1 embernek egy 2-3 szobás 47-56 nm-es panel rezsije kijöhet maximum 30 ezer forintból mindennel együtt?
Télen biztosan nem. Illetve számlázás függő. Én mondjuk 2 havonta kaptam víz és áram számlát, meg azt hiszem negyedévente gázt és szemetet, de ha minden összejött egyszerre télen, akkor volt, hogy 65-70 ezres rezsim volt. Nem igazán nő jelentősen a rezsi mértéke, ha odaköltözik még egy fő. Fűteni ugyanúgy kell, közös költség van, hulladék van, áramot, vizet is fogyasztasz, max egy picit többet a második személy miatt.
A jelenlegi helyünkön 52 nm-es tégla lakásban télen a rezsi (én ide számolom a kábel tv, net előfizetést is) 45-50 ezer forint állandóan. Tavasztól őszig picit kevesebb, de 30 alatt sosincs.
szigetelt a ház? vannak költsegmegosztók a radiátorokon?
Éves átlagban tv és net nélkül biztos hogy kijön a legrosszabb esetben is ennyiből.
Nekem 75 m2 lakásra 2 főre így néz ki:
12e közös költség
4e villany
2e gáz (átalány)
5e víz
7e távhő alapdíj (melegvíz is ebből van)
Fűtési szezonban még +4-5e távhődíj
Ez így pont 30 (télen max 35) de ez egy nagyobb lakás, a közös költség meg a távhő díj is kevesebb a kisebb lakásokra.
Internetem meg még havi 3e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!