Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem képes segíteni a házimunkában?
A párom másfél éve nem dolgozik.
Én itthonról dolgozom, ha hagyna. De bejön nyafogni, hogy csináljak neki kaját. Általában félbehagyom a munkat es megcsinálom, de ma határidös dolgot csinaltam es megsértődött, hogy neki nincs mit ennie.
De olyanokra sem képes, hogy be vagy kipakoljon a mosogató gépből vagy elindítson egy mosást stb.
Mostanában sokat veszekszem vele emiatt, de mintha a falnak beszélnék!
Azt tudom, hoy az anyja nagyon elkényeztette, pl a szőlőt kimagozva tette elé.
Nem tudom hogy valaha is megvaltozhat-e
Jó, tegyük fel, hogy tényleg csak a pandémia miatt nem dolgozik és erről nem ő tehet (bár azért elég sok ember talált új munkát az elmúlt másfél évben).
Viszont ilyen esetben ha te tartod el, az lenne a minimum, hogy minden házimunkát ő csinál, hiszen jelenleg ő a háztartásbeli. Teljesen mindegy, hogy férfi, attól még képes bekapcsolni a mosógépet, elmosogatni, porszívózni stb. Ha nagyon nem tud főzni, azt mondom oké, azt csináld te, de minden más az ő dolga lenne így. Ehelyett pedig te dolgozol, te viszed a háztartást és ő meg csak lógatja otthon a lábát és hsiztizik, ha nem érsz rá azonnal kaját csinálni neki. Remélem te is érzed, hogy ez mennyire nem fair leosztás. Ha az elején lefektettétek volna a szabályokat és szigorúan tartanád is magad hozzá, akkor most nem így állna a helyzet. De most sem késő változtatni, szeptemberig még sok idő van, addig csinálja csak ő. Ha meg nem tetszik neki, menjen haza és majd az anyja kiszolgálja.
Nem AKAR dolgozni, már bocs.
Miért is akarna, hiszen eltartod, kinyalod a sggét is, meg még dugható is vagy.
Ezeket vállaltad, szóval nem kell a sirám.
Amúgy ne haragudj, de azt sem értem, hogy tudsz rá férfiként, felnőtt emberként tekinteni. Egy 12 éves gyerek még a parásabb szülőknél is képes már magának egyszerűbb kajákat megcsinálni, mint egy rántotta, vagy feldobni egy nyomorult virslit, vagy valami. Kevésbé parás szülőknél ennél komolyabbakat is. A te párod erre sem képes, hanem egy óvodás módjára odamegy hozzád munka közben, hogy márpedig ő most azonnal éhes. Te komolyan nedvesedsz erre a nagyra nőtt gyerekre, már ne is haragudj?
És bocs, de 1,5 év alatt akkor nem talál munkát, ha egy zsákfaluban laktok, és nulla végzettsége van. Itt a környéken az egész pandémia alatt lasszóval próbálták fogni a bolti dolgozókat akár részmunkaidőben is.
Mindenesetre nekem a párod helyében lesülne a bőr a pofámról, hogy nemcsak hogy a párom tart el 1,5 éve, de hogy a fülem botját sem mozgatom, hogy legalább a munkán kívül semmi mással ne kelljen törődnie. És mellette próbálnék valamit legalább autodidakta módon megtanulni, vagy ha van pénz, tanfolyamra járni, hogy szükség legyen rám a munkaerőpiacon.
"? Egyutt elunk, nem keresek rosszul"
Mondd, hogy ez egy rossz vicc!
Másfél éve eltartasz és kiszolgálsz egy férfit?
Tudod mit, megérdemled, ha ekkora balek vagy.
Most komolyan, itt mindenki elhagyná a párját a legkisebb probléma esetén is?
Szerintem természetes, hogy csak amiatt nem hagyom el, mert elvesztette az állását (még a járvány előtt, de azutan meg esélye sem volt dolgoznia)
Ha neked kicsi probléma, hogy 1,5 évig cseszik dolgozni, cseszik tanulni, és cseszik házimunkát csinálni, akkor igen, ilyen kicsi probléma esetén kivágnám, mint macskát...
Ha minden erejével munkát keresne és/vagy, ha átképezné magát versenyképesebb szakmába, és KÖZBEN megcsinálná a háztartási munkákat, akkor nem hagynám el.
Ha nincs nagy baj, csak kicsi, akkor mire fel a kérdés?
Ahelyett, hogy itt panaszkodsz csinálhattál volna neki meleg vacsorát, vagy legalább túlórázhattál volna, ha már két embert tartasz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!