) női tagjával beszéltem, kérdeztem, ez a barátjának mennyire felel meg. Azt válaszolta, hogy egyik Szombaton ő korábban felkelt, pont azért hogy hagyjon neki teret, csakúgy elment boltba vásárolni, a barátját hagyta aludni.

Erre mikor ott volt a boltban, hallotta csörög a telefonja, a barátja volt az, kérdezte hol van, hova ment? És a barátnője mondta ő csak leugrott pár dolgot venni, nem akarta zavarni se felébreszteni, a barátja pedig kiakadt, hogy ''de mi nem egy pár vagyunk? Miért nem együtt megyünk?". Ilyen szinten nem zavarja a barátját, hogy mindig együtt kell lenniük.

A másik két párocskát nem tudom, kívülről tűnik úgy számomra, hogy őket nem zavarja hogy mindent együtt csinálnak, össze vannak ''nőve".

Megint ismerek egy házaspárt, ők 10-11 éve vannak együtt, a férjjel beszéltem, van két kis gyerekük, a feleségnek (ő nem magyar, talán ezért) vannak ''érdekes'' elképzelései egy kapcsolatról.

Nem azért, a gyerekekről gondoskodik, ellátja őket, a férjnek is segít amiben tud, de kb. semmi időt nem tölt a feleség a férjével, úgy értem nincsenek kettesnek romantikázások (családi program van olykor közös barátokkal).A feleség úgy van vele, neki van egy saját önálló élete, a férjet olykor magára hagyja a gyerekekkel, ő meg elmegy bulizni a barátaival, még csak nem is főz a férjére, hanem a férj főz magára.

Mert amúgy a férj igényelné, hogy néha elmenjenek együtt valahova (vacsora, utazás).

A feleség mikor elmegy és meg se mondja pontosan hova és mikor, mindig arra hivatkozik hogy ''nem vagyok a tulajdonod'', ''nem birtokolsz engem'', aztán jön amikor jön, ki tudja honnan és kiktől.

Amúgy alapvetően nem lenne baj, ha néha egymás nélkül töltenek időt, tudom is én, a férj néha a haverjaival megiszik egy sört, a feleség pedig csajos napot/estét tart, de szerintem ez már a másik véglet, ha egy pár semennyi időt nem tölt kettesben.

Nem is tudom, ti mit gondoltok erről?

Szerintetek túlzás ilyen sok időt tölteni a párunkkal? (Együtt élni, egy helyen dolgozni, egy műszakban, együtt vásárolni, stb.) Tönkre tehet egy párkapcsolatot ha túl sok időt töltenek egymással? Kell néha a ''tér''?

Vagy ez egyén függő?

Egy párt ismertem régebben, akinek a férfi tagja (több mint 20 év házasság) meg pont azt bizonygatta, azért jó a kapcsolatuk a feleségével, mert egymás nélkül is tudnak élni, egyedül egy magukban is tudnak boldogok lenni, és megvannak egymás nélkül is. A férj egyébként is a munkájából kifolyólag sokat utazott, a feleség is elfoglalta magát, a gyerekekkel főleg.

Vagy szerintetek pont az káros, ha két ember csak él egymás mellett, de kettesben sosem töltenek időt? Sőt, túl sok időt töltenek egymás nélkül?

Mik a tapasztalaitok?

2023. jan. 29. 18:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%

Az szerintem nem párkapcsolat, ha nem töltünk kettesben időt, akkor van egy közös cél (a gyerekek felnevelése), amiért két ember dolgozik. Az meg főképp nonszensz, hogy a másik fél még csak nem is ismer, nem tudja, hogy hova és kivel mentem, nem ismeri a barátaimat, nem tudja mi a hobbim.

A másik eset nekem szintén extrém, szerintem ott is inkább birtoklási vágy húzódik meg, vagy félelem, hogy megcsalják esetleg egyedül marad.

De ha nekik ez jó, akkor mindkettő lehet egy darabig működőképes.

2023. jan. 29. 18:23
 2/17 anonim ***** válasza:
91%

Egy csomó példát hoztál fel, vagyis emberfüggő és az érzelmeken alapszik.

Valakinek kell külön töltött idő, valakinek nem, az a lényeg, hogy olyan legyen mindkettő, mert ha az egyik csak vele lenne, de a másik vágyik "én időre" az csak problémákat szül.

