Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kell közös kassza vagy nem?
32: Tudom. De azt kapom, hogy megengedhetjuk magunknak... Meg, hogy nem szeretem a gyerekeket meg mekkora zsidó vagyok. De kb többet tudnék félretenni, ha a teljes vagyonomat átadnám és egyedül kezdenék új életet a nulláról. Már első évi keresetemből több maradna, mint amennyit igy félre lehetett idáig tenni az évek alatt. Azért nem léptem amúgy semmit, mert tényleg nincs szükségem semmire. Több pénzre sem, mert mindenem van. Viszont rossz érzés látni, hogy kifolyik a pénz a kezeim közül és ha úgy alakul, hogy beteg leszek, akkor ilyen költés mellett utcára kerülnék előbb utóbb. Meg engem úgy neveltek, hogy ne pazaroljak és rossz ezt látni.
Mindegy. Legyen ez tanulság számodra és ha közös kassza is van, már az elején legyen egy limit. Ami azt jelenti, hogy a családban senkinek a havi költsége nem lépheti át azt, amennyit te költesz magadra, ha csak te keresed a pénzt. Ha meg mindketten dolgoztok, akkor mindegy szerintem. Ha tudja, hogy dolgozni kell a pénzért, akkor jobban beosztja az ember :)
#31, mi a f@szom kerül ennyiben egy bölcsiben?? Én 17 ezer körül fizetek havonta, igaz ez kedvezményes, de a duplájánál biztosan nem lenne több. Tényleg jól le vagy húzva. A magas kereset nem kell hogy maga után vonja a felesleges luxust. Én is max gimibe járatnám jobb helyre a gyerekem, ha addig esetleg úgy alakul hogy megtehetem.
Ja és nem dohányzóként el se viselnék egy koca dohányost se, nemhogy láncdohányost. Azt meg hogy én fizessem, kizárt dolog, mégha férfi lennék se.
Es nem fogom elvárni a páromtól, akkor se ha majd összeházasodunk hogy ő állja a lányom dolgait (nem tőle van), én is beállok szépen dolgozni, mint ahogy most is azt teszem.
35: De ha neki nincs keresete, akkor o nem tudja ezeket fizetni.
Én sem értem ezeket az árakat. Többnyelvű óvoda és ténylegesen megtanultak amúgy több nyelvet. De ha nincs neki keresete, akkor nem tudja ezeket fizetni. De ha lenne sem biztos, hogy tudott volna ekkora kiadást fedezni.
A dohányzás meg önmagában nem zavar. De jobb lenne, ha nem ilyen fölösleges kiadások miatt kellene dolgozom és elpazarolni az időm... :)
"Ja és nem dohányzóként el se viselnék egy koca dohányost se, nemhogy láncdohányost. Azt meg hogy én fizessem, kizárt dolog, mégha férfi lennék se."
Egyetértek.
"Nálunk csak én keresek. egyáltalán nem csak simán jól, hanem kivételesen jól keresek. De sosem basztam el a pénzem. szórakozásra sem költöttem. Nem dohányzom, stb. mióta együtt vagyunk feleségemmel viszont rengeteg pénz elmegy. Csak a cigarettája havi 70e Ft... De azt kapom, hogy megengedhetjuk magunknak... Meg, hogy nem szeretem a gyerekeket meg mekkora zsidó vagyok. "
Basszus, mi a fene tart téged a feleségnek nevezett pióca mellett? A gyerekek?
Valahogy meg kéne érteniük a feleségednek és a gyerekeidnek, hogy ez az életszínvonal, amit biztosítasz nekik, ez egyáltalán nem átlagos, nem magától értetődő, hanem kiemelkedő.
Valami nagyon nincs rendben a ti családi kommunikációtokban, ha ezért nem hálásak neked, hanem még te vagy a "zsidó", ha néha szóvá teszed, hogy takarékoskodni kéne, vagy nem kéne megvenni ezt-azt a felesleges dolgot.
Elmagyarázni nekik, hogy ha bármi tragédia folytán te ezt az életszínvonalat nem tudod nekik biztosítani és egyik pillanatról a másikra ez megszűnik a jövedelmed, akkor mi a jó piccsa lesz velük?
Mondjuk nyilván erre az lenne a válaszuk, hogy apa, de van életbiztosításod...
Egyszerűen nincs kedvem veszekedni. Meg nem is akarok rabszolgahajcsár lenni, hogy elküldjem dolgozni. Neki kellene rájönnie. Meg elég furcsa, hogy ő majd keres 300-at úgy, hogy kidolgozza a belét majd és közben azzal nem vagyunk kisegítve. De cserébe meg majd nem is találkozunk egész nap.
Bárcsak limites lett volna a közös kassza már az elejétől.
"Meg elég furcsa, hogy ő majd keres 300-at úgy, hogy kidolgozza a belét majd és közben azzal nem vagyunk kisegítve."
Hány százezer család és hány millió nyögdíjas él ebben az országban havi 300-nak a felénél is kevesebb pénzből... :)
Ezt nem irigységből mondom, csak tényként, tudom, hogy van az a képzettségi szint és tapasztalat, ahol simán milliókat keres az ember havonta, vagy kereskedőként még többet. De ha beköltözik egy újépítésű, portaszolgálatos kvázi wellness-lakóparkba, ott havi 300 a rezsi, ha nem több. Plusz a többi, amit felsoroltál.
Magától nem fog rájönni, ha eddig ki volt nyalva a valaga. Főleg, ha a barátnői is azt sulykolják bele, hogy neki ez jár, mert megszülte a trónörökösöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!