Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan tudnám szépen, a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám szépen, a megsértése nélkül, és hatásosan leállítani a párom fecsegését, monológrohamait?

Figyelt kérdés

Mielőtt nekem esnétek: Hogy értsd, én nagyon szeretem a páromat es erdekel is mindig a mondanivalója, véleménye. De sokszor epp a mondanivaló hiányzik ezekből. A fecsegés az nem gúny szó, a fecsegés szó szerint értendő, azt jelenti, nem fontos dolgok beszélese. Sokat beszélgetünk a szó valódi értelmében.

Az a borzasztó, hogy a fontos munkámban a fontos tevékenységeimben is megszakít a fecsegésrohamaival, és ezt kiköveteli erzelmi zsarolással.

Szóltam már szépen neki emiatt, hát amit kaptam érte, azt nem kívánom senkinek. En nem is szeretem, örüljek hogy ő elmond nekem mindent!

Minden: képzeld kutyagumiba léptem, a főnököm csúnyán nézett rám, nem tud kiszedni egy cafatot a fogai közül, ilyenek miatt felhív. Naponta ÁTLAG ötször.

Itthon pl. dolgoztam egy fordításon, épp szabadnapja volt, egész nap be nem állt a szája, minden gondolatát hangosan kimondta, aztán bömböltette a zenét, kértem halkítsa le, szemforgatás, sértődés.

Most olvastam valamit elmélyülten, mellém ült és elkezdett egy facen látott X képviselőről beszélni (nem is politizálunk) és elmesélte mit tudott meg róla, hogy az miért utálja Y-t... Es direkt fel sem néztem, de ő csak mondta... Amikor mégis felnéztem úgy néztem rá, hogy összevesztünk.

"Te nem is szeretsz!" - "Te nem szeretsz, mert erőszakos vagy." Ne ez a konfliktus lényege.

Elhalmozom figyelemmel. Sokat beszélgetünk, a szó szoros értelmében: beszélgetünk, VALAMIRŐL. De én, ha ő olvas, vagy filmet néz, eszembe nem jutna egyszercsak odaállni es elkezdeni dumálni, mert NEKEM eszembe jutott valami. Majd ha ő ráér es fontos, elmondom neki. Nekem olyan ez a fecsegés mintha valaki a kilomizott dolgait öntené rám egy vederből. Szerintem abszolút tiszteletlen. Tényleg én vagyok a rossz, hogy nem vagyok kíváncsi MINDEN egyes agyi történésére?!

Hogy vegyem rá, hogy ne használjon engem valami szellemi inkontinencia betétnek?

2021. szept. 30. 11:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
ha dolgozol, menj kulon dolgozoszobaba, es mond meg egyszeruen, hogy ne zavarjon munka kozben. - 7-es, az ilyenek elől NEM lehet elmenni, mert jön utánad, aztán megsértődik, hogy lesza..., holott nem, csak a francnak nincs kedve a szóf.sását hallgatni.
2021. okt. 1. 11:38
 12/17 anonim ***** válasza:
Az a borzasztó, hogy a fontos munkámban a fontos tevékenységeimben is megszakít a fecsegésrohamaival, és ezt kiköveteli erzelmi zsarolással. - én mentem volna hozzá, de magadnak szakítottad. :(
2021. okt. 1. 11:38
 13/17 anonim ***** válasza:
*nem
2021. okt. 1. 11:39
 14/17 A kérdező kommentje:

Nahh. Szóval dehogy akarom én elhagyni! Arra, hogy nem mentél volna hozzá azt mondom neked hogy egyrészt nem volt ennyire fecsegő, másrészt ha az is lett volna, tehát ha ezt tudom, hogy ez lesz, akkor is hozzámentem volna. Mert ez az egyetlen, számomra zavaró szokása. Nagyon szerethető, értelmes ember, nagyon szeretem. És tényleg nagyon jó vele beszélgetni.

Nem tudom pontosan mi okozhatja ezeket a közlésrohamokat tőle, de kicsit aggasztó. Nem normális dolog szerintem. Hogy valami feszkó lehet esetleg?! De nem tudom úgy kommunikálni felé, hogy ne legyen sértődés belőle. Ez is baj, és ebben szerintem én vagyok a ludas hogy rosszul kommunikálom. De nem tudom hogy tudnám jól?

(Ugye itt, amikor olvasunk egy problémát, akkor csak abból az aspektusból látjuk a kérdező kapcsolatát, többet nemigen látunk, így aztán működik a cső vagy nagyító effektus. Ezert hangsúlyozom hogy nem a kapcsolatunkkal van baj, hanem csak ezzel az egy dologgal. )

2021. okt. 1. 16:56
 15/17 anonim ***** válasza:
69%

Olyan kérdéseket teszel fel, amire idegenek nem fognak neked válaszolni. Honnan tudnánk milyen a kapcsolatotok, hogyan kommunikáltok, hogyan beszélitek meg a problémákat, stb.? Menjetek el pl. párterápiára vagy te szakemberhez és ezeket át tudod vele beszélni, részletesebben engedni belelátni a kettőtök viszonyába.

Egyébként nincsenek barátai? Valószínűleg az segítene, ha ilyenkor őket keresné meg, bár megjegyzem akkor meg valószínűleg az lenne a gondod, hogy miért nem mond neked semmit, mindig a haverjaival rágja át ami eszébe jut.

2021. okt. 1. 17:43
 16/17 A kérdező kommentje:

15 Tényleg jobban zavarna ha olyan lenne aki semmit sem közöl. Ez a véglet valóban nagyon zavarna hiszen szeretek vele beszélgetni. Nem győzöm hangsúlyozni hogy azt is szoktunk. Vannak barátai velük os beszélget. Néha átmegy monológba akkor is. De akkor ugye nem az üres fecsegés.

Mondom ezek ilyen fecsegésrohamok nála, es komolyan azt éreztem hogy ez nem igaz hogy egészséges dolog. Mondom, nem a párkapcsolattal van baj, hanem a fecsegéssel.

10-es Nálatok is ez van, te ilyenkor mit szoktál csinálni?

2021. okt. 1. 18:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor hallgasd csak és egyen az ideg... mert esz, különben nem tetted volna fel a kérdést, és zavar, hogy a férjed szószátyár, le is írod, de nem mersz lépni.
2021. okt. 3. 07:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!