Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek jogos ez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos ez?

Figyelt kérdés

Most kezdtem dolgozni, sajnos nem vagyok hozzászokva és nagyon kimerít, közepesen nehéz fizikai munkát végzek. Szombatonként bejárok és hétköznap is vannak túlórák. Betegség miatt fáradékonyabb is vagyok a kelleténél, már nem tudok mit kitalálni, tömöm magamba a koffeint hogy bírjam nap végéig.

Párom hozzám vágta hogy mikor egyedül élt, nem volt ilyen kupi otthon mint most. Szembesítettem vele, hogy ha már otthon unatkozik, takaríthatna ő is, ne várja hogy majd csak én tudom megcsinálni. Mosni, teregetni én szoktam. Porból nem termelődik több mióta ott vagyok, a szétdobált göncök mind az övéi, és a kupit erre értette.

Én meg szoktam várni amíg összegyűlik a mosogatnivaló és aztán elmosogatom, kirakom szátadni. Mivel ma dolgozom, ezért az orrom alá dörgölte hogy mi ez a sok mosatlan. Amit ugye ma délután akartam elmosogatni, de őneki is éppannyi ideje van bedobni az edényeket a gépbe, nem nehéz.

Most nem túlzok, de provokál, hogy ezt is neki kell csinálnia. Mikor tudja hogy ezzel marhára felhúz. Azt mondtam neki, hogy közösen élünk abban a lakásban, akkor megfelezzük a takarítást is. Erre azt válaszolta, hogy ha megfelezzük a takarítást akkor a számlákat is (amit ő fizet, hitelre vette a lakást). Mikor az összeköltözéskor megbeszéltük hogy azt a kevéske pénzemet gyűjteni fogom sulira. Nem bír takarítani és neki áll feljebb. Hulla vagyok komolyan. Neki lenne ideje, nekem egész héten nem volt. Mondtam hogy ha te nem, akkor majd jövőhéten kitakarítok (az egész lakás lesz vagy 3 nap mire napi 2 órát tudok rá szánni, ma meg tudta volna csinálni az egészet de inkább aludt meg tévézett) Jogos az hogy ezt rámterheli szerintetek?

2022. okt. 8. 13:08
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mind a költségeket (nem a hitelét, a rezsiét), mind a takarítást érdemes felezni, úgy igazságos. Mi így csináljuk, de persze figyelünk egymásra, ha valaki többet dolgozik, a másik többet takarít. Ebből sosem volt vita, pedig mind a ketten lusták vagyunk, de szeretjük és becsüljük egymást annyira, hogy fel sem merül, hogy ilyen butaságon vitatkozzunk. Egyébként rendben van a kapcsolatotok? Tudtok normálisan, őszintén kommunikálni?
2022. okt. 8. 13:16
 2/44 anonim ***** válasza:
95%
Mikor le beszéltétek, hogy ő fizeti a számlákat, nem esett szó arról, hogy cserébe el varja hogy meg csináld a házimunka 100%-át?
2022. okt. 8. 13:18
 3/44 A kérdező kommentje:

Tudunk, de mindkettőnknek van egy fura személyisége aki inkább magába folytja a gondjait, mintsem kimondaná. Iszogatásokkor szoktunk mindent megbeszélni.

Az a baj hogy a rezsiéhez nem érzem hogy be kéne szállnom. Nem fogyasztok sem áramból, sem vízből többet mióta nála lakom. Jóval kevesebbet keresek nála és többet dolgozom. Ha még teljes mértékben én vezetem a háztartást akkor nem lesz SEMMI életem, ő meg nem csinál semmit. Magamra alig marad időm, a hajmosást úgy kell beiktatni a hetirendembe hogy beleférjen, sokszor elhanyagoltnak érzem magam mert nincs énidőm, nem tudok kimozdulni sem.

2022. okt. 8. 13:23
 4/44 A kérdező kommentje:
2-es úgy volt hogy a felét ő, a felét én csinálom. Nem latasztrófa a helyzet csak felb@ssza az agyam hirtelen. És félek hogy ez egyre nagyobb vitákat szül.
2022. okt. 8. 13:24
 5/44 anonim ***** válasza:
25%

#2 vagyok.

Azonnal repülne az ilyen kis szexista ribi tőlem.

Se takarítani és még csak a számlákat sem tudja fizetni, nem jó semmire.

2022. okt. 8. 13:29
 6/44 A kérdező kommentje:
#2 Te aztán jópofa vagy. Szexista? Hol? Ribi? Látom neked nem is lesz szükséged másra.
2022. okt. 8. 13:32
 7/44 anonim ***** válasza:
95%
A jogos az lenne, ha fizetnéd a számlák felét. Ha ez megvan, visszatérhetünk a többire.
2022. okt. 8. 13:34
 8/44 anonim ***** válasza:
98%

Igazából azt gondolom a takarítást mindenképp felezni kellene, de a rezsit is.

Én nő vagyok de nekem lenne kellemetlen ez az "ingyen élés"

Vagy legalább a számla negyedét fizetni.

Te is használsz lámpát, vizet, áramot, te is használod a fűtést, konnektort. Lehet nem annyit mint ő, de mindenképpen ketten éltek ott.

Valamiért a párod most érzi hogy eltart téged és cserébe nem csinálsz otthon semmit.

Hogy most ennek mennyi a valóságalapja kitudja. Ha őt kérdeznénk lehet ő azt mondaná, hogy a te cuccaid vannak szana szét mert neked nincs időd semmit csinálni otthon ezért szana szét hagysz mindent pl..stb

Mindenesetre ezt nektek kell megbeszelni. És hogy legyen akkor munkamegosztás ki mit csinál stb

2022. okt. 8. 13:35
 9/44 anonim ***** válasza:
7%
#6 a palidat szidta ám
 10/44 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem a rezsit jogosabb fizetni mint más hitelét!

A lakására ne tarts igényt később és ne fizess a hitelébe, ennyi!

Nekem nem kéne más háza, de nem is fizetném, maximum a rezsibe!

1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!