Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan tudnám szépen, a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám szépen, a megsértése nélkül, és hatásosan leállítani a párom fecsegését, monológrohamait?

Figyelt kérdés

Mielőtt nekem esnétek: Hogy értsd, én nagyon szeretem a páromat es erdekel is mindig a mondanivalója, véleménye. De sokszor epp a mondanivaló hiányzik ezekből. A fecsegés az nem gúny szó, a fecsegés szó szerint értendő, azt jelenti, nem fontos dolgok beszélese. Sokat beszélgetünk a szó valódi értelmében.

Az a borzasztó, hogy a fontos munkámban a fontos tevékenységeimben is megszakít a fecsegésrohamaival, és ezt kiköveteli erzelmi zsarolással.

Szóltam már szépen neki emiatt, hát amit kaptam érte, azt nem kívánom senkinek. En nem is szeretem, örüljek hogy ő elmond nekem mindent!

Minden: képzeld kutyagumiba léptem, a főnököm csúnyán nézett rám, nem tud kiszedni egy cafatot a fogai közül, ilyenek miatt felhív. Naponta ÁTLAG ötször.

Itthon pl. dolgoztam egy fordításon, épp szabadnapja volt, egész nap be nem állt a szája, minden gondolatát hangosan kimondta, aztán bömböltette a zenét, kértem halkítsa le, szemforgatás, sértődés.

Most olvastam valamit elmélyülten, mellém ült és elkezdett egy facen látott X képviselőről beszélni (nem is politizálunk) és elmesélte mit tudott meg róla, hogy az miért utálja Y-t... Es direkt fel sem néztem, de ő csak mondta... Amikor mégis felnéztem úgy néztem rá, hogy összevesztünk.

"Te nem is szeretsz!" - "Te nem szeretsz, mert erőszakos vagy." Ne ez a konfliktus lényege.

Elhalmozom figyelemmel. Sokat beszélgetünk, a szó szoros értelmében: beszélgetünk, VALAMIRŐL. De én, ha ő olvas, vagy filmet néz, eszembe nem jutna egyszercsak odaállni es elkezdeni dumálni, mert NEKEM eszembe jutott valami. Majd ha ő ráér es fontos, elmondom neki. Nekem olyan ez a fecsegés mintha valaki a kilomizott dolgait öntené rám egy vederből. Szerintem abszolút tiszteletlen. Tényleg én vagyok a rossz, hogy nem vagyok kíváncsi MINDEN egyes agyi történésére?!

Hogy vegyem rá, hogy ne használjon engem valami szellemi inkontinencia betétnek?

2021. szept. 30. 11:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem tudsz mit csinálni, ő ilyen. Szerintem is egészségtelen, amit csinál, de ha szembesíted vele újra, meg újra meg fog sértődni. Nem is a fecsegés a gond, hanem az, ahogy a figyelmet kierőszakolja magának, és az érzelmi zsarolás. Sajnálom, de megszoksz, vagy megszöksz.
2021. szept. 30. 11:52
 2/17 anonim ***** válasza:
58%
Sehogy, ő ilyen. Ezért nem működik hogy beszélsz vele erről, bár valószínűleg nem is akar tenni ellene, legalább egy kicsit.
2021. szept. 30. 11:53
 3/17 anonim ***** válasza:
82%
Ezt így, ahogy ide leírtad, mondd el neki. Az utolsó metaforád nagyon tetszik. :D Azt is mondd el neki, hogy ezt te így éled meg. Ha szeret téged és egy cseppet is intelligens, meg fogja érteni. Adj neki tippeket, hogyan szokhat le erről. Pl. tegyél fel fejhallgatót, amikor dolgozol, ezzel jelezd, hogy most nem szeretnéd, hogy kizökkentsen a munkádból. Ja, és kérdezd meg, hogy neked nincs-e valami rossz szokásod, ami őt ugyanígy idegesíti. Akkor dolgozhattok ezeken közösen.
2021. szept. 30. 11:53
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
Írjon naplót.
2021. szept. 30. 11:55
 5/17 anonim ***** válasza:
90%
Egy szó jutott eszembe a leírásodat és a kérdést olvasva: energiavámpír. 110%-ban igényli a figyelmedet, akkor is, amikor neked más dolgod lenne, és ha nimcs rá odőd, akkor érzelmeg zsarol. Nem egy könnyű személyiség. Nálam az érzelmi zsarolással kinyitná a bicskát a zsebben. Nagyon aljas dolognak tartom.
2021. szept. 30. 11:56
 6/17 anonim ***** válasza:
95%

