Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki költözzön a másikhoz és miért ?
Az első kérdésem
Adott egy Férfi 35 éves Pesten él van saját garzon lakása.
Van egy nő 27 éves Székesfehérváron albérletben él a kutyájával, szóval ha a nő lépne és feladna mindent akkor nagyobbat veszítene mint az akinek van lakása és ki is tudja adni albérletbe és a nőhöz menni
Második kérdésem,ami független az elsőtől.
Hogy a férfiak miért veszik alap dolognak,hogy a nő költözzön oda hozzá még akkor is ha a férfi is csak albérletben van.? Miért veszítek készpénznek,hogy a nő fog otthagyni mindent a férfi miért nem tudd ?
És légy szíves a pénzzel ne gyertek
Ha egyik fél sem akar változtatni a megszokott éltén a párkapcsolat miatt, akkor nem kell összeköltözni.
Mindkettőnek egyszerűbb volna a jövőben helyben ismerkedni.
Az ilyen távkapcsolatoknak akkor van értelme, ha már a kapcsolat elején le van tisztázva hogy ha hosszú távra terveznek a felek, akkor ki lesz hajlandó elköltözni. Ha nincs távlati cél kitűzve, és mindketten azt várják hogy a másik igazodjon, akkor patthelyzet lesz, tehát nincs értelme a kapcsolatnak.
Én vidéken élek tudom milyen hátrányai vannak (munkalehetőség nulla vagy kevés pénzért), ha lenne budapesti lakásom összetenném a két kezem, eszem ágában sem lenne kiadni idegeneknek akik vagy lelakják vagy nem fizetik rendesen a rezsit stb, stb. Ha máshol nem is de Budapesten mindig lesz munkalehetőség ami a vidéki városokról nem mindig mondható el.
Viszont a kutya miatt meg neked kellene ott maradnod ahol vagy.
Ilyen esetben egyik fél sem erőltetheti rá a másikra, hogy az feladja az életét.
Az egyik félben kellene hogy önként megszülessen az elhatározás, hogy a másikhoz költözik (tud home office-os munkát végezni, vagy könnyebben talál másik állást). De ha ez az érzés nincs meg egyikőtökben sem, csak az ego meg a megszokott kényelem számít, akkor nem érdemes fenntartani a kapcsolatot.
Esetleg marad az összejárós kapcsolat.
Szerintem itt az egyik legnagyobb "probléma" a munkán kívül a kutya kérdés.
Én például nagyon szeretem a kutyákat, de azt is tudom hogy sokan nem tűrik el a kutyákat. Ha a kérdezőnek nem jönne be hosszabb távon az összeköltözés, akkor hová menne albérletbe a kutyával? Ugyanis nagyon sok bérbeadónál kizáró tényező a kutya. Most olyan albérletben lakik ahol elnézik neki hogy van kutyája, de ezt nem mindenhol teheti meg. Azért erre is fel kell készülni.
"ha a nő lépne és feladna mindent akkor nagyobbat veszítene"
Édesem, albérletet bármikor és bárhol lehet találni, mit veszítene ez a nő, őszintén? Budapestre költözne, találna egy jobban fizető állást valószínűleg, ha a kapcsolat befullad, akkor is tudna tovább boldogulni Pesten... Ellenben a saját lakásomat nem amortizáltatnám le idegenekkel azért, hogy a munkanélküliség faszának végére költözzek valaki miatt, aki hivatalosan nem is lakik ott.
Szerintem meg a legnagyobb gond az, hogy nincs kompromisszum és így konkrétan az a legjobb ha elengedik egymást a felek. Ez azért valljuk be elég alap kérdés egy kapcsolatban. Ha vita van és többszöri nekifutásra sincs közös nevező, akkor vége, ennyi. Ismerkedjen mindenki a saját környékén.
Szerintem ez nem alap egyáltalán. Ha a saját példámat nézem pl., akkor mi mindketten albiban laktunk és a (mostmár) férjem cuccolt át hozzám, amikor úgy alakult, mert így volt praktikus. Nekem közel volt a munkahelyem, neki akkor éppen nem, de ő projekteken dolgozik, így kb. 4 hónap kellemetlensége volt belőle.
Én nem adnék fel egy saját lakást azért, hogy albérletet fizethessünk és alapból kiborulnék ha az lenne a téma, hogy "ki veszít nagyobbat", hiszen ez szubjektív és az összeköltözésnek nem erről kéne szerintem szólnia. Új élet, új lehetőségek, ha akarjuk, akkor mindent megoldunk. Ha nem, akkor meg nincs miről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!