Szerintetek a férfinak a munka mellett segítenie kell a házimunkában?
A nő dolgozik?
Néhány évig állandó home office-ban dolgoztam (én vagyok a nő), volt annyi időm munkaidőben, hogy a házimunka nagy részét megcsináltam napközben. Egy-két dolgot hagytam a férjemre, pl ragaszkodott hozzá, hogy a zuhany egy bizonyos módon legyen tisztítva - én magamtól máshogy csináltam volna, így megbeszéltük, hoyg akkor azt makd ő intézi. Ezen kívül nem vártam el tőle több segítséget, mire hazaért, kész volt a házimunka, a szabadidőnket pedig együtt töltöttük (vagy a hobbinkkal, ez talán nem is fontos).
Mióta én is rendesen eljárok dolgozni, igenis segítsen be a férjem. Nyilván nem majd mikor én este hazaérek, még akkor állok neki mindent egyedül megcsinálni, miközben ő tv-zik. A nagyját megcsinálom, mert úgy gondolom, ez a nő dolga, de azért találjon már magának ő is valamit.
#3 voltam, a nehezet úgy értem, hogy pl 30 kilókat nem emelgetnék, mit tudom én.
De főzés, mosogatás, mosás, takarítást maradéktalanul ellátnám napközben háztartásbelikénr.
Nem kell segítenie. Ugyanis ha mindketten dolgoznak, akkor munkamegosztásképp mindketten ki kell vegyék a részüket a dologból. Ha viszont a nő nem dolgozik, akkor a házimunka rá hárul szinte teljesen, és fordítva. Nyilván ez alól kivételt képeznek az olyan dolgok, mint a hűtő elhúzása, és az alatta történő felmosás, ha kijön a falból tiplistül a csavar, nem neki kell visszatennie, stb.
Nyilván a megosztás aránya függ attól is, hogy ki és mit dolgozik, hisz például egy irodista fele annyira sem fárad le fizikailag, mint egy építőmunkás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!