Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire lenne normális, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire lenne normális, ha mindketten külön vásárolnánk magunknak kaját és magunknak főznénk?

Figyelt kérdés

Nem teljesen szó szerint, szóval együtt mennénk boltba, meg elférünk ketten is a konyhában, csak úgy értem, hogy mindketten külön válogatnánk kaját és külön fizetnénk.

5 hónapja lakunk együtt, eddig felesben fizettünk mindent, de a párom nagyon sokat eszik. Amivel nincsen bajom, csak nem győzöm fizetni, főleg, hogy én direkt eszek kevesebbet/olcsóbbat. Pl vettünk 2 zacskó tésztát, amiből én fél zacskóval ettem, ő másféllel. Meg ő mindig vesz magának olyan dolgokat, amik számomra feleslegesek (péktermékek, szörp, energiaital, chips, fagyi, stb), én inkább nem költenék ilyenekre.

Szerintetek ez a módszer mennyire lenne hatásos és tartható? Nyilván ehetne az én kajámból is, ha szeretne, csak így sokkal egyszerűbb lenne tervezni is (pl nem fogyna el a második zacskó tészta is, amikor én abból másnap akartam enni), meg anyagilag nem lenne ennyire megterhelő számomra.

2021. júl. 22. 22:38
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
54%

Ez a közös kassza, gyerek nélkül csak 40-50 évvel ezelőttig működött jól. Ma már annyiféle módon esznek emberek, hogy szerintem az ilyet totál ökörség közösen fizetni. Korábban mit ettek az emberek? Zsíroskenyeret, kolbászt kész. Nyilván túlzok ,de értitek. Nem volt az,hogy valaki finnyás, azt kellett enni, ami volt. Kész.

Ma már szerencsére mindenki azt ehet, amit akar, van aki drágábban kajál, van aki pont az ételeken akar spórolni. Emiatt nem megy ez a közös kassza dolog. Gyerek után nyilván ez változik, bár ez nekem majdnem ugyanaz, mint a hobbi. Ha nekem van egy költséges hobbim, nem várom el a páromtól, hogy finanszírozza azt, attól függetlenül h azt a hobbimat a kapcsolatunk ideje alatt csinálom. Gyerek nélküli kapcsolatban a közös kassza kb nekem olyan baromság, mint a közös FB profilkép, sőt, közös FB profil egy párnak..

2021. júl. 23. 22:30
 22/24 anonim ***** válasza:
Szerintem meg lehet beszélni a dolgot. Nálunk a férjem intézi a bevásárlást, de gyakorlatilag teljesen külön étrenden vagyok hozzá képest, mert betegség miatt diétáznom kell egész életemben. Emiatt aztán külön is van főzve mindkettőnkre. Igaz, mi nem fizetjük külön. Közös a kassza.
2021. júl. 24. 00:03
 23/24 anonim ***** válasza:
Szió, amikor a párommal megismerkedtünk nagyon tetszett, ahogy evett, a legkülönlegesebb sonkákat, krémeket, külön kenyeret, délelőtt gyümölcsözött és utána minden finomat. Aztán összeköltöztünk és 3 évig bírtam, hogy elmentem vásárolni és csak ezeket kellett vennem, rengeteg pénzért, őrületes mennyiségű lóvét toltam bele a lazacokba, friss gyümölcsbe...
2021. júl. 26. 10:08
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja és utána mondtam neki, hogy kizárt, hogy én napi szinten az ő REGGELIÉRE 2000 Ft-ot költök, ezeket vegye ő, az extra kajából visszavettünk.
2021. júl. 26. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!