Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Komolyan nem tudom eldönteni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komolyan nem tudom eldönteni, hogy én várok-e túl sokat tőle?

Figyelt kérdés

Én vagyok a lány. 4 éve vagyunk együtt, tavaly költöztünk össze.

Alapjáraton mindketten irodai munkázunk, de az enyém jóval könnyebb. Én fixen 9-5ig dolgozok, mostmár jó ideje itthonról. Emailezek, néha telefonálok, de van mikor fél napig semmi melóm nem jön be. Ellenben ő teljesen összevissza dolgozik, van mikor délelőttös 7től, van mikor délutános 1től, van mikor éjszakás 8tól. Csak az éjszakai műszakjaira kell bemennie, amúgy ő is itthonról dolgozik.

Ami zavar, hogy úgy érzem én csinálom az itthoni teendők 80%-át. Én intézem a bevásárlást (rendeljük, de én rakom össze). Nem lusta amúgy, mindig kérdezi, hogy miben segítsen, szóljak neki, de unom ezt. Nem akarok szólni, nem akarom, hogy kérdezgesse. Azt akarom, hogy egyszer álljon neki és magától csináljon valamit.

Leírnám, hogy ki miket csinál és kérlek segítsetek eldönteni, hogy én várok-e el túl sokat, mert ha igen, esküszöm összeszedem magam.

Én :

- porszívózás heti 1x

- mosogatás minden nap amiből eszünk, nem szeretem otthagyni, ez 2-3 tányér max / nap

- fürdőszoba heti 1x (wc, zuhanyzó, tükör, mosdó) ez kb fél óra

- konyhapultok letörlése, tűzhely letörlése főzés után

- főzés 3-4 naponta

Ő :

- szemét levitel 2-3 naponta

- 10kgos macskaalom vásárlása, felhozása

- mosás, teregetés

- főzés közben vágja / pucolja a dolgokat

Közösen szoktunk ágyat húzni, macskaalmot cserélni.

A problémám az, hogy látom rajta a készséget, hogy segítsen, de mindent kérni kell, felhívni rá a figyelmét és baromi unalmas néha. Velem lakik először külön, előtte otthon lakott, ahol soha semmit nem kellett csinálnia, én meg gyerekkorom óta bevoltam vonva a házimunkába, főzésbe.

Tudom, hogy vannak hetek mikor sokkal többet dolgozik mint én (pl éjszakás műszakjai 11 órásak, néha hétvégére is beosztják stb) de mikor itthon van akkor sem tűnik úgy, mintha érdekelné a lakás rendben tartása.

Tényleg nem akarom bántani, mert úgy érzem sok dologban tudott mellettem változni pozitív irányba és lehet ebbe is beletanul az évek során, igazából az érdekelne, hogy én vagyok a hárpia, én várnék túl sokat el tőle?

Én 22l, ő 24f

2021. jún. 1. 11:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
67%

Nekem tényleg nem segített semmit exem én ennyivel mint a te párod segítsége már elegedett lennék.

:)

2021. jún. 1. 11:50
 2/17 anonim ***** válasza:
22%
Néphergelő troll kérdés. A nők nem ilyenek, mint te vagy.
2021. jún. 1. 11:53
 3/17 anonim ***** válasza:
96%
Kérlek fejezzétek be, hogy segítségnek hívjátok...nem segítség ez, hanem kiveszi a részét!!
2021. jún. 1. 11:53
 4/17 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem teljesen OK a srác. Még kérdezget, majd idővel nem fog, valószínű belejön és magától fogja csinálni.
2021. jún. 1. 11:54
 5/17 anonim ***** válasza:
77%
Férfinak, ha mondani kell de csinálja az jó.
2021. jún. 1. 11:55
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
Csinálj egy listát. Tök jó ilyen házimunka listák vannak a neten, csinálsz magadnak, vagy veszel egyet. Arra felírtok minden teendőt és elosztjátok. Olyan helyre kell tenni, ahol akarva-akaratlanul látod. Mondjuk az előszobába. Belépsz és rögtön látod, hogy ú b_meg tényleg a porszívózás. Így nem kell folyton elmondani. Mert igen, baromi fárasztó egyfolytában kérni. Sok pasi ezt ki is használja, hogy előbb utóbb beleun a 'zasszony a könyörgésbe, és inkább megcsinálja.
2021. jún. 1. 12:02
 7/17 anonim ***** válasza:
20%
Ti beteg agyúak vagytok? Ez most komoly?! Mi van? A nő otthonról dolgozik könnyű home office melóban gyakorlatban 4 órában sokszor, a férfi eljár dolgozni több műszakba 8, de talán inkább több órába. (Van egy tippem arról ki keres több pénzt.) És itt is azt várjátok legyen 50-50%? Ez valami vicc komolyan.
2021. jún. 1. 12:04
 8/17 A kérdező kommentje:

#7 az, hogy néha délutánra nem jön be meló, nem azt jelenti, hogy 4 órában dolgozok.

Amúgy én nettó 270et keresek, ő meg nettó 240et. Csak éjszakázni jár be az irodába, amúgy itthonról dolgozik laptopról, chatet és emaileket kezel.

Mielőtt butaságokat írsz legalább kérdezz előtte...

2021. jún. 1. 12:11
 9/17 A kérdező kommentje:

Ezen felül éjszakája havonta 3-4 van, tehát nem rendszeres. Havonta ő is 160 órát dolgozik, csak nem fixen 5x8 órában, hanem néha van 10-12 órás műszakja, cserébe utána másnap 6 óra... Tehát ő sem szakad meg, csak neki kicsit keszekuszább a beosztása, mint az enyém.

Lakbért, rezsit, bevásárlást felesbe fizetjük, a macskák költségeiből pedig ő csak az almot fizeti, én a szárazat, nedves tápot és minden egyéb költségüket, ha van.

2021. jún. 1. 12:13
 10/17 anonim ***** válasza:
40%
Szegény srác.
2021. jún. 1. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!