Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Egy párkapcsolatban valóban a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy párkapcsolatban valóban a férfinek kell fizetnie a költségek nagy részét?

Figyelt kérdés

Egy fórumon pár száz ember vitába keveredett és nem tudom, mennyire értek egyet a többséggel. Azt mondják, hogy az a férfi nem férfi, aki nem fizeti együttélés alatt a dolgok nagyobb részét. Ha van két dolgozó felnőtt és nincs gyerek, csak a házi munka, ami nézzen ki úgy, mint egy átlagos 65:35 a nő részére, akkor is a férfinek kéne a nő pénzét megkímélni? Ha gyerek van, jogos, a férfi adjon ki több pénzt, mert az anya minden idejét a gyerekre szánja. Ha a nő otthon van és 8 órában takarít és főz, akkor is. De ha a házi munka megosztva van (bár a nő részére nagyobb jut), és nincs gyerek, valamint mindkét fő dolgozik, akkor is a "férfi a férfi"?

Foglalkoztat a téma, bár én pont egyedül élek.

25/n

2022. júl. 13. 20:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem. De akkor nem is kap minőségi puncit. Vagy szerinted ez a szint ingyé' van? [link]
2022. júl. 13. 23:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem két főállásban dolgozó ember esetén egy ideális módszer, ha a közösen felmerülő költségek bevételarányosan kerülnek megosztásra (albérlet/hitel/bevásárlás/étkezés). Természetesen itt azt is figyelembe kell venni, hogy hogyan kerül megosztásra a házimunka, gyereknevelés stb. Azért természetesen 1-1 randit, vagy akár egy kisebb nyaralást szerintem nem rossz, ha a férfi fizet külön. 28/F
2022. júl. 13. 23:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Tehát az rendben van, hogy a nő kétszer annyi házimunkát végezzen, de amúgy mindent felesben fizessenek? :)

Szerintem megállapodás kérdése, el kell erről beszélgetni összeköltözéskor. Lehet egy párnak így jó, egy másiknak meg amúgy.

2022. júl. 14. 00:11
 14/15 A kérdező kommentje:

8as és 9es. Te jó isten. Itt nem rólam volt szó, ahogy írtam, csak bele merültem a témába és gondolkodtam rajta. Én alapból nem akarok párkapcsolatot, mert szeretek egyedül lenni és megvan az anyagi háttér.

Volt egy olyan, hogy linkeljem a fórumot. Redditen volt, és vissza akartam menni, hogy megosszam az itteni véleményeket, amiket írtatok, de az oldal nem található, szóval szerintem addig ment a vita, míg már tiltani kellett a topicot :D De sok ilyet lehet még találni, ha ilyen férfi női szerep kulcsszavakat beírsz.

Köszönöm a válaszokat, érdekes, hogy mennyire másképp gondolja itt mindenki, mint amiket ott olvastam, bár ez egy angol nyelvű poszt volt, így lehet ez is jelenti a különbséget

2022. júl. 14. 23:00
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ez megbeszeles/hozzaallas kerdese.

Nekem mindig problemasak voltak a munkahelyeim, ha volt se fizettek tul.

Nalunk megbeszeles volt ha akarok dolgozok ha akarok nem. Akarok dolgozni, de sajnos a fentebb emlitek dolgok miatt problemas. Igy ahol tudok probalom magam hasznositani, mind a hetkoznapokban mind az o munkajaban, mert szamomra ez rossz erzes, de ezt nem adja tudtomra Parom, sot sokszor megnyugtat, vagy masok elott is o ezt “felvallalja”, hogy ezt tudja nekem - nekunk biztositani.

Amikor van munkahelyem, altalaban minimalberes, akkor a fizum nagy reszet otthonra kajara ( nagyon szeretek fozni) Ra(ruhazat, “szepesseti dolgai” es magamra koltom el - mivel nem tul sok igy a ho vegere az utolso forintig. ezen feluli koltsegeket mindent Parom fizet ilyenkor. Akar kikapcsolodas, akar abban a honapban amit nem fedezett a fizetesem megkapom tole.

En meglatasom szerint a kozos kassza a legnormalisabb es bizalmasabb egy komoly kapcsolatban. Tapasztalatbol tudom mikor ki van szolgaltatva az ember mert munkanelkuli vagy egyeb mas varatlan koltsegei merulnek fel, mutatkozik meg egy emberen a penzhez es a kapcsolathoz valo hozzaallasa. Es ez a ketto nagyon fontos dolog hogyan tudnak az emberek tarskent egyutt elni akar erre akar arra billen az elet :)

26/N

2022. júl. 17. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!