Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek ez mennyire fair?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez mennyire fair?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel 1,5 éve vagyunk együtt. Ő egyetemista, én dolgozom, és nálam lakik. Valójában majdnem minden tökéletes köztünk, azonban egyvalami úgy érzem kezd éket verni közénk, legalábbis részemről: trehány. Ha mosunk és kitereget, akkor képes utána nem összehajtogatni a ruhát, hanem addig onnan öltözni, ameddig el nem fogy róla a tiszta, vagy kéne a hely az újnak. Ha főzni akar, akkor igyekszem lebeszélni, mert mindig az a vége, hogy utána ott rohad a mosatlan meg a lisztes pult, amíg én össze nem takarítom. Az üres üvegeket kint hagyja, és minden házimunkát halogat. Én ennek a szöges ellentéte vagyok: folyamatosan teszek veszek, hogy mindig tiszta és rendezett környezetben éljünk. Viszont már lassan dacból nem csinálom meg a dolgokat, mert igazságtalan, hogy takarítok utána, így viszont a saját lakásomban nem érzem jól magam. Arról nem is beszélve, hogy szüleim és én is a belemet kidolgoztuk, hogy meg tudjuk venni a lakást, az a minimum, hogy nem lakom le. És bármikor felhoztam ezt a témát, vagy az a kifogás, hogy sok a tanulnivaló, vagy az, hogy eddig végig tanult, hadd pihenjen egy kicsit. De az nem számít, hogy én dolgozom..

Emellett én tartom el. Ami önmagában nem gond, én vállaltam, azonban az előző problémával együtt így már kezdek nem társként tekinteni rá, hanem valakire, akiről gondoskodnom kell.

Meg lehet változtatni egy ilyen embert? Ha a sokszori beszéljük meg -> veszekedés dolog nem vezetett eredményre, akkor mi a következő lépés?

2023. jan. 12. 22:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%
Nem fog változni. Én is ilyen vagyok (nő), apum is. Vannak jobb és rosszabb időszakok. Ha nem lesz rutin belőle, akkor ez marad. Ha nem tudod elfogadni, akkor szakítani tudsz.
2023. jan. 13. 01:27
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
Trehány disznó, ráadásul hálátlan, fel se fogja, hogy mekkora mázlija van. Ezek nem olyan dolgok, amik változnak az ember hozzáállásában, és ugye lakva ismerszik megaz ember. Te megismerted. Ő úgy él ott, mintha otthon élne apuciékkal. Mit gondolsz, ha nem tanulna, hanem dolgozna, nem ugyanez lenne? Akkor meg attól lenne fáradt... Én a helyedben biztos nem finanszíroznám, meg kerülgetném, ill. gályáznék rá, mert ennek a kapcsolatnak nincs jövője. Keresnék egy teljes értékű párt, aki tudja, mi a dolgok értéke, lenne igénye legalább annyira, hogy a saját környezetét rendben tartsa (itt nem tisztaságmániára kell gondolni), és felnőtt a szó minden értelmében.
2023. jan. 13. 06:01
 13/17 anonim ***** válasza:
25%

Kerdezo,vegyel mosogatogepet es takaritogepet.

Paleoeteleket egyen. A liszt felejtos.

Egyetemistatol ne varj el hagimunkat!!!! A tanulas a legfontosabb. Fogadj hazvezetonot.

2023. jan. 13. 07:29
 14/17 anonim ***** válasza:
88%
13, remélem ez vicc:')
2023. jan. 13. 07:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
#13 Te lennél a házvezető nő?
2023. jan. 13. 20:06
 16/17 anonim ***** válasza:
89%
Mi már mindketten dolgozunk, de hasonló a helyzet nálunk is. Én vagyok a nő, rendszerető, tisztaságmániás. A barátom pedig olyan családból jött, ahol mindenki szanaszét hagy mindent, ragad a konyhapult, koszos a padló, stb. Ezen nehéz változtatni. Eleinte én is dacoltam, de mivel egyébként minden más tökéletes közöttünk ezt leszámítva, elengedtem a témát. Én takarítok, és így mindig szép tisztaság van. Én mosok, teregetek, és én pakolok le a szárítóról is, ha szárazak a ruhák. Így rendezett az albérlet. Több időve telik, de legalább utána nem bosszankodok rajta, hogy kupi és kosz van. Egyébként sokat változott ő is, mióta együtt élünk. Már sokmindent ő is megcsinál magától, ami az elején nem volt természetes neki. Ehhez idő kellett, hiszen előtte 30 évig nem így élt, és a hozott példa sem ilyen volt. Nálatok azért más a helyzet, mert te tartod el a lányt, és ez egy plusz tüske a szemedben. Érthető is...
2023. jan. 14. 13:54
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
No vagyok és rendmanisas. Egyből mosogatok ha eszünk, vagy főzök. Kis gyerek mellet is ugyanúgy.Az ilyen típus nem változik, mások az igényei és ennyi. Nem idő kérdése. Nekem is van egy barátnőm, eleinte mindig kifogásokat mondott, hogy miért van mindig kupi nála. Aztán idővel elismert, hogy ő lusta, és ennyi. Munka után, inkább filmet néz, meg tekozik, de nem szán egy fél órát h elpakoljon. Ilyen ez..
2023. jan. 15. 21:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!