2023. jan. 29. 18:23
 3/17 anonim ***** válasza:
92%
Nincs ilyen, hogy egészséges. Az a lényeg, hogy két olyan ember találjon egymásra, akiknek erről ugyanez a véleményük.
2023. jan. 29. 18:24
 4/17 anonim ***** válasza:
77%

Nekunk is volt ilyen idoszakunk, hogy ugyanott dolgoztunk, ugyanabban a muszakban, ugyanabban a negyfos teamben😁 Egyutt mentunk, jottunk. Aztan kesobb ket masik ceghez mentunk, de azok is majdnem egymas mellett voltak (ez veletlenul lett igy), ott mar csak egyutt jottunk, mentunk. Most mar itthonrol melozom, o jar be, igy napkozben nem vagyunk egyutt, de munkaidon kivul kb 95% mindent egyutt csinalunk, az itthoni enidot leszamitva, amikor kulon jatszunk, olvasunk, sorozatozunk vagy valami, de ezt is a nappaliban, szoval dumalni szoktunk kozben, ha van valami. O neha elmegy valamelyik haverjaval kettesben, harmasban sorozni egyet, mondjuk kethavonta egyszer, ha nagyobb tarsasagos buli van, oda kozosen megyunk. En inkabb itthonra szeretem athivni a barataimat, olyankor o is itthon van altalaban.

Nekunk ez igy tokeletes.

2023. jan. 29. 18:43
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
A másiktol függ. Valakivel egy élmény nonstop lenni, mással kell a levegő is.
2023. jan. 29. 18:47
 6/17 anonim ***** válasza:
60%

"csörög a telefonja, a barátja volt az, kérdezte hol van, hova ment? És a barátnője mondta ő csak leugrott pár dolgot venni, nem akarta zavarni se felébreszteni, a barátja pedig kiakadt, hogy ''de mi nem egy pár vagyunk? Miért nem együtt megyünk?"

Ha valakinek ez jó meg erre van szüksége, hogy ilyen szinten rátelepedjenek, akkor legyen együtt ilyennel, mindenki maga tudja.

Attól már nem egy pár, hogy lemegy egyedül a boltba? Miaf^sz???

Össze vannak nőve? Sz@rni is együtt mennek vagy mi? Nevetséges meg nonszensz az egész szitu.

2023. jan. 29. 18:55
 7/17 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes kérdés és teljesen egyénfüggő. Olyan párom lett aki előttem sosem élt együtt senkivel, introvertált és meg is mondta hogy szüksége van egyedüllétre. Ehhez képest ott tartunk hogy melón kívül (napi 8 óra de neha csak 6) 100% együtt vagyunk 😂 Ma már nem is tudja másképp elképzelni mindenhova jön velem, boltba is. Barátai itt nincsenek de amúgy se társasági ember. Kétlem hogy nála birtoklási vágy lenne és azért.

Sokszor én jobban várom hogy végre hétfő legyen és kicsit magamba legyek.😃

2023. jan. 29. 19:03
 8/17 anonim ***** válasza:
83%

Ez egyéni. Van akinek a napi 24 ora is kevés, másnak meg szüksége van minden nap valamennyi énidőre. Én is akármennyire szeretem a párom, ha folyton együtt lennénk már elmenekültem volna. Mondom ezt ugy hogy mindketten itthon vagyunk, ő webshopozik, én meg haziasszonykodok + babázok, de nagy a ház, nem vagyunk egymás nyakában. De még emellett is kell hogy 1-2 hetente elmenjek minimum pár órát valahova egyedül...

Tényleg az a lényeg hogy két ugyanolyan ember legyen együtt, mert ha az egyiknek az is szivfájdalom ha a másik nélküle vesz kenyeret, amannak meg kell hogy minden nap pár orát egyedül legyen, azok nem fogják sokáig bírni együtt.

2023. jan. 29. 19:46
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

Én megőrülnék egy ilyen matrica kapcsolatban.

Szerencsére a barátom sem igényli a 0-24 együtt töltött időt. :)

2023. jan. 29. 20:04
 10/17 anonim ***** válasza:
94%

Teljesen egyénfüggő. A lényeg, hogy a pár két tagja ugyanazt igényelje és ha nekik úgy jó, akkor igazából lényegtelen, ha mások szerint ez túl sok vagy túl kevés és ők ezt nem bírnák.

Mi is sokat vagyunk együtt, de azért azt nem bírnám, ha felháborodna azon a másik, hogy nélküle mentem el kenyeret venni. Nem vagyunk összenőve és számomra azért néha kell, hogy pár órát azt csináljak egyedül, amit én akarok. Lehet ez úgy is persze, hogy mindketten otthon vagyunk, csak csináljuk külön a saját dolgainkat.

2023. jan. 29. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!