Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék összeköltözni a párommal, de elképesztően zavaros az egész helyzet. Mit tanácsoltok? Kiváncsi vagyok más hogyan látja ezt!
A párommal több mint 2 éve együtt vagyunk, azóta sok mindenen keresztül mentünk. Én már tavaly óta mondogatom neki, hogy jó lenne együtt lakni. 20-25 év között vagyunk mind a ketten. Annyi különbséggel; hogy ő már dolgozik én meg még egyetemen tanulok. Az egyetemet szeretném egyébként otthagyni és másikra jelentkezni. Úgy érzem nem az az én utam. A barátomnak van munkahelye viszont nem zárkózik el a váltástól, sőt szeretne is váltani valamikor. Az otthon élést ő sem mindig bírja. Ilyen idősen már tényleg mindenki a maga útján szeret járni. Ennek ellenére úgy érzem; hogy van benne egy kis gátlás ezzel az egész összeköltözéssel kapcsolatban. Egyrészt ő nem akar albérletért fizetni. Viszont lakást/ házat még jó 4-5 évig nem tud venni. 30 évesen pedig csak nem akar már otthon élni. Másrészt pedig ő azt mondja, hogy az én szüleim nem engednék. Ha gáz ha nem gáz nekem az albérletet ők fizetik. Az egyetem mellett nem tudtam elmenni dolgozni, mert mindig is a tanulás volt az első a szüleimnek. Államilag támogatott helyen vagyok és van elég magas ösztöndíjam is. Tehát a szüleimnek mindegy lenne hogy milyen albérletbe fizetik a pénzt .
Viszont az is zavar, hogy ezt nekik kell megtenni. Itt vagyok ennyi idősen és igazából egyre inkább azt látom, hogy lehet jobban jártam volna egy szakmával vagy egy okj- s képzéssel. Hiszen akkor már munkám lenne.
Gondolkoztam azon is, hogy az új szakot úgy kezdem el, hogy levelezőn. Mellette pedig dolgoznék valamit. Csak érettségivel nehéz bármit is kezdeni.
Tehát a bonyodalmak itt kezdődnek. Egyrészt van ez a szak váltás a dologban. Tényleg rájöttem, hogy nem éri meg ezen a szakon tanulni az elhelyezkedés nehézsége miatt, illetve nem is igazán van megfizetve. De ha szakot váltok és a párommal akarok élni akkor levelezőre kellene járjak, mert szeretnek kicsit független lenni a szüleimtől. Az egyetem 3-4 év annyi idő nekem rengeteg. Viszont a családban elvárás a diploma. Nem kötelező nyilván, de elvárják. Mert egy két éves képzés számomra sokkal jobb lenne. Annyi időt talán tudnék várni is az összeköltözéssel. Ott a másik része is, hogy a párom nem tudom igazán mit szeretne. Azt mondja, hogy ő is akarja, de nem annyira lelkes mint én. Azt mondja azt se tudjuk működne e, az pedig csak akkor fog kiderülni.
Kiváncsi vagyok mások véleményére ezzel kapcsolatban vagy esetleg saját tapasztalatokra!
Oké. Nos itt több kérdés is van. Vagy egyrészről egy egzisztenciális krízised, amit magadnak kellene megoldanod, az összeköltözéstől függetlenül.
Mennyi idő van hátra ebből az egyetemből? Ha csak pl. 1-1,5 év, lehet érdemes lenne inkább befejezni, élvezdezni ebben dolgozni és közben/utána elvégezni azt az okj-t, amit akarsz. Mert akkor a családodnak is megvan a diploma, van időd végiggondolni, hogy mit akarsz. Annak nem sok értelme van, hogy otthagysz egy egyetemet, aztán elkezdesz egy másikat, amit szintén nem szeretsz, abbahagyod megint vagy végigszenveded azt is és utána inkább szülsz, hogy ne kelljen abban dolgoznod aztán elvégzed azt az okj-t. Nem azt mondom, hogy ez lesz, csak ez is egy gyakori forgatókönyv amúgy.
Összeköltözés komoly dolog. Érthető a párod is, hogy nem szeretne eltartani, kidobni a pénzt albérletre, mert így sose tud saját lakásra spórolni. Valószínűleg az se tetszik neki, hogy lenézed azért mert otthon lakik, vagy azt tervezi, hogy otthon lakjon, ameddig össze nem gyűjt egy kis tőkét a lakásához. Ha nagyon lekezelő vagy lehet ezt nem meri mondani. Lehet ő is szívesebben költözne össze, ha neked már stabil állásod van, végeztél az egyetemmel. És akkor is tudsz tanulni levelezőn okj-t vagy másoddiplomát vagy szakirányú továbbképzést vagy bármit, hogy együtt éltek és dolgozol. Akár csak 6 órában, ha neked megterhelő a teljes állás. Akkor is stabilabb a bevételed és tervezhetőbb, mint az ösztöndíj.
Ezek a projektek önmagukban is nagy falatok.
Csak szépen sorjában haladj, egymás után!
Iskolás korban nem kell összeköltözni.
Fogjuk rá, hogy én is ilyen helyzetben voltam. Párom dolgozik, nekem még évek vannak az egyetemből. Albérlet nincs, ha akad az ára az egekben van, Debreceni szintet súrol, pedig egy kis eldugott városban élünk.
Az az igazság, hogy amíg csak beszélgetsz ingatlanvásárlásról, addig nem mész olyan mélyen bele a dologba.
Évekig akarsz kiadni pénzt abérletre, ahelyett, hogy azt félretennéd saját lakásra? Sajátot viszont miből veszel, amikor csak egy kereső van a kapcsolatban, az árak meg tetőznek?
Lehet, hogy a párod jobban átlátja ezeket a dolgokat, így ő is tanácstalan. Mikor én felvetettem a vőlegényemnek, hogy vegyünk házat, akkor hetekig rágódott azon, hogy mi legyen.
1- es: Az egyetemből még 2 és fél évem van. Eddig egy évet jártam, viszont azt is ebben a covidos helyzetben. Egy nagyon gyakorlatias képzésen vagyok amiből az egy év alatt semmit sem kaptam. Nagyon mondogatják, hogy jön majd a következő hullám ősztől és ha tényleg így van nagyon nem lenne jó megint itthon ragadni. De amit írtál az nem lenne rossz ötlet viszont itt az elhelyezkedés is nagyon nehéz. Rögtön én kizártnak tartom, hogy tudnék benne dolgozni. Nem jó szakra jöttem be kell ismerjem. Mivel mindenkinek fontos a jó megélhetés. Egy év még nem olyan vészes úgy gondolom.
A páromon nem tudok eligazodni. Mivel amikor mondom ő is mondja, hogy jó lenne együtt lakni, de valahogy én ezt nem érzem őszintének. + Mellette ott vannak azok amiket mond; hogy nem akar albérletet fizetni stb. De ahogy valaki is írta fentebb biztosan benne van az is, hogy nekem nincs munkám még és jó ideig nem is lesz. Ez is gátolhatja.
A szakváltásból, és a fogalmazásodból kiindulva fogalmad sincs a jövőről egyelőre (ami persze érthető), így nem dobnék ki egyelőre havi 80-100-120 ezreket az ablakon, de a te döntésed.
Ha ennyire külön szeretnél költözni, akkor keresel munkát, elköltözöl, és vagy csatlakozik hozzád a párod, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!