Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
250 ezer forintból meg lehet két embernek élni?
A kérdező eleinte azt írta, hogy a két egyetem mellett nem tud dolgozni, de a feleslegeset nem hagyja abba, mert akkor vissza kell fizetnie a képzést. Erre írták, hogy nem kell, nyugodtan hagyja abba, mindjárt lesz ideje. Ekkor jött az, hogy oda igazából csak vizsgázni jár, szóval a grafika a gond, amellett aztán nem lehet amúgy sem.
Namost olyan egyetemet még nem láttam, ahol hétfőtől péntekig reggeltől estig bent kell lenni. Pedig sok egyetemet láttam már. Konkrétan orvosi mellett is dolgoznak a barátaim, ne vicceljünk már. Itt gyakorin elvileg persze mindenki aki nem akar dolgozni az hétfőn reggel nyolcra bemegy, és péntek este nyolcig el sem szabadul az órákról.
Én amúgy voltam úgy, hogy hétfő-péntek voltak óráim. Na nem reggeltől estig, de ja, bevallom, nem akartam még közvetlen egyetem után menni melózni. Akkor elmentem hétvégén. Mindjárt lett több pénzem. Wow.
Aztán azt is írta, hogy amúgy nincs is diákmeló. Hát persze...
Kérdezték, hogy hol a tanulmányi ösztöndíja, mert nem nagy pénz, de két egyetemé ha összeadódik, az már azért valami. Erre nem válaszolt.
Bármit írnak, mindig jön valami kifogás. De mint te is írtad, a kérdésre a válasz egyszerű, városban ennyiből max nyomorogni lehet nem megélni.
#52 Én csak a gimiből indulok ki: a rajzosok reggeltől estig bent voltak minden délután rajz volt. A gyakorlati órákat nem lehet skippelni. Ilyennek gondolnám a grafikát is.
Én sima angol szakos voltam de anno nekünk is hétfőtől csütörtökig reggel nyolctól délután 2-3 ig órák voltak. És sok tárgynál csak az órák bizonyos százalékát hiányozhattad. Hogy mész el dolgozni ha minden nap van akár csak egy vagy két olyan tárgy amin kötelező ott lenni? Gyakorlati tárgyaknál ez gyakori. Nem tudom, milyen az orvosi, aki ismerek az nem dolgozott mellette. De hogy egy gyakorlati tárgyon, mint egy grafika több jelenlét szükséges, az hót ziher.
Oké, akkor még mindig ott a hétvége. Szar mikor nincs sok pihenőideje az embernek, de kitartottak lenni is szar, meg nyomorogni is.
Eleve katyvasz az egész, a kérdező csak azt hajtja ő mit akar, álomszak, oké. De mielőtt jelentkezett nem gondolt bele az álmodozás közben, hogy miből is fog élni? Hogy a két egyetem és az ingázás mellett mégis honnan lesz pénze, ha a pasija is csak 200-at keres, meg a szülei is alig támogatják? Ha a pasija holnap megunná a nyomorgást és dobná egy olyanért akivel lehet programokat is tervezni, akkor mi lenne vele?
51: Ja, értem. És akkor neki van kiutalva a lakás, de te bejelentkeztél hivatalosan? Mert elég szigorú feltételekkel adnak önkormányzati lakást. Csak kiváncsiság, mert számíthat, hogy rendezett-e ez a dolog.
És a 250-ből ennyi lemegy akkor rezsire.
Én azt nem értem, a szüleid mért nem tartanak el, ha egyetemista vagy, mért a párod tart el?
Törvény szerint kötelesek eltartani.
Ha otthon járnál egyetemre, otthon is fizetni kéne rád rezsit, ennivalót, ruhát, tankönyveket... Azt mért nem állják? Meghaladja a lehetőségeiket?
És nem tudsz kérni az egyetemtől szoctámot, lakhatási támogatást, valamint ösztöndíjat? Vagy kollégiumot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!