Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A háztartásbeli nő,akinek a férje dolgozik tényleg kussoljon?
A párommal van egy közös vállalkozásunk,egy cukrászda. Szerencsére jól megy.Cukrász vagyok,én találtam ki a sütiket, a párom pedig az üzleti részét vezeti. Amíg meg nem született a kislányunk(2,5éves), folyamatosan dolgoztam a cukrászdában, azóta itthon vagyok, a koronavírus kezdetéig a kislány mellett is mentem be sütni,találtam ki az új sütiket.Most várandós vagyok a második babával.
A párom finoman szólva nagyon rendetlen (éjjel sokáig fent van, felfordítja a konyhát,reggelre minden tele van szennyes edénnyel,összekeni a bútorokat,az ágyneműt,szóval mindent, a wcben sokszor a nagy dolgot sem húzza le maga után,stb.),minden reggelem nagytakarítással kezdődik... Amikor szóltam neki emiatt, leordította a fejem,hogy én itthon vagyok, semmit se csinálok és hogy egy kitartott hercegnő vagyok,úgyhogy kussoljak és csináljam meg utána. Nem is vártam el tőle soha, hogy takarítson, a műszaki érzéke nulla, a ház körül sem tud nagyon segíteni. Csak annyit kértem tőle hogy kicsit figyeljen oda jobban. Szerinte az amit én csinálok itthon összehasonlíthatatlan azzal, hogy ő mennyit dolgozik. Elismerem, sok energiája van az üzletben, én viszont nevelem a kislányunkat, egyedül tartom rendben a házat,a kertet, az úgymond férfi munkát is sokszor én csinálom meg.Ez valóban ilyen keveset ér? Én látom rosszul? Nem kellett volna szólnom emiatt?
Bocs hogy ilyen hosszú lett..
10 A férj ugyanannyira rá van utalva a feleségére, mint fordítva. Az a sajnálatos, hogy ezt a férj nem látja be és valóban elhiszi, hogy csak a felesége függ tőle.
Egyébként kérdező a férjednek van egyáltalán cukrász szakmája? Mert úgy sejtem nincs. Ha te nem lennél, akkor neki külön embert kéne megfizetni a helyedre, mert különben nem is csinálhatná ezt a vállalkozást.
Nem gondolnám, hogy ez lenne a normális. Azért azt sem lehet senkitől elvárni, hogyha nem keres effektíve pénzt, de otthon nem a lábát lógatja, akkor neki napi 24 órából álljon a munkaideje / a nap minden percében legyen mozgósítható, a másiknak meg max. 12-ből.
Az meg azért a másik házimunkájával szembeni tisztelet kérdése, hogy pl. maga után annyit képes-e megtenni, hogy elpakol.
Sajnos azt gondolom, hogy most mutatja ki a foga fehèrjèt igazán, ami nagyon nem jó hír annak fènyèben, hogy a 2. Gyermek fog èrkezni.
"Amikor szóltam neki emiatt, leordította a fejem,hogy én itthon vagyok, semmit se csinálok és hogy egy kitartott hercegnő vagyok,úgyhogy kussoljak és csináljam meg utána. "
Ez egy annyira gusztustalan megnyilvánulás volt, amit nem lehet tolerálni.
Nagyon nincs igaza, de mèg ha az is lenne, akkor sem ezzel a stílussal ès szóhasználattal kellett volna megfogalmaznia. Ès boritèkolható, hogy ez kèsőbb csak rosszabb lesz.
Mondanám, hogy ne tervezz vele hosszú távra, de így nem túl fènyes a helyzeted.
Azért van cukrászdátok, mert neked van hozzá végzettséged. Nélküled valahol alkalmazottként dolgozna, lehet nem lenne ekkora arca.
Nem háztartásbeli vagy, hanem gyeses kismama. Nem mindegy. De ha gyereketek nem lenne és terhes se lennél, csak simán htb is húzza már le maga után a vécét, pakoljon el, mossa el maga után a tányér. Gusztustalan és szégyellheti magát, hogy csicskának tart.
Semmit se csinálsz. Nem persze. Gondozod a gyerekét és utána vakarod a szart.
Bocsánatot kérek a 8-as válaszom miatt, igazából csak poénnak szántam, a kérdést sem olvastam el.
Olvasva a kérdést azonban azt gondolom, hogy a párod rémes egy ember.
11-es:
A párom nem cukrász, nagyon jó üzleti érzékkel rendelkezik,a cukrászda előtt is voltak más válallkozásai(egyébként szociológus vegzettségű).
Már nagyobb a cég,4-5 cukrászunk van,pultosok,szállítók. Szóval nem neki kell cukrászként helytállnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!