Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A páromék családjában az a szokás, hogy a feleség háztartásbeli míg a férj dolgozik. Egy ismerősöm szerint zavarja a páromat, hogy nálunk másképp van. Féltékeny vagy valós lehet?
A párom apukája valóssággal cselédként kezeli az anyukáját.
Ül az asztalnál a felesége eszik és szól hogy "nem látod hogy elfogyott.. ez meg az hozzál még".
Apukája szerint a nők cselédek és arra valók, hogy gyereket neveljenek,főzzenek,mossanak és kielégítsék a párjukat.
Az anyukáját csak akkor látom boldognak ha épp jön a fodrász/kozmetikustól, amugy sosem.
Mi a párommal meg osszuk a házimunkát, kettőnk közül ő az aki többet főz.
Nem problémája hogy dolgozok sőt örül is neki.
Elmondása szerint.
Kérdeztem hogy ha úgy döntenék egyszer, hogy nem dolgozok többet mi változna? Akkor azt felelte úgy tényleg szeretné ha én vinném a háztartást mivel tulajdonképp nem csinálok semmit. De jobb szereti hogy dolgozok.
Egy hete viszont megemlítette, hogy a cégüknél ha elvégeznék egy tanfolyamot lehetőségem lenne 4/6 órás ülő munkára. Előtte panaszkodtam arról hogy szeretnék egy ülő munkát mert most 8 órát állok.
Ezt a munka lehetőséget meséltem az ismerősömnek is aki a párom jó barátjának párja, műszempillás de napi 1-2 vendéget fogad amúgy otthon vezeti a háztartást és ha gyerekük lesz nem dolgozhat többet.
Akkor mondta, hogy ez egy célzás mert a páromat zavarja, hogy dolgozom mert mesélte a barátjának is.
A párom azt mondja nem ezt mondta, hanem, hogy elfáradok 8 óra állásban így válthatnék, ülő munkára mert most van lehetőségem.
Szerintetek zavarhatja hogy dolgozom és ő is kiveszi a részét a háztartásból nem csak én?
Szerintem a parod csak azert mondta ezt a munkat, mert ulomunka lenne. Nem kell nyilvan elvallalnod, ha nem tetszik a kevesebb fizetes es hogy tobbet vagy otthon, mert nyilvan reszmunkaidoben nem keresel majd annyit, mint 8 oraban, bar kerdes a munkakor is, mert akar ugyanannyira is kijohetsz.
Mindenesetre szerintem nem arra akart ezzel celozni, hogy jo lenne, ha otthon tobbet takaritanal, de nem tudom, miota vagytok egyutt, ismerhetned annyira a parodat, mi az allaspontja a temaban.
A mukormos, otthon unatkozo liba pedig szerintem csak kavarni akar, mert feltekeny, hogy te nem vagy hazicselednek nezve es nem mond neked senki olyat, hogy gyerek utan tilos dolgoznod, lol. (Eleve nem ertem, mi az, hogy o majd nem dolgozhat a gyerek mellett, azert a jelenlegi “temerdek” mennyisegu munkat, a napi 1-2 ugyfelet gyerek mellett is siman tudna fogadni :D)
Az ismerősöd csak kavarja a kakit, ne is figyelj rá.
De azért a saját példámat elmondom. Az én férjem családjában is az a szokás, hogy a nők háztartásbeliek. Az anyósom is az volt, két sógorom párja is az. Rólam az első perctől tudta, hogy semmiképp sem maradnék otthon, mindenképpen pénzkereső tevékenységet szeretnék végezni. Ezzel ő teljes mértékben egyetértett. Most viszont itthon vagyok a gyerekünkkel, és azon vettem észre magam, hogy belecsúsztam a házicseléd szerepbe. Hiába nem ez volt a cél tudatosan, de a bevésődött családi minták működnek mindkettőnk részéről. Így folyamatosan észnél kell lennünk, hogy ne a hozott mintát vigyük tovább.
Most vagy a valaszolókkal van valami probléma, vagy ezt nem olvasták, nem tudom:
Akkor azt felelte úgy tényleg szeretné ha én vinném a háztartást mivel tulajdonképp nem csinálok semmit
Ezt írta a kérdező. Ha nekem ilyet mondott volna az, akivel együtt vagyok, nos... Valószínűleg egy alapos fejmosást kapott volna tőlem és szakítok, ha ezt gondolja rólam.
Az apja fejét meg szívesen .... Mindegy. Gusztustalan sz.rházi az ilyen fúj.
>Egy ismerősöm szerint zavarja
>Szerintetek zavarhatja
>A párom azt mondja
>Elmondása szerint.
Ennyire nem bízol a párodban? A párod egyszerűen és korrekt módon közölte, hogy mit gondol. Kit érdekel akkor, hogy egy ismerős vagy egy rakás ismeretlen mit mond? Ne menj bele a kavarásba, bonyolításba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!