Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek ez mennyire fair?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez mennyire fair?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel 1,5 éve vagyunk együtt. Ő egyetemista, én dolgozom, és nálam lakik. Valójában majdnem minden tökéletes köztünk, azonban egyvalami úgy érzem kezd éket verni közénk, legalábbis részemről: trehány. Ha mosunk és kitereget, akkor képes utána nem összehajtogatni a ruhát, hanem addig onnan öltözni, ameddig el nem fogy róla a tiszta, vagy kéne a hely az újnak. Ha főzni akar, akkor igyekszem lebeszélni, mert mindig az a vége, hogy utána ott rohad a mosatlan meg a lisztes pult, amíg én össze nem takarítom. Az üres üvegeket kint hagyja, és minden házimunkát halogat. Én ennek a szöges ellentéte vagyok: folyamatosan teszek veszek, hogy mindig tiszta és rendezett környezetben éljünk. Viszont már lassan dacból nem csinálom meg a dolgokat, mert igazságtalan, hogy takarítok utána, így viszont a saját lakásomban nem érzem jól magam. Arról nem is beszélve, hogy szüleim és én is a belemet kidolgoztuk, hogy meg tudjuk venni a lakást, az a minimum, hogy nem lakom le. És bármikor felhoztam ezt a témát, vagy az a kifogás, hogy sok a tanulnivaló, vagy az, hogy eddig végig tanult, hadd pihenjen egy kicsit. De az nem számít, hogy én dolgozom..

Emellett én tartom el. Ami önmagában nem gond, én vállaltam, azonban az előző problémával együtt így már kezdek nem társként tekinteni rá, hanem valakire, akiről gondoskodnom kell.

Meg lehet változtatni egy ilyen embert? Ha a sokszori beszéljük meg -> veszekedés dolog nem vezetett eredményre, akkor mi a következő lépés?

2023. jan. 12. 22:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha már többször beszéltetek erről (most a veszekedést nem számítom ide, csak mikor nyugodtan, normálisan elmondtad neki, hogy téged ez zavar és legyen szíves legközelebb ezekre figyelni) és semmi változás, akkor nem is fog. Most a tanulás, később a munka miatt. Alapvetően úgy gondolom, hogy a házimunkának közösnek kéne lennie, de így, hogy te tartod el és nálad lakik, teljesen jogos az elvárásod, hogy a házimunka nagyobb részét végezze el cserébe ő. Egyetemistaként vannak húzósabb időszakok, ilyenkor legyél megértőbb és tegyél bele te többet, de ezeket leszámítva nem hinném, hogy ne férne bele neki, hogy napi mondjuk fél órát foglalkozzon vele. Nem mondom, hogy mindent neki kell, hiszen nem egész nap a lábát lógatja, de az nem egy hatalmas elvárás, hogy a száraz ruhákat hajtogassa össze meg mosogasson el maga után.

Beszélétek meg, hogy ki mit csinál, keressetek olyan megoldást, ami mindkettőtöknek megfelel és ha sikerül, akkor jó, ha nem, akkor meg tudni fogod, hogy vagy elfogadod őt így és te fogsz utána takarítani vagy szakítasz és keresel valakit, akivel jobban megegyezik az elképzelésetek a rendről.

2023. jan. 12. 23:08
 2/17 A kérdező kommentje:

"teljesen jogos az elvárásod, hogy a házimunka nagyobb részét végezze el cserébe ő"

De ez az.. nem várok el ilyet, hogy nagyobb részt vállaljon. Csak a minimálisat, hogy legalább a saját szemetét kidobja, a saját poharát ne hagyja ott maga után napokig. Alapvető dolgokat várnék el.

2023. jan. 12. 23:12
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

"Emellett én tartom el. Ami önmagában nem gond, én vállaltam, azonban az előző problémával együtt így már kezdek nem társként tekinteni rá, hanem valakire, akiről gondoskodnom kell."

Te vállaltad. Mikor? Milyen feltételekkel? Változott azóta valami?

2023. jan. 12. 23:18
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg főleg. Beszélj vele, veszekedés nélkül és ha nem változtat, főleg ha nem is próbálkozik és te nem tudod elfogadni, hogy te pakolsz utána (ami teljesen érthető), akkor szakíts. Valószínűleg arról van szó, hogy neki nincs igénye olyan szintű rendre, mint neked, azért nem csinálja meg ezeket magától.
2023. jan. 12. 23:19
 5/17 A kérdező kommentje:
A párom a szülei által kapott zsebpénzből, és havi pár nap diákmunkából gazdálkodik. Nem tudnék úgy a tükörbe nézni, ha konkrétan a teljes bevételét elköltenénk egy fél tank benzinre, miközben én jól keresek. Viszont az zavar, hogy másban (lásd takarítás) sem vagyunk "társak".
2023. jan. 12. 23:21
 6/17 A kérdező kommentje:

"Valószínűleg arról van szó, hogy neki nincs igénye olyan szintű rendre, mint neked, azért nem csinálja meg ezeket magától."

Igen, ez biztosan így van. Ezért félek, hogy ez nem is fog már változni..

2023. jan. 12. 23:22
 7/17 anonim ***** válasza:
92%

Jogos a félelmed, valószínűleg nem fog. Egyedül akkor változhat, ha megérti, hogy neked ez fontos, mert elmondod neki, amiket ide is leírtál, (hogy nem akarsz utána pakolni napi szinten, de így meg rosszul érzed magad a saját otthonodban, mert téged zavar, ha nincs rend) és hajlandó a kedvedért jobban odafigyelni ezekre. Valószínűleg akkor se lesz annyira precíz, de legalább jobb lenne a helyzet és idővel megszokná, neki is az lenne a természetes.

De ez csak akkor fog megvalósulni, ha érdekli annyira, hogy te mit szeretnél, hogy tartósan odafigyeljen a kedvedért arra, hogy ne hagyon szét semmit maga után és elvégezze a házimunka rá eső részét.

Tényleg csak azt tudom javasonli, hogy beszéljétek meg és utána meglátod. Azért ha látod, hogy tényleg igyekszik, azt értékeld akkor is, ha még mindig nem olyan szintű, mint ahogy te csinálnád.

2023. jan. 12. 23:30
 8/17 anonim ***** válasza:
83%

Ki kell alakítani egy rendszert.

A-B hét, az egyiken pl te mosogatsz a másikon ő vagy 2-3 naponta valtsatok egymást.

2023. jan. 12. 23:31
 9/17 anonim ***** válasza:
82%

Na és akkor ilyen trógerekkel vannak a pasik kapcsolatban, a normálisak meg egyedül.. :D

Eltartod aztán még lelakja neked a lakást, bravo.

2023. jan. 12. 23:44
 10/17 anonim ***** válasza:
71%
#9 Pasit keresel?
2023. jan. 12. 23:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!