Mióta vagytok együtt? Mert akik jól ismerik egymást, azok tekintettel vannak a másikra, ösztönösen megérzik, hogy mikor nem kellene "zavarni" a másikat. Régebben is ilyen "fecsegő" volt a párod? Ha ilyen az alaptermészete akkor az nem fog változni!

Ha ő ezt nem veszi észre magától, akkor szépen el kell neki magyarázni, és ha érzelmi zsarolás van hosszútávon, akkor én "elköszönnék" tőle. Az intelligenciaszintetek nem egyezik!

2021. szept. 30. 12:04
 7/17 anonim ***** válasza:
36%

ha dolgozol, menj kulon dolgozoszobaba, es mond meg egyszeruen, hogy ne zavarjon munka kozben. a telefon sem kotelezo felvenni, amikor epp benne vagy valamiben, aztan meg pattogni, hogy megzavart. egyszeruen csak hivd vissza, miutan elvegezted a dolgod es kesz.

oszinten o is eleg bunkonak tunik, hogy allandoan dumal hozzad es nem tartja tiszteletben, ha epp valamit csinalsz, de beloled meg az sut, hogy butanak tartod es nem vagy ra kivancsi.

miert ne olvashatna fel facebookrol egy random cikket vagy kezdhetne el trecselni a munkahelyi dolgokrol?! szerinted beszelgetni csak az elet nagy dolgairol lehet vagy mi? eleg besavanyodott ember lehetsz, aki raadasul nagyon okosnak hiszi magat.

2021. szept. 30. 12:17
 8/17 anonim ***** válasza:
35%
latom, sok frusztralt nyomi leszavazgatott, de ez nem valtoztat a tenyen, hogy a kerdezobol sut a felsobbrenduseg erzete. ki mond ilyet a parjara, hogy ‘szellemi inkontinencia betetnek’ hasznalja?! ettol meg a parja ugyanolyan idegesito lehet, nem menti fel, de aki ennyire lenezi es butanak tartja a masikat, az minek van vele egyutt?!
2021. szept. 30. 13:12
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket. Ezt a fülhallgatósat és a naplót is! Szerintem ez a naplóírás tetszeni fog neki. Még könyvet is adhatna ki, mert valóban értékes gondolatai és jó meglátásai vannak.

Tehát nekem csakis a fecsegéssel van a bajom.

8 éve vagyunk együtt, és ő fokozatosan vált egyre fecsegőbbé. Én 47, ő 42 éves. Házasok vagyunk és valóban nagyon szeretjük egymást. Mondhatni ez legyen a legnagyobb problémám, mert semmi rosszat nem lehet rá mondani, sőt csak jót.

De ez a beszéljük meg a kapcsolatunkat szitu nagyon rizikós, mert erre teljesen bepánikol. Próbáltam már, csak befeszül tőle, olyankor, vagy így érdemben nem lehet kommunikálni.

Az eddigi elítélő válaszolóknak nem is reagálok, a továbbiakban sem, mert "süt belőle", hogy el sem olvasta, vagy nem értelmezte a helyzetleírást.

2021. szept. 30. 13:13
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem tudsz mit tenni, tűrsz-tűrsz, aztán mikor betelik a pohár, akkor szakítasz.

Ez sajnos ilyen. Páromra is rájönnek ilyenek, és akkor egyórán keresztül képes a semmiről! pfázni, amivel engem is tök feltart. Ha ez naponta többször is előfordulna, már rég elhagytam volna, mert üres fecsegés nem érdekel.

2021. okt. 1. 11:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!