Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Buli után párom délig alszik, normális?
Tegnap barátokkal elmentünk étterembe, aztán egy szórakozóhelyre. Körülbelül hajnal 1re értünk haza, nekem 8-9 óra alvás simán elég volt, ő meg még mindig alszik és dél / 1nél előbb nem fog felkelni, mindig ez van, ha bulizik.
Kértem még tegnap, hogy főzzünk ma kettesben, csináljunk vmi produktívat, azt mondta persze, benne van. Na most nekem a főzés nem délután 2-3tól indul, amikor majd ő felkel és összeszedi magát...
Este pedig koncertre megy egy fiú barátjával, ami alapesetben nem zavar, örülök a külön töltött időnek mert sokat vagyunk együtt, inkább az zavar, hogy ilyenkor a fél nap alvással telik...
Nem szeretem használni a "normális" szót, mert az ugye mindig az egyéni értékítéletek halmaza, így ilyen formában amikor valaki ezt a szót használja, akkor megjelenik mögötte az a sokszor egyébként nem tudatosult megélés, hogy "az a jó, ahogy én gondolom", és elvárássá fokozódva az intoleranciát erősítő, a párkapcsolatok alapkövének számító elfogadást, és a különbözőségek méltányolásának készségét gyengíti olyan kérdésekben (is), ahol a másik fél komfortérzete a téma.
De most a kísérlet kedvéért használom a kifejezést, és azt mondom:
Az én megélésem szerint az a nem normális, hogy téged zavar a párod eltérő pihenési igénye, és nem tudod ezt elfogadni.
1. Nem mindenkinek ugyanannyi az alvásigénye. Sőt, az alvásigény változhat attól függően, hogy mennyire fáradt el valaki, stb. Nem tudom, hogy mennyit ivott pl tegnap, vagy mennyit táncolt vagy mit csináltatok. Valószínűleg ő ezektől az éjszakáktól jobban kimerül, és ezért alszik többet.
2. Ha ezt tudod, ne beszélj meg vele másnapra közös főzést / délelőtti programot, vagy ha hamarabb lett a program megbeszélve, akkor ne menjetek éjszakázni. Vagy a programot napoljátok el, ha nagyon szórakozni akartok a városban.
3. Próbáld megbeszélni vele, hogy neked ez fontos, és máskor vagy keljen fel korábban vagy ne beszéljen meg így veled programot.
Nekem meg a te vergődésed a szánalmas ilyen piszlicsáré dolgok miatt.
Ahelyett hogy itt kérdezgeted random emberektől, hogy mi normális, inkább keltsd fel a párodat és beszélj vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!