Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szeretnék összeköltözni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretnék összeköltözni a párommal, de elképesztően zavaros az egész helyzet. Mit tanácsoltok? Kiváncsi vagyok más hogyan látja ezt!

Figyelt kérdés

A párommal több mint 2 éve együtt vagyunk, azóta sok mindenen keresztül mentünk. Én már tavaly óta mondogatom neki, hogy jó lenne együtt lakni. 20-25 év között vagyunk mind a ketten. Annyi különbséggel; hogy ő már dolgozik én meg még egyetemen tanulok. Az egyetemet szeretném egyébként otthagyni és másikra jelentkezni. Úgy érzem nem az az én utam. A barátomnak van munkahelye viszont nem zárkózik el a váltástól, sőt szeretne is váltani valamikor. Az otthon élést ő sem mindig bírja. Ilyen idősen már tényleg mindenki a maga útján szeret járni. Ennek ellenére úgy érzem; hogy van benne egy kis gátlás ezzel az egész összeköltözéssel kapcsolatban. Egyrészt ő nem akar albérletért fizetni. Viszont lakást/ házat még jó 4-5 évig nem tud venni. 30 évesen pedig csak nem akar már otthon élni. Másrészt pedig ő azt mondja, hogy az én szüleim nem engednék. Ha gáz ha nem gáz nekem az albérletet ők fizetik. Az egyetem mellett nem tudtam elmenni dolgozni, mert mindig is a tanulás volt az első a szüleimnek. Államilag támogatott helyen vagyok és van elég magas ösztöndíjam is. Tehát a szüleimnek mindegy lenne hogy milyen albérletbe fizetik a pénzt .

Viszont az is zavar, hogy ezt nekik kell megtenni. Itt vagyok ennyi idősen és igazából egyre inkább azt látom, hogy lehet jobban jártam volna egy szakmával vagy egy okj- s képzéssel. Hiszen akkor már munkám lenne.

Gondolkoztam azon is, hogy az új szakot úgy kezdem el, hogy levelezőn. Mellette pedig dolgoznék valamit. Csak érettségivel nehéz bármit is kezdeni.

Tehát a bonyodalmak itt kezdődnek. Egyrészt van ez a szak váltás a dologban. Tényleg rájöttem, hogy nem éri meg ezen a szakon tanulni az elhelyezkedés nehézsége miatt, illetve nem is igazán van megfizetve. De ha szakot váltok és a párommal akarok élni akkor levelezőre kellene járjak, mert szeretnek kicsit független lenni a szüleimtől. Az egyetem 3-4 év annyi idő nekem rengeteg. Viszont a családban elvárás a diploma. Nem kötelező nyilván, de elvárják. Mert egy két éves képzés számomra sokkal jobb lenne. Annyi időt talán tudnék várni is az összeköltözéssel. Ott a másik része is, hogy a párom nem tudom igazán mit szeretne. Azt mondja, hogy ő is akarja, de nem annyira lelkes mint én. Azt mondja azt se tudjuk működne e, az pedig csak akkor fog kiderülni.

Kiváncsi vagyok mások véleményére ezzel kapcsolatban vagy esetleg saját tapasztalatokra!

2021. júl. 10. 22:32
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Igen, az egészbe még csak most cseppentem bele és fiatal vagyok még és tapasztalatlan. Ezzel tisztában is vagyok. Viszont hogyan ha nem saját magam által, egyedül fogom tudni megtapasztalni ezeket. A fogalmazásommal nem tudom mi a probléma és azzal sem, hogy szakot szeretnék váltani. Tényleg úgy érzem, hogy rossz döntést hoztam ès inkább most mint később.

Reálisan átgondolva az összeköltözés mindenképpen csak akkor jönne szóba ténylegesen ha eldöntöttem merre folytatom tovább a saját utamat. Illetve ha mellette tudnék pénzt is keresni. Nem szeretnék ennyire a szüleimtől függni.

Illetve köszi mindenkinek a válaszokat. Hasznos volt tapasztaltabbak véleményét is megismerni. Tényleg nem biztos, hogy jó ötlet elsietni. Majd pár év múlva meglátjuk.

2021. júl. 11. 12:31
 12/30 anonim ***** válasza:

5 vagyok.

Én nem feltétlenül tartom úgy, hogy várni kell az első fizuig az összeköltözéssel. Szerencsés vagyok, mert a szüleim úgy gondolják, hogy amíg nincs keresetem, támogatnak anyagilag. Így ha albérletben lennénk sem egyedül fizetné azt a párom.

2021. júl. 11. 19:09
 13/30 anonim ***** válasza:
56%

Én sem költöznék össze egy olyan emberrel, akinek fogalma nincs, mit akar az élettől és egyik egyetem félbehagyása után megy a másikra, amit jó eséllyel ugyanúgy nem fog befejezni.

Plusz elköltöztök tök jó, és mi lesz? Anyuciék pénzelnek vagy a pasival tartatod el magad?

2021. júl. 11. 20:50
 14/30 A kérdező kommentje:

Utolsó! Na az ilyen hozzászólásokra egyáltalán nincs szükségem, mert röhejes amiket írtál!

Érdekes, hogy eddig mindenki normálisan meg tudta fogalmazni a mondanivalóját.

