Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire lenne normális, ha mindketten külön vásárolnánk magunknak kaját és magunknak főznénk?
Nem teljesen szó szerint, szóval együtt mennénk boltba, meg elférünk ketten is a konyhában, csak úgy értem, hogy mindketten külön válogatnánk kaját és külön fizetnénk.
5 hónapja lakunk együtt, eddig felesben fizettünk mindent, de a párom nagyon sokat eszik. Amivel nincsen bajom, csak nem győzöm fizetni, főleg, hogy én direkt eszek kevesebbet/olcsóbbat. Pl vettünk 2 zacskó tésztát, amiből én fél zacskóval ettem, ő másféllel. Meg ő mindig vesz magának olyan dolgokat, amik számomra feleslegesek (péktermékek, szörp, energiaital, chips, fagyi, stb), én inkább nem költenék ilyenekre.
Szerintetek ez a módszer mennyire lenne hatásos és tartható? Nyilván ehetne az én kajámból is, ha szeretne, csak így sokkal egyszerűbb lenne tervezni is (pl nem fogyna el a második zacskó tészta is, amikor én abból másnap akartam enni), meg anyagilag nem lenne ennyire megterhelő számomra.
... és mindig ő eszi az utolsó tànyèrral 😁
Szèp kapcsolati kilàtàsok a jövőre, nem gondolod?
Legalább is én személy szerint nem élnek olyannal , aki nem képes osztozkodni
Szerintem ezt ha így elmondod neki, korrekt. Én sem szívesen finanszíroznék ennyi felesleges nasit, stb, ha én nem eszem. A szörp, energiaital, csipsz, stb, egy kosárnyi vásárlásnál simán meg tudják duplázni a fizetendő összeget a végén...
Vagy, ha nem is magatoknak, akkor egyik hónap végén számoljátok össze blokkok alapján a tételeket és arányosan adjon többet a közösbe onnantól. A zacskó tésztán nem feltétlen szarakodnék, bár gondolom, hogy ez csak egy példa volt. És őszintén szólva megértelek, mert én is "etettem" egy 192 centis, 100+ kilós embert, és tényleg jócskán meg tudja nyomni a budge-t... :D csúnyán hangzik, de így van.
A párodnak nem jut eszébe, hog magától többet fizessen, tekintve, hogy sokkal többet fogyaszt?
Egy élősködő pasi már megint.
Sajnalom, hogy megvonsz magadtól mindent és mégis veszteségben jössz ki
Élősködő pasi
Szerintem ez úgy ideális egy kapcsolatban,hogy közös kassza,ha mindkét félnek egyeznek az elképzelései. Nyilván nekem is a párom férfi létére többet eszik,semmi gond ebből. De ő se kezd el vinnyogni,hogy én 8000Ft-os sampont használok,mennyibe kerül nekem a fodrász,stb.
Szóval így balanszban vannak a dolgok.
Na de ez, hogy felezgettek mindent,ő ezzel kihasznál téged. Neked megnőttek a költségeid,ő meg kevesebből eszik ugyanannyit. Ez neked szar üzlet. Már más is írta,hogy nem életszerű ebben a formában amit kitaláltál. Szerintem meg saccold meg egyedül mennyit költöttél kajára, pl 40 ezret. Most meg mondjuk ha 55000 ezret fizetsz,akkor mondd a pasidnak,hogy a 40 ezer feletti részt tegye bele pluszba,mert azt úgy is ő fogyasztotta. A számok lényegtelenek,csak példanak írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!