Azt se tudod, hogy milyen ember vagyok. Fontos nekem is a tanulás, világ életemben az volt. Közel kitűnő tanuló voltam egy erős gimiben is végig. Ebből kifolyólag célom volt továbbtanulni, mert akár szerettem volna egy diplomát én is és nem csak a család. Viszont mégis azt érzem, hogy az olyan képzések állnak hozzám közelebb amik diplomát nem adnak. Nagyon szeretnék elvégezni egy egyetemet, de olyat amihez igazán van is kedvem, amiből később meg tudok élni. Most mindenki azzal jön, hogy azt se tudom milyen az élet, mit akarok az életben stb. Igen, fiatal vagyok még, tapasztalatlan, de a szak váltás sem jókedvemből fordult meg a fejemben. Próbálok tervezni, előrelátóan gondolkozni és úgy tapasztalom ( szintén a saját bőrömön), hogy ennek a szaknak nem sok értelme lesz. Belevágtam mert bíztam benne, hogy lesznek majd lehetőségeim, de egy év után bebizonyosodott, hogy szinte lehetetlen lesz ebben a szakmában úgy elhelyezkedjek, hogy meg is tudjak belőle élni és szeressem is amit csinálok. Nem egy általános és közismert szakról van most szó. Nemrég indult szak. Éppen ezért nem is szívesen írom ki mivel olyan kevesen tanulunk ilyen irányban az országban; hogy nem szeretném ha bárki találgatózna, de privatba nagyon szívesen leírom neked is és bárkinek is, hogy miről is van szó és hogy nem hirtelen fellángolásból akarom otthagyni, hanem mert szeretnék majd megteremteni magamnak egy biztos életet. Szeretnék egy jól fizető állást, lakást/ házat venni stb.

Illetve pont azt írtam, hogy nem szeretném ha szüleim fizetnének nekem sokáig bármit. Jelenleg kénytelenek, mert az egyetem mellett nem tudtam elmenni dolgozni. Illetve olyan szüleim vannak, hogy mindig is úgy voltak vele ameddig nem lesz saját keresetem engem is támogatnak. Ezért hálás vagyok nekik, de szeretnék független lenni. Ha összeköltöznék esetleg a párommal ( ami nem “holnap” lenne) akkor sem szeretném, hogy ők fizessék végig. A kezdetekben lehet segítségre szorulnék, viszont akkor már inkább jobb ötlet addig várni ameddig tudok a suli mellett dolgozni is. És akkor nem kell nekik fizetni nekem semmit.

A párommal meg soha az életben nem tartatnám el magam. Két éve vagyunk együtt, azóta voltunk közösen számtalanszor kirándulni, szállodákban, nyaralni stb és soha nem kértem, hogy bármit fizessen nekem és nem is engedtem. Tehát én nekem ez egyáltalán nem opció.

Veszekedni nem szeretnék, azért írtam le, hogy tisztában legyen mindenki azzal, hogy nem olyan vagyok mint aminek sokan beállítanak.

2021. júl. 11. 21:10
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Tarts egy kis szünetet az egyetemben és végezz el egy rövidebb képzést. Vagy csinálj okjt, ami mellett az egyetem is mehet levelezőn.

Vagy lakótársam úgy járt okj-ra, hogy oda csak hetente 2x kellett bemenni délután, így a nappalis órái mellett is tudta csinálni.

2021. júl. 11. 21:58
 16/30 anonim ***** válasza:
48%

Pedig #13, hiába fogalmaz nyersen, kb ez a helyzet.

Azt sem tudod, hogy mit akarsz, halovány terveid, elképzeléseid vannak csak, most ősztől lennél megint gólya, vagyis megint oda kell (kéne) tenned magad a tanulmányaidban, nem tudsz annyit menni dolgozni majd, ilyen bizonytalan háttérrel költöznél el, hogy havi 80-100 ezreket fizess...? Hagyjuk már...

2021. júl. 11. 22:05
 17/30 anonim ***** válasza:
47%
De 20-on 1-2 évesen mi olyan sürgő az összeköltözésen, hogy nem ér rá pár évet? A tanulmányaidon agyalj ennyit, ha ez nem tetszik, akkor mit tanulj.Attól, hogy a szüleid nem szereznék, Te tudsz dolgozni, elvileg felnőtt Vagy, senki engedélye nem kell.
2021. júl. 11. 22:15
 18/30 A kérdező kommentje:

16- os! Örülök, hogy te 18 - 19 évesen a pályaválasztás előtt rögtön tudtad merre szeretnél tanulni. Nem is akarok belemenni, mert nem éri meg vitatkozni idegenekkel.

17- es! Az összeköltözést nem rögtön gondoltam egyébként. Lehet az jött le az írásomból, de ezzel tisztában vagyok, hogy nem pár hónapos procedúra lenne. Később lenne ez még, illetve leginkább csak úgy szeretném ha lenne keresetem. De ezeket is leírtam már.

2021. júl. 11. 22:30
 19/30 A kérdező kommentje:
15- ös! Köszönöm, ment a zöld és mindenkinek akik normális hangnemben leírták a gondolataikat nekem. Sokat jelentett mivel jobban tudok így mérlegelni.
2021. júl. 11. 22:31
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetem mellett is lehet dolgozni (en is ugy csinaltam)

Ha meg veszni akarod hagyni az eddigi tanulmanyaidat, akkor plane szemtelenseg penzt elfogadni otthonrol.

Menj el dolgozni, fizesd az alberletet es az iskolat, ne a szuleidet pumpold. Vagy ne azert koltozz ossze egy pasival, hogy ezeket fizesse helyetted.

2021. júl. 12